Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, în colaborare cu Asociaţia Mila 23 Ivan Patzaichin, a lansat, astăzi, imnul sustenabilităţii, în prezenţa Consilierului de stat, Laszlo Borbely, şi a ministrului Educaţiei, Ligia Deca. În cadrul evenimentului a fost inaugurată şi "Balanţa Dezvoltării Durabile", un proiect de informare şi conştientizare cu privire la sustenabilitate.
Laszlo Borbely a afirmat că sustenabilitatea este necesară în viaţa cetăţenilor şi că noul proiect contribuie la informarea acestora cu privire la dezvoltarea durabilă. "Cred că una dintre cele mai importante creaţii, în ceea ce priveşte modul în care mergem mai aproape de societate, este această balanţă. Este o operă de artă, după părerea mea". Oficialul a mai menţionat că balanţa va fi pusă în 100 de gări şi în toate aeroporturile din România.
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că ţara noastră are o strategie privind educaţia pentru prevenirea schimbărilor climatice şi mediu pentru perioada 2023-2030. "Avem şi o componentă foarte importantă, această săptămână verde (...) în care tinerii să înţeleagă mai bine ce pot face ei şi ce se poate face la nivel general pentru a preveni evenimentele negative, industrializarea", a adăugat aceasta.
Ligia Deca a precizat că elevii nu vor mai învăţa despre sustenabilitate doar în timpul Săptămânii verzi. "Sustenabilitatea ar trebui să fie o temă transversală care poate fi abordată din perspectiva fiecărei discipline şi cu siguranţă fiecare disciplină are o aplicabilitate în ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă", a spus ministrul Educaţiei.
Evenimentul a fost organizat în contextul primei ediţii a Zilei Naţionale a Sustenabilităţii de la recunoaşterea oficială prin lege, care va fi celebrată pe 27 octombrie. Conferinţa a avut loc la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Capitală.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2023, 22:26)
Ați fragmentat și frământat învățământul de este praf și pulbere, stați sa vedeți ce viitor ne așteaptă!