"Lindt" cumpără "Russell Stover"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iulie 2014

"Lindt" cumpără "Russell Stover"

Compania elveţiană devine al treilea producător major de ciocolată din America de Nord

Producătorul elveţian de ciocolată "Lindt & Spruengli" AG a achiziţionat rivalul american "Russell Stover Candies" Inc., urmând să devină, astfel, al treilea producător major de pe piaţa de profil din America de Nord, cu o cotă de aproape 8%, potrivit calculelor Bloomberg.

Preţul afacerii nu a fost dat publicităţi, însă conducerea "Lindt" a declarat că achiziţia va fi finanţată cu lichidităţi proprii şi împrumuturi bancare.

"Este cea mai mare şi cea mai importantă achiziţie strategică în istoria Lindt & Spruengli, şi o oportunitate unică. Achiziţia va aduce o contribuţie pozitivă importantă câştigurilor noastre pe acţiune, din 2015", a declarat directorul executiv al companiei elveţiene, Ernst Tanner.

În urma tranzacţiei, "Lindt" îşi va majora gama de produse vândute în SUA, înglobându-le pe cele de la "Russell Stover".

Compania elveţiană aşteaptă ca, în urma preluării "Russell Stover", vânzările sale anuale să depăşească, din 2015, 1,5 miliarde de dolari în America de Nord. Astfel, tranzacţia îi va aduce un plus de 500 de milioane de dolari la cifra vânzărilor.

"Russell Stover" este preluată de "Lindt" de la familia lui Lou Ward, care a cumpărat-o în 1960. În SUA, "Russell Stover" are patru fabrici de ciocolată şi o reţea de 35 de magazine. Primii producători majori de ciocolată din Statele Unite sunt "Hershey" Co. şi "Mars" Inc., care, împreună, deţin peste 50% din piaţa de profil.

Potrivit afirmaţiilor lui Ernst Tanner, "Lindt" îşi va majora cota pe piaţa nord-americană la 10%, în următorii trei ani.

"Lindt" a anunţat, ieri, că vânzările sale au sporit cu 6% în primul semestru din 2014, la 1,2 miliarde franci elveţieni, în baza noilor sale produse. Pentru întregul an, compania aşteaptă un avans organic al vânzărilor de 6-8%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb