LIVE TEXT: 25 LA 2 România nu intră în Schengen la 1 ianuarie 2023

S.B.
Politică / 8 decembrie 2022

România nu intră în Schengen la 1 ianuarie 2023

Actualizare MARCEL BOLOŞ: "Este limpede că la mijloc nu este o decizie luată pe argumente, privind aderarea României la Schengen"

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, consideră că decizia privind neaderarea României la Spaţiul Schengen este un gest "profund nedrept" pentru ţara noastră, precizând că la mijloc nu este o decizie luată pe argumente, potrivit News.ro.

Marcel Boloş a fost întrebat, astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, ce părere are despre faptul că România nu a intrat în Spaţiul Schengen.

"Un gest profund nedrept pentru România. Guvernul României a depus toate diligenţele necesare şi a făcut toate eforturile posibile şi imposibile pentru ca acest lucru să aibă loc. În cursul lunii octombrie şi noiembrie cele două misiuni pe care le-au avut experţii care se pricep la verificarea condiţiilor tehnice privind securitatea graniţelor au confirmat, dacă mai era necesar, încă o dată că suntem pregătiţi şi am avut aprecieri foarte bune din acest punct de vedere. Este limpede că la mijloc nu este o decizie luată pe argumente care ţin de o fundamentare, poate chiar profesionistă, deci experţii tehnici sunt cei care validează din punct de vedere al expertizei tehnice acest lucru şi totuşi, gestul acesta este profund nedrept, atât din perspectiva îndeplinirii condiţiilor tehnice a misiunii pe care a avut o Guvernul României, şi ştiu bine ce spun, şi a modului în care, în mod responsabil, atât domnul prim-ministru, cât şi domnul ministru de Interne şi-au făcut datoria faţă de ţară. Vă spun cu toată responsabilitatea acest lucru. Şi totuşi, decizia aceasta a fost luată în condiţii în care nu prea le putem explica", a transmis Marcel Boloş.

---

Actualizare MARCEL CIOLACU: "Este cazul ca şi Austria să se aştepte ca România să se opună la dreptul de veto"

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că Austria ar trebui să se aştepte ca România să se opună la dreptul de veto, la nivel european, fără a justifica acest demers, la fel cum şi Austria a făcut opoziţie la aderarea ţării noastre la Schengen, într-un mod total nedrept şi nejustificat. "Nu poţi să îţi foloseşti dreptul de veto împotriva unui stat european care a îndeplinit absolut toate cerinţele, care este un stat egal ca şi tine în drepturi, în UE, ca să îţi acoperi anumite probleme politice interne", a adăugat liderul PSD, transmite News.ro.

"Este o rupere de logică între ceea ce declarăm, în cadrul UE, şi ceea ce facem. Cred că vor trebui să dea anumite explicaţii şi să suporte anumite consecinţe la nivel european, în primul rând, unde şi România ca şi Austria are un drept de veto. România a considerat astăzi, de exemplu, să nu îşi folosească acest drept de veto împotriva Croaţiei, fiindcă ar fi făcut o nedreptate, ar fi încercat să acopere o nedreptate cu o altă nedreptate. Mă bucur că România nu a făcut acest lucru şi nu a venit cu un drept de veto în ceea ce priveşte Croaţia", a afirmat Marcel Ciolacu, astăzi într-o declaraţie de presă.

Întrebat dacă România o să exercite dreptul de veto în defavoarea Austriei, liderul PSD a răspuns: "În momentul în care un stat european, la o recomandare a Comisiei Europene, în momentul în care toate celelalte state europene membre au votat conform decizie CE şi un stat european, nejustificat, fiindcă nu există nicio justificare logică în ceea ce a întreprins Austria, atunci este cazul ca şi Austria să se aştepte ca România, la dreptul de veto, să se opună la orice, fără să justifice un astfel de demers".

"Nu poţi să îţi foloseşti dreptul de veto împotriva unui stat european care a îndeplinit absolut toate cerinţele, care este un stat egal ca şi tine în drepturi, în UE, ca să îţi acoperi anumite probleme politice interne. Nu poţi să pui înaintea interesului european, un interes politic minor, din acest punct de vedere, în contextul în care Rusia a atacat nejustificat Ucraina şi toate statele europene trec printr-o criză energetică. Nu ai dreptul să faci acest lucru", a completat Ciolacu.

---

Actualizare IONUŢ STROE: "Votul de astăzi din Consiliul JAI este o nedreptate la adresa României"

Votul Austriei împotriva aderării României la Schengen dat, astăzi, în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne reprezintă "o nedreptate" la adresa ţării noastre, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, conform Agerpres.

"Votul de astăzi din Consiliul JAI este o nedreptate la adresa României. Poziţia Austriei nu a ţinut cont de realităţile obiective ale comunităţii europene. Niciun argument invocat de Austria pentru votul său nu a avut o fundamentare serioasă şi acest lucru a fost contrazis în repetate rânduri prin date oficiale", a scris Stroe, astăzi, pe Facebook.

El afirmă că decizia JAI şi mai ales votul Austriei creează un precedent periculos la nivelul UE, într-un context regional extrem de sensibil.

"Este necesar ca acest precedent să fie pus cât mai repede în discuţie la nivelul UE, pentru a identifica mecanismele prin care pot fi evitate poziţiile precum cea a Austriei de astăzi. Comunitatea europeană trebuie să sancţioneze astfel de derapaje şi să stabilească reguli care pun lupta electorală mai prejos de interesul comun al statelor membre. România va susţine acest punct de vedere la nivelul UE şi va cere ca el să capete răspuns sub forma unor decizii concrete. Din acest motiv, dar şi din nevoia de a transmite un mesaj cât se poate clar în plan extern, avem nevoie de unitate naţională la nivelul clasei politice", a mai scris liberalul.

Stroe subliniază că România nu va renunţa la obiectivul de aderare la spaţiul Schengen.

"Vom continua să facem orice demersuri vor fi necesare pentru ca ţara noastră şi românii să primească respectul cuvenit în Europa", conchide liberalul.

---

Actualizare LUCIAN BODE: "Principiile care stau la baza UE au fost umbrite de Austria"

Principiile care stau la baza Uniunii Europene şi creării spaţiului de libertate, securitate şi justiţie, au fost umbrite de interese politice interne ale Austriei, a declarat, astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după reuniunea Consiliului JAI de la Bruxelles, informează Agerpres.

"Este un moment de cumpănă, nu numai pentru România, dar îndrăznesc să spun pentru UE în ansamblul ei. Astăzi, am fost din nou martorii modului în care principiile care stau la baza UE şi creării spaţiului de libertate, securitate şi justiţie, au fost umbrite de interese politice interne ale unui stat membru, şi mă refer la Austria", a spus Bode.

---

Actualizare KLAUS IOHANNIS:"Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei de astăzi riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europene"

Lipsa consensului de astăzi în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, pe fondul opoziţiei Austriei, este profund nedreaptă pentru ţara noastră şi cetăţenii români, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.

"România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre şi instituţiilor europene. Un singur stat membru a ales să ignore aceste realităţi şi să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil şi dificil de înţeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic", precizează preşedintele Iohannis într-o declaraţie de presă, după Consiliul JAI.

El subliniază că România va continua să acţioneze cu responsabilitate, hotărâre şi bună credinţă în direcţia consolidării securităţii interne a Uniunii Europene, aşa cum a făcut-o şi până în prezent.

Şeful statului mulţumeşte tuturor statelor membre şi Comisiei Europene care, recunoscând meritele României în securizarea frontierei externe a UE şi în consolidarea proiectului european, au susţinut aderarea ţării noastre la Schengen.

"Sprijinul şi solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmând aprecierea de care se bucură România în plan european", spune şeful statului.

Iohannis transmite că aderarea la spaţiul de liberă circulaţie rămâne obiectivul strategic al României.

"Dragi români, România nu se opreşte aici! Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic şi nu ne vom opri până nu îl vom atinge", conchide preşedintele Iohannis.

---

Actualizare CORINA CREŢU: "România trebuia să solicite vot separat pentru România şi Bulgaria"

Europarlamentarul Pro România Corina Creţu, fost comisar european afirmă astăzi, după respingerea aderării României la Schengen că România trebuia să solicite vot separat pentru România şi Bulgaria." Mai avem speranţa Consilului Uniunii Europene din 15 decembrie", precizează ea, transmite News.ro.

"Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei in spaţiul Schengen. Reprezentantul Olandei a explicat ca tara sa considera Bulgaria nepregatita. Austria s-a opus in mod deschis aderării României. Este trist pentru Romania, care ar fi trebuit - in opinia mea - sa solicite vot separat pentru Romania şi Bulgaria", a scris Corina Creţu.

Ea a arătat că "mai avem speranta Consilului Uniunii Europene din 15 decembrie".

"Cred ca se cuvine, totusi, să mulţumim Preşedinţiei Cehe a Uniunii Europene, care ne-a sprijinit foarte mult in ultimele şase luni", menţionează Corina Creţu.

Potrivit europarlamentarului, "preşedinţia Suediei, care începe de la 1 Ianuarie, nu intenţionează sa mai pună pe agenda Preşedinţiei sale acest subiect, apoi, de la 1 Iulie 2023, ne poate reveni speranta, pe timpul Preşedinţiei Spaniole a Uniunii Europene, care susţine pe deplin intrarea României in spaţiul Schengen".

"Drept consecinţă, accesul nostru este blocat pentru moment. O zi nefasta pentru România, pe care romanii nu o merită", mai spuns Creţu.

---

Actualizare SIEGFRIED MUREŞAN: "Trebuie să eliminăm rezervele nejustificate ale Austriei şi să avem la începutul anului viitor un vot pozitiv"

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a afirmat că "trebuie să eliminăm rezervele nejustificate ale Austriei şi să avem cât mai curând un vot pozitiv, la începutul anului viitor" privind aderarea României la Schengen, notează News.ro.

"Am avut astăzi de partea noastră 26 din 27 de state membre care au susţinut aderarea României la spaţiul Schengen. România a reuşit în ultimele luni să convingă multe ţări care se opuneau de ani de zile integrării României în spaţiul de liberă circulaţie. Astăzi doar Austria a spus că încă nu este pregătită să ia o decizie", a scris Siegfried Mureşan, astăzi pe Facebook.

Liberalul a mai spus că e important că Suedia, care va prelua şefia Consiliului UE, din ianuarie 2023, şi-a manifestat deschiderea să pună pe agendă votarea asupra aderării României la Schengen.

"Acum trebuie să continuăm munca pentru a repune cât mai curând pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne votul privind aderarea noastră la spaţiul Schengen. E foarte important că Suedia, care va prelua preşedinţia Consiliului UE la 1 ianuarie 2023, şi-a manifestat astăzi deschiderea de a pune votul pe agendă. Trebuie să eliminăm rezervele nejustificate ale Austriei şi să avem cât mai curând un vot pozitiv, la începutul anului viitor", a conchis Mureşan.

---

Actualizare - Austria a votat împotriva României, Olanda a votat împotriva Bulgariei, Croaţia a fost acceptată în unanimitate

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună. Astfel, scorul pentru România a fost de 25 la 2. Croaţia, însă, a fost acceptată în unanimitate.

---

Actualizare - Olanda nu susţine Bulgaria, astfel votează împotriva aderării la spaţiul Schengen a pachetului format din România şi Bulgaria

Deşi Olanda susţine aderarea României la spaţiul Schengen, aceştia votează împotriva aderării, deoarece Olanda nu doreşte aderarea Bulgariei la Schengen, România şi Bulgaria fiind părţi ale aceluiaşi pachet de ţări.

---

Actualizare - Consiliul JAI nu a ajuns încă la un consens

Miniştrii de interne din UE nu reuşesc să ajungă la un consens pe tema aderării României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen şi au trecut la negocieri separate, bilaterale.

"Am auzit că Germania şi Luxembrug ameninţă că vor bloca accesul Croaţiei dacă nu se renunţă la obiecţiile faţă de accesul Bulgariei şi României", a scris pe Twitter Jack Parrot, care este jurnalist care a lucrat pentru Deutsche Welle şi Euronews.

---

Actualizare FLORIN CÎŢU: "România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială"

Fostul premier Florin Cîţu afirmă că România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, transmite Agerpres.

"AJUNGE! România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială. Orice compromis sau soluţie parţială înseamnă că iar am pierdut. România MERITĂ să fie membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen. Aceleaşi drepturi pe care le au Germania, Franţa, Olanda, Austria etc", a scris fostul lider liberal, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

Situaţia actuală a spaţiului Schengen şi posibila extindere a zonei de liberă circulaţie din Uniunea Europeană prin aderarea Croaţiei, României şi Bulgariei se află pe agenda reuniunii miniştrilor europeni de Iterne de joi de la Bruxelles. Aceştia analizează, printre altele, rutele de migraţie şi situaţia refugiaţilor ucraineni.

---

Actualizare - Austria se va opune aderării României la Schengen

Austria se va opune aderării României şi Bulgariei la Schengen, anunţă ministrul Gerhard Karner înainte de reuniunea JAI.

---

Actualizare - MINISTRUL DE INTERNE AL GERMANIEI: "Sprijinim intrarea în Schengen a României, Bulgariei şi Croaţiei"

Germania susţine candidaturile Bulgariei, Croaţiei şi României de a adera la spaţiul Schengen, a declarat joi, la Bruxelles, înainte de Consiliul JAI, ministrul german de interne Nancy Faeser, care a subliniat că nu împărtăşeşte opoziţia Austriei faţă de extinderea spaţiului de liberă circulaţie.

"Nu pot înţelege poziţia Austriei în această privinţă", a declarat Nancy Faeser reporterilor înainte de discuţiile cu omologii săi din UE. "Ştiu că Austria are mari dezbateri interne pe această temă", a adăugat ea.

"Vom susţine Croaţia, România şi Bulgaria, toate trei", a punctat reprezentanta Germaniei.

Declaraţii similare a făcut şi ministrul de interne al Franţei, în timp ce Austria îşi menţine veto-ul faţă de România şi Bulgaria.

---

Actualizare - COMISARUL EUROPEAN PENTRU AFACERI INTERNE: "Mă aştept la discuţii dinamice şi la o decizie pentru România şi Bulgaria"

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat joi, înainte de Consiliul Schengen, unde se discută despre aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen, că se aşteaptă la o atmosferă "dinamică", aluzie la negocieri intense, dar crede că va exista o decizie în cele din urmă... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Ministrul de Interne al Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gomez, susţine aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Ministrul de Interne al Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gomez, a afirmat într-o scurtă declaraţie de presă, că susţine aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

---

Actualizare - Ministrul de Interne al Suediei, Gunnar Strommer, susţine aderarea României la Schengen.

---

Actualizare - SIEGFRIED MUREŞAN: "Austria are 100.000 de solicitări de azil, nu România"

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă, într-o postare pe Facebook înaintea Consiliului JAI care urmează să decidă cu privire la intrarea României în spaţiul Schengen, că Austria, singura ţară care se opune admiterii României, are 100.000 de solicitări de azil, nu România şi că în Austria au intrat oameni ilegal, nu în România... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - LUCIAN BODE: "Ţara noastră va solicita azi un singur lucru la Consiliul JAI - respect"

România va solicita astăzi un singur lucru - respect, a declarat, astăzi dimineaţă, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, înainte de începerea reuniunii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care are loc la Bruxelles şi care are pe agendă aderarea ţării noastre la Schengen... Citeşte mai mult...

---

Şedinţa consiliului JAI, în cadrul căreia se va discuta soarta României privind aderarea la spaţiul Schengen, urmează să înceapă la ora 10:00, ora locală (11:00 ora României).

Primul punct pe ordinea de zi a Consiliului este legat de Spaţiul Schengen şi extinderea sa către România, Bulgaria şi Croaţia.

Opinia Cititorului ( 70 )

  1. In esenta, Austria santajeaza Europa, despre asta e vorba pana la urma.

    Ea are o problema pe care vrea sa o rezolve santajand Europa cu aderarea Romaniei si Bulgariei.

    Asta este si a fost dintotdeauna Austria - scarboasa si murdara. 

    1. L-ați văzut pe Macron să-și rupă haina de pe el?

      Nu mai tot vorbiți.

      E decizia UE de a pune România pe făgașul Rusiei, nu are treabă cu Austria și Olanda  

      Asa se pare.

      Si eu stiu cam aceleasi lucruri din interiorul omv. Gaura de minim zeci de milioane de euro anual.

      Sper ca Romania sa faca ceea ce a declarat Ciolacu si in plus sa ia si masuri adecvate pe plan intern, incepand cu mutarea depozitelor companiilor in care statul este actionar majoritar, de la bancile austriece la cele romanesti (CEC si TLV).

      Suntem in situatia asta pentru ca de-a lungul timpului am tot incasat pumni de la "parteneri", fara sa rispostam in vreun fel si asa s-au obisnuit toti cu faptul ca pot sa ne calce in picioare fara represalii din partea noastra. Daca pana acum am fi reactionat simetric la toate ofensele, nu ar mai fi existat astazi astfel de situatii. Daca reactionam corespunzator, peste ceva timp ne vor ruga austriecii sa intram in Schengen, ca sa restabilim legaturile.  

      Pana la urma, noi ne permitem sa nu intram in Schengen pentru ca pierdem ceea ce oricum nu avem si nu am avut vreodata, pe cand ei pierd ceea ce au deja si s-au obisnuit sa aiba in fiecare an - profituri uriase din Romania, facute adesea la limita sau dincolo de litera si spiritul legii. 

      Dezamagirea mare a fost si din partea partenerilor strategici, SUA, Franta si Germania, care atunci cand Romania a avut nevoie de ei, s-au rezumat doar la vorbe de sustinere si de incurajare. Parteneriatele astea functioneaza concret doar intr-un singur sens, in celalat fiind doar la nivel declarativ. Trebuie sa ne vindem mai bine "produsele", asa cum o fac turcii, austrecii, ungurii si in general toti ceilalti. 

      Sper ca actuala si viitoarea clasa politica sa traga de aici invatamintele de rigoare si sa devina in relatiile internationale un partener ferm si nu un sclav umil.

      Nu mai bine nationalizam Petrom si gazul din Marea Neagra. dat de Ciolacu si compania pe gratis austriecilor. Ai uitat Darie, ai uitat.

    tabara milogilor s-a mai ingrosat si cu giuviga de la sienen . intr-un dialog cu tomac ii spunea acestuia ca trebuie sa ne multumim cu orice ne arunca Austria , ba sa mai spunem si sarumana binefacator !

    1. Ciuvica are boala contrazicerii sa para el mai interesant , cand se apuca de vorbit nici Gadea nu-l poate opri .

    Contra masuri imediat . Inchidem conturile bancare pe care le avem la bancile austriece . Dureaza cateva minute sa inchidem un cont si sa-l deschidem la oricare alta banca .Cele doua banci austriece din Romania au impreuna in jur de 3-4 milioane de clienti romani

    1. Afară de la Raiffeisen, afara de la BCR ACUM , AZI ! Nici o picătură de combustibil de la OMV Petrom începând de azi !

      Austria trebuie călcată crunt in picioare!

      De asemenea: oricine mai alimentează de la Mol Ungaria e un trădător absolut pt mine.  

      Vezi că mai sunt: și UniCredit Romania tot banca austriacă este !!! BCR, Raiffeisen și UniCredit sunt bănci austriece.

      Va scoateți banii imediat de acolo și închideți conturile.  

      Mutați creditele de acolo.

      Nu colaborați cu dușmanii României și prietenii Rusiei. 

      Uitati-va si cate firme d asigurari austriece sunt pe piata din ROMANIA.

      UniCredit este banca italieneasca...

      Las masina pe marginea drumului daca mi se termina combustibilul dar de la OMV nu mai alimentez. Nici acum, nici dupa de vom intra in Schenghen. Transfer si conturile de la ING, am facut deja cerere. La MOL nu alimentez de ani de zile. O sa ziceti ca nu conteaza. Pentru mine conteaza. Nu mai vreau sa fiu umilit de o tara ca Austria care face afaceri de miliarde in Romania si apoi ne umileste nejustificat, cu pretexte inexistente.

      Vindeți și acțiunile SNP OMV Petrom.

      Prima data mergeti la toti parlamentarii romani si intrebati-i de ce nu si-au inchis inca contul la BCR / Raifaisen si nu si l-au mutat la CEC/ Transilvania...apoi de ce atat de multe contracte catre firmele austriece...ohoo si chiar stiu ei cu ce se mananca treaba numai ca au lasat sa se adune. Sa vad eu cati or arunca cu oua stricate in geamurile BCR/ OMV / Raifaisen samd...hai curajosilor. Si sa vad cum va retrageti banii de la firmele de asigurari. Inca ceva ..desi nu pare Austria a fost dintotdeauna vocea economica a Germaniei ( varful de atac) iar Ungaria vocea politica a Germaniei ( celalalt varf de atac). Asa se foloseste cea mai mare putere de cainii ei. Rusia e colonia Germaniei ( fara consumul acesteia) Rusia nu exista decat ca o tara de tarani care dau cu sapa si impusca iepuri sa traiasca.

      HaHa ce gluma buna.

    Austria și Ungaria vor fi distruse în cel mai sinistru mod. Toți prietenii Rusiei vor fi uciși în cel mai sinistru mod. Finalmente Rusia va fi ucisă în cel mai sinistru mod.

    1. mda, cred ca vor muri de ras

      Dar de ce sa fie uciși? E de ajuns sa fie strangulați economic. Nu mai colaborați cu austriecii, e simplu. Ei dar și Orban al Ungariei trădează ideea europeana, trebuie marginalizați și eliminați de pe scena europeană.

      hai sa nu cadem in alta extrema,exact asta siar dori si rusnacii

      Fa morala in alta parte, la aia cu valori si principii.

    hmm

    L-am trimis pe Rareș Bogdan la Viena!

    1. rares a fost cel care sa zbatut cel mai mult si a si pus problema cum trebuie,dar pe oricine ai fi trimis rezultatul era acelasi nu au vrut si asta este sa speram ca ne vor accepta la anu in vara

      esti din tabara milogilor care tot spera

      el si Bode,ce putea iesi rau?!

    Se desființează uniunea europeană și noi nu o sa pupăm spațiul Schengen

    1. Slugile rușilor dau lecții de onestitate,boicot total tot ce este austriac.

      Mă ,,descarc,, pe ei de corupți,imperialiști,xenofob i,umofobi,

      Hai în ,,josul,, corpului bărbatuli romăn. 

    Austria nu are interes sa ne dezvoltam, ca trebuie sa ne extraga resursele gratis.

    1. Normal, asa sunt sl.ugi.le. Si noi indeplinim toate criteriile ca ii lasam pe toti ho.tii, pro.stii si tra.d.a.torii sa ne conduca.

    Felicitari Austriei si Olandei pentru corectitudine. Romania nu este in stare sa controleze traficul de arme, droguri si contrabanda din Ucraina. Argumentul aruncat de Ciuca si guvernanti este "ba porturile olandeze sunt mai corupte". Asta nu conteaza. Suficienta o gaura neagra, nu este nevoie de a doua, sau a treia.

    Nu este o nedreptate. Este o decizie corecta. Suntem prea corupti pentru a fi lasati drept "poarta Europei". Este nevoie de mai multe filtre, adica doua. 

    1. Daca Romania nu este in stare sa controleze traficul de arme,droguri si ce mai zici,sa nu-l mai controleze deloc!Foarte bine,in frunte cu toti migrantii, fuga in Austria!Din ce motiv sa controlam atat de riguros granitele daca tot nu suntem apreciati,suntem cumva portari fara simbrie pentru austrieci,olandezi,suedezi,etc .??Mai si spui ca suntem prea corupti,vorbeste in numele tau!

      Si cele de pe centura se lauda ca au cei mai frumosi si curati clienti, plini de principii si valori.

      Nu este corectitudine, este atitudine de vataf. Daca Romania este corupta si inapoiata, de ce vii aici si faci afaceri? De ce tai padurile incalcand orice lege? Austria, daca esti asa de civilizata, de ce defrisezi ilegal? Austria, daca esti asa de civilizata, de ce practici comisioane bancare nesimtite in Romania?

      Exact pentru ca in Romania corupta se poate. Ti-ai raspuns singur. Hai pa.

      Hop si sl.ug.a cu felicitarile.

    Mai devreme sau mai tarziu ADERA!!!

    O ARATA CICLUL CREDITULUI SI EXPONENTIALITATEA COSTURILOR NOMINALE DIN PIATA CE SE APROPIE DE EURO!!! 

    Europa are nevoie de Romania Bulgaria si etc tari "sarace"!!! 

    Momentan se joaca in tarile "Anti aderare" un joc politic De Frica !!! 

    De Frica ca: cu acelasi salariu se pot sustine 4 -5 in bulgaria si croatia si 3 -4 in romani. 

    Uniunea Europeana nu este "proasta" asteapta varful creditului ca sa "adere" si pe urma cad economiile; in groapa grizei se muta firme si se deplaseaza capital intre statele ue pe randamente reale pozitive si nu speculative; pe valori intrinseci sau chiar la discaunt marei. 

    PS: afem un gap foarte mare intre financiar si piata reala in unele piete din ue; ce vor exploda fenomenta; vor interveni guverne si vot trebui fortat ca in unele state sarace sa salte veniturile in timp ce in altele vor stagna sau se vor prabusii in termeni reali. 

    s c cret 

    Europa ar face bine sa termine cu balciul asta si sa se pregateasca rapd de reforme reale in economia reala; curba randamentelor arata o rasucire si o adancire violenta din 2023.

    s c cret 

    Da in situatia in care Austria nu vota impotriva, cum ar fi votat Olanda? Tinand cont ca au votat impotriva Bulgariei, care era la pachet cu noi....

    1. A votat Austria impotriva Romaniei,nu mai era nevoie sa se dea in stamba si Olanda.S-au vorbit intre ei.Daca erau de acord austriecii si olandezii ,se opuneau fie francezii,fie nemtii,se gasea careva.Cand e vorba de bataie de joc nu ducem lipsa.

    Domnilor, sa fim seriosi,nu se voteaza ceva in EU

    fara acordul Germaniei,Frantei si USA  

    1. Bravo! Vad ca incepem sa ne prindem cum sta treaba cu valorile atlantice. Orban face ce vrea, in timp ce valorosii plini de principii fac joc de glezne.

    la sienen tuta porumbel a spus ca Germania s-a aliat cu Romania si ca Germania isi va taia venele daca nu intram in Schengen . stiri de la sienen !

    Nu-i asa rau. Poate acum hotii din politica romaneasca vor lua in sfarsit la verificat toate firmele care au politici de optimizare fiscala si politici dubioase de transfer al preturilor si vor recupera pagubele prin amenzi sau nationalizari, puscarie pentru conducatorii lor pentru evaziune sau frauda fiscala, dupa caz. Cred ca austriecii vor fi cap de lista, urmati de altii europeni valorosi, plini de principii. Ce parerea aveti de firme care vand produsul fabricat in Romania firmei mama la pret de cost, care apoi se regaseste pe piata internationala la revanzare la pret triplu?

    1. Si fara verificare toata lumea stie ca

      suntem fraierii europei,dar cu conducatori bogati  

    Adio BCR . Astazi mi-am inchis contul bancar si am plecat la concurenta . Online .

    1. Adio ING. Inchid si eu. Nu mai alimentez la OMV, m-am jurat.

      Vino la Lukoil.

      Adio ce ma? Cereti ma statului nationalizarea Petrom, nationalizarea gazului din Marea Neagra, a padurilor jefuite de austrieci. Daca vreti sa realizati ceva. E atat de simplu. Nu ma slu.gi.lor stati si va vaitati. Cereti demisia lui Iohannis si a intregului guvern si dizolvarea partidelor tra.d.a.toare PSD. PNL si UDMR care in primavara-vara anului trecut in frunte cu Ministrul Energiei Virgil a dat pe gratis la OMV gazul din Marea Neagra. Arestarea imediata a Ministrului Energiei pentru jecmanirea populatiei si cedarea pe gratis a resurselor Romaniei. Reprezentantul OMV statea in spatele Ministrului pentru a primi pe gratis gazele din Marea Neagra. Puteti sa faceti asta? NU puteti ca sunteti slu.g.i.

    "România nu intră în Schengen la 1 ianuarie 2023" .... si nici eu nu mai intru in vreun sediu Raiffeisen Bank vreodata

    Ati fost vreunul intr o vama romaneasca de marfa??? Deseurile arse de tigani in jurul Bucurestiului vin din Italia via Turcia la Constanta si trec bine mersi....doar cei "neatenti" sunt depistati, restul ar fi putut ajunge la...Vienna, daca era as fie....

    Ce mai vait, ce mai planset pe sl.u.gi. Ba sl.u.gi.lor ati dat pe gratis Romania la stapanii.

    Afara cu OMV din tara. Ati dat pe gratis petrolul si gazul Romaniei la austrieci, inclusiv gazul din Marea Neagra dat de PNL, PSD si UDMR. Ei trag petrolul cu 10 dolari barilul si il vand cu 80-100 dolari barilul. Un popor plin de lasi, oameni fara coloana.

    Sa fim seriosi: era obligatia Austriei si Olandei sa ne bage in Schengen ? Sau in primul rind al celor care conduc Ro ?

    Croatia cum a reusit ? 

    Iarasi e arbitrul de vina ? ca noi am jucat super, nu ?

    1. Croatia a dat Austriei iesire la Marea Adriatica prin terminalul de gaz lichefiat . Ma bucur ca n-am mai "dat "si noi ceva . O sa rezolvam problema cu ajutorul celorlalte state europene . Pana atunci trebuie sa-i boicotam economic pe austrieci aici la noi acasa .Acum , imediat .

    ALO, madam Verchere, nu mai cumpar benzina de la tine...SIC

    1. Adica nu mai cumperi benzina si motorina extrasa din pamantul Romaniei. SIC o vor exporta in Austria. SIC...

    Doamne ajuta! Romania nu merita sa intre nici macar in UE. Suntem prea tarani si manelisti pentru minunata Europa.

    1. fiecare vorbeste in numele lui

      Simte slu.goiul sa iese in evidenta in fata stapanilor.

    De luni uitam de Schengen si reincepe manelismul in Romania. Li s-a umflat romanachilor tarata in gusa si ameninta cu boicotul. Ce simplist si penibil!

    1. Boicotul nu e simplist sau penibil.

      Se vede imediat in incasarile companiilor.  

      Tu esti simplist si penibil, sclavule.  

      Tu nu esti roman adevarat, tu esti doar un sclav.  

    Universitatea Craiova, anunț important după ce Austria s-a opus intrării României în Spațiul Schengen

    ”În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total. 

    Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare. 

    1. Sa mearga sa alimenteze la Mol, finantand partidul lui V. Orban, sau la Lukoil. Ba poate chiar Gazprom.

    Recomand cu intensitate renuntarea la orice produs bancar al BCR sau Raiffeisen (fie depozite, fie credite, fie orice altceva) si apelul meu se adreseaza tuturor clientilor de la persoane fizice pana la IMM-uri si mari companii.

    Romania trebuie in mod imediat sa dea un semnal clar si fara echivoc.  

    Cele mai bune semnale stiti unde se dau?  

    In balanta si bilant.  

    1. Romania ar putea sa dea imediat un semnal clar daca nu ar mai fi corupta, nu am mai face contrabanda transfrontaliera, nu am mai importa gunoaie pentru a le arde ilegal, nu am taia ilegal copacii, nu am trafica persoane, etc. Asta este semnalul clar. Altceva este propaganda tampita.

      Cel mai clar semnal e dat de romani prin comportamentul lor zilnic: nu mai colaborati cu austrieci. Deloc. De azi!

      De azi pana luni :)))

    Asta e intersaant de vazut....boicotul facut de o populatie pentru care absolut nimic nu e prea grav. Nici lipsa de infrastructura, nici furatul alegerilor, nici abuzurile procurorilor, nici intoarcere reultatului referendumului pentru demiterea animalului in 2012. Boicotul o sa dureze 24-48 de ore, maxim! Dupa aceea, intra in actiune lenea, autosuficienta si indolwnta romanasilor. Daca ramai fara benzina langa o benzinarie OMV? Lasi masina acolo, iei canistra, mergi 5-10 km pana la o statie Rompetrol, apoi te intorci carand o cantitate mare inca 5-10 km???? Pe bune??? Sau cand o sa vezi cat costa vacantele de scki in Franta, Elvetia sau Italia, iti mai arde de boicot? Cant tu esti un taranus rupt in talpi cu ifose de bogatan, o sa reevaluezi boicotul cu skiul. Sau daca BCR baga o promotie la un credit cu dobanda mica, sa-i vezi pe patronache de saormarii si micarii cum ling clantele sa prinda si ei bani ieftini.

    Populatia asta care traieste in Romania nu a foat capabila nici de o revolutie pe bune, a trebuit sa se incordeze muuuult marile puteri sa ii scoata pe cetateni la protest.

    De luni, business as usual, moare orice boicot, ca doar vin sarbatorile si iertam, ca buni crestini, si pe austriecii care si-au batut joc de noi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb