Liviu Dragnea, eliberat condiţionat

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 16 iulie 2021

Liviu Dragnea, eliberat condiţionat

"Am fost condamnat politic, faptele respective sunt inexistente", a spus Liviu Dragnea după eliberarea din Penitenciarul Rahova Fostul şef al PSD nu poate, până în 15 iulie 2024, să candideze, să fie ales sau să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat Liviu Dragnea mai este urmărit penal în alte două dosare - unul aflat la Tribunalul Bucureşti şi altul aflat la DNA

Lviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost, eliberat condiţionat, ieri, din Penitenciarului Rahova, după ce a executat 2 ani şi 2 luni din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în 27 mai 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Decizia de liberare condiţionată a fostului lider social-democrat a fost luată de magistraţii Tribunalului Giurgiu. Solicitarea lui Dragnea a ajuns pe rolul acestei instanţe, deoarece acesta a cerut şi obţinut strămutarea judecării cererii după ce Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti îi refuzase altă solicitare de liberare condiţionată. Strămutarea a fost aprobată deoarece doi dintre magistraţii, care urmau să judece la Tribunalul Bucureşti contestaţia depusă de Liviu Dragnea împotriva sentinţei Judecătoriei Sectorului 5, se numără printre semnatarii petiţiilor întocmite de Asociaţia Forumul Judecătorilor împotriva modificărilor la legile justiţiei efectuate pe vremea când Parlamentul era condus de fostul lider social-democrat şi de acoliţii săi din partid.

După decizia judecătorilor Tribunalului Giurgiu, Flavia Teodosiu, avocat al lui Liviu Dragnea, a declarat: "Mă bucur nespus că s-a făcut dreptate. Sunt emoţionată, am aşteptat acest moment de foarte mult timp. (...) Liviu Dragnea spera să fie eliberat şi iată că există judecători corecţi şi cinstiţi şi există Dumnezeu. (...) Am găsit nişte judecători care astăzi au judecat după măsura legii. Aceşti doi magistraţi au evaluat toate probele invocate, apărările noastre şi au admis contestaţia".

La eliberarea din Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a spus: "A fost o perioadă de doi ani şi două luni de chin şi suferinţă, abuzuri şi umilinţă. Cea mai mare parte a populaţiei a înţeles astăzi de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am plecat, România era o ţară prosperă, când cetăţenii aveau venituri mari, iar azi avem o dictatură feroce, în care este afectată serios libertatea de exprimare şi e amanetat viitorul ţării. Am fost condamnat politic, faptele respective sunt inexistente.

Mi s-a cerut insistent în ultimele luni la instanţă să îmi recunosc vinovăţia. (...) Judecătorii din Giurgiu au avut curaj şi au rezistat la presiuni, pentru că la Tribunalul Municipiului Bucureşti e destul de clar ce s-a întâmplat".

El a menţionat că în perioada următoare se va ocupa de sănătatea proprie, despre care a spus că i-a afectată serios în penitenciar, şi că va fi angajat la firma fiului său.

Întrebat dacă va reintra în politică, Liviu Dragnea a spus: "În privinţa reintrării mele în politică, voi intra dacă voi mai avea cu cine şi pentru cine. (...) Din păcate nu există opoziţie. PSD a devenit un partid de operetă, condus de oameni laşi. PSD este acum un partid fără personalitate, este în buzunarul SRI".

Referitor la vreo activitate politică, amintim că, pe toată perioada liberării condiţionate, lui Liviu Dragnea îi sunt interzise, conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 27 mai 2019, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit în dosar - preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinte al PSD Teleorman. Respectivele drepturi îi sunt interzise, conform deciziei ÎCCJ, până la 15 iulie 2024.

Susţinătorii lui Dragnea salută eliberarea lui din penitenciar

În faţa instanţei, Liviu Dragnea a susţinut că el îndeplineşte criteriile legale pentru eliberarea condiţionată şi că, din punct de vedere obiectiv, nu există niciun impediment pentru luarea acestei decizii.

"Eu în februarie aveam posibilitatea să fiu eliberat. Câtă pedeapsă suplimentară să primesc pentru nişte convorbiri cu altă persoană. Am executat pedeapsa cu decenţă. Nu am lipsit nicio zi de la muncă, nici o oră", a precizat Liviu Dragnea, în faţa magistraţilor Tribunalului Giurgiu.

Pe lângă aceasta, avocaţii lui Dragnea au acuzat condiţiile proaste din penitenciar şi au depus o serie de documente, printre care şi o decizie recentă a instanţelor bucureştene care atestă că fostului lider social-democrat i s-a încălcat dreptul la muncă de către Administraţia Penitenciarului Rahova.

Procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii, pe motiv că nu sunt dovezi suficiente că s-ar fi îndreptat în penitenciar, invocând faptul că Liviu Dragnea nu şi-a asumat pedeapsa şi nu regretă faptele pentru care a fost condamnat.

De eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea s-au bucurat şi foştii săi colegi de partid - Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi Carmen Dan, fost ministru de interne în guvernul Dăncilă.

"Ştiu că a fost o perioadă grea pentru el. Mă bucur că a avut puterea să o traverseze. Am certitudinea că sunt mulţi din membri de partid care se bucură şi care l-au susţinut de-a lungul timpului. (...) Am fost de câteva ori la penitenciar şi l-am văzut. Am comunicat constant. E un om puternic şi, orice problemă ar avea, are un fel de a comunica astfel încât să nu provoace îngrijorare. Sigur că ne vom vedea în perioada următoare", a spus Carmen Dan, pentru Digi 24.

"Azi, (...) s-a făcut dreptate şi prietenul meu, Liviu Dragnea, a fost eliberat! Coşmarul s-a încheiat! Îi doresc putere să uite cât mai repede tot răul care i-a fost făcut! Mă bucur că de astăzi este alături de familie şi de cei dragi, aşa cum au fost cu toţii cu sufletul, zi de zi, alături de el!", a scris Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, pe pagina oficială de Facebook.

Liviu Dragnea, urmărit penal în alte două dosare

Deşi este liberat condiţionat, Liviu Dragnea nu scapă de vizitele la instanţă şi la Direcţia Naţională Anticorupţie. DNA a anunţat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea şi a şefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri judeţene cu fonduri europene. DNA preciza că dosarul s-a constituit în urma unei sesizări a OLAF. Prejudiciul creat bugetului de stat în acest dosar este estimat de procurori la peste 31,34 milioane de lei.

Procurorii spun că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înfiinţat în 2001 un grup infracţional organizat "care acţionează şi în prezent", format din funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi oameni de afaceri. DNA menţiona că acest grup infracţional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donaţii ale membrilor. Urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată însă în perioada stării de urgenţă. Şeful DNA, Crin Bologa, a spus că nu va mai avansa un termen pentru finalizarea cazului şi că la DNA sunt "cu sutele" dosare mai vechi de 5 ani.

În luna mai 2021, şeful DNA, Crin Bologa, a declarat că speră ca procurorul de caz să dea o soluţie în dosarul Teldrum "cât de curând", estimând că ar putea fi o chestiune de luni. Bologa mai spune că doarul a întârziat şi din cauză că inculpaţii au solicitat audierea tuturor înregistrărilor din dosar, fiind vorba de sute de ore de interceptări, dar că acum procurorul de caz analizează probele şi urmează să pronunţe o soluţie.

În afara acestui dosar, DNA a anunţat, în 17 mai 2021, trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în Statele Unite în 2017, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la Casa Albă. În acelaşi dosar este urmărit penal şi consulul general al României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, fost consilier al lui Florin Iordache. Cauza a fost trimisă de procurorii DNA către Tribunalul Municipiului Bucureşti.

Senatorul Ştefan Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD a declarat că statutul partidului nu îi permite lui Liviu Dragnea să fie membru al formaţiunii politice, în contextul în care acesta este în eliberare condiţionată.

"Din punct de vedere al PSD, partidul e reglementat de un statut care astăzi, în conformitate cu felul în care domnul Dragnea este într-o eliberare condiţionată, nu poate fi membru PSD. Aşa spune statutul formaţiunii. Cred că ar trebui întrebat, în primul rând, domnul Dragnea dacă şi-ar dori sau nu. Din ceea ce am văzut în spaţiul public, (...) nu a reieşit o astfel de situaţie că ar dori să revină în PSD, într-un timp foarte scurt", a afirmat Ştefan Radu Oprea.

Opinia Cititorului ( 34 )

  1. Cel mai coerent si transparent program de guvernare dupa 1989...Uitati unde e Romania acum cu falitii "da dreapta", gunoaie, sobolani, fara apa calda si caldura, ZERO km de autostrada, indatorati la limita de default iar ciuma PNL,USR, UDMR e preocupata de "legile justitiei" si vaccinarea fortata a populatiei

    1. sigur ca da mai lipseau 2 -3 ani si fugea dracu cu miliarde de euro undeva de unde nu il aducea nimeni nu ca prostu de Mazare

    dosarele dna sint facute pentru santaj . sint fluturate mereu , dosarul lui barna , asta cu tel drum , cativa saci cu voturi sint numarati si rasnumarati de un an de zile si tot asa . unii saboteaza Romania cu prejudicii de miliarde si sint bine merci , dau sfaturi si interviuri , iar altii pentru un prejudiciu pentru care potentatii puterii nici nu se deranjeaza sa se aplece , stau la inchisoare .

    1. Esti adeptul intrecerii intre hoti?

      Pe ce de la guvernarea actuala nu i intrece nimeni

      Lui . 2. ( adeptul "aplauze pt. hoți" ) i-a scăpat ceva! Recunoaște că infractorul Dragnea este vinovat de "un mic prejudiciu" . Deci nu e un deținut politic și ne-vi-no-vat... cum se plânge hamsteru'. Să-i reamintim "adeptului" că L N Dragnel, va fi împins înapoi în celulă de cele ( deocamdată) două dosare ... DrumTEL și pupatul cu Trump.

      Justitia daca ar avea profesionisti ar cauta la afacerile mari facute de Dragnea. De fapt, astia care acum se bat cu caramida in piept ca sunt justitia lu' peste prajit, sunt vai de capul lor. Toate hotiile strainilor sunt acoperite, vezi EADS, la dosarul Microsoft sunt alesi si extrasi doar unii, restul sunt acoperiti iar vreajeala cu Trump este clar aruncata pe piata pentru imbecilii iubitori de gunoaie/sobolani/lgbt. Ronaldo, Messi pentru sume mari (milioane) smecherite in Spania, au platit banii plus amenzi si isi vad de treaba lor. As vrea sa vad un gunoi tefelist sa-i spuna lui Ronaldo ca este infractor. Mascaricii de la 'societatea civila' se agita cand se arunca nutret de genul asta dar la fiarele vechi zise arme, luate cu spagi cu sume uriase, nu misca nimic. I-au dat drumul lui Dragea tocmai ca imbecilii sa aibe nutret de mestecat iar hiena de la S1 si restul talharilor sa poata fura si distruge in liniste.

      Admit ca Dragnea , prin pozitia sa , le-a determinat pe cateva angajate ale statului sa comita niste acte care s-au soldat cu pierderi pentru statul roman de circa 100.000 lei .Pentru cine are cat de cat o idee despre averile uriase facute de unii in ultimii 30 de ani paguba de 100.000 lei , reala , e absolut ridicola .Este ,de exemplu , mai mica decat a castigat Iohannis din manevrele cu casele ca primar , ca sa nu mai vorbesc de tunurile de milioane date de altii . Daca vrei sa fii obiectiv nu poti sa nu observi faptul ca Dragnea a fost o tinta politica ,iar justitia , docila , in general s-a conformat .

      "Admit (si eu) că Dragnea" a fost în acel moment "o țintă politică"... dar este / a fost un MARE infractor înainte de data condamnării, 2019, și a făcut un mare rău țării. Nu i s-a înscenat un dosar politic. E clar!

      Dl . 2.4. zice : "justiția să caute la marile afaceri făcute de Dragnea" E corect!

      Eu am amintit doar drumTEL și fandoseala scumpă la investirea lui Trump plătită de noi 

      du-te si alapteaza proasto ! vrei puscarie pentru pupatul cu trump , si felicitari pentru miliardele pe care le-ati furat in timpul asa zisei pandemii !

      Care tel drum,ala inceput acum 15 ani inchis si deschis doar la alegeri sa poata striga iohanis"pentalii penalii" dosarul cu pupatul i se potriveste mai mult lui iohanis ca doar a venit cu o sapca dar a vandut Romania,trag nadejde ca copii copiilor nostri vor stii sa pedepseasca tradarea,crimele facute pe timp de pandemie,hotiile facute de gasca pnl usr ista

      au fost bani de la partid platiti , nu de la noi , prostule , iar aia cu tel drum de care tot aud si nu vad nimic este doar in capul unor idioti ca si povestea cu insula belina . postaci ca tine cu kkt in loc de creier vad puricii si se fac, ca nu vad elefantii . ca te-a vandut catu cu tot neamul tau facut si nefacut , nu te framanta , te preocupa cativa floci din curul lui dragnea unde te tot uiti !

      Jupanu' din comuna GRATIA , Teleorman, (favoritul GRATIILOR Rahovene) împreună cu grupul său infracțional, în 30 de ani a jefuit, pustiit, depopulat și sărăcit tot județul. Întrebați-i pe teleormăneni, pe cei din Municipiul Turnu Măgurele, --care la uns și îl are încă-- , ^Cetățean de oRoare al municipiului^ _ pe Dragnea.

      Vizitați și insula Belina și brațul Pavel din apropiere

      Parcurgeți și Turnucustiri, pentru o mai bună informare.  

      Si banii la partidele parlamentare de unde vin lunar? De la bugetul statului, adică tot de la noi, deșteptule! Citește rapoartele lunare ale Autorității Electorale Permanente să vezi purcoiul de bani încasat la fiecare 30 de zile de partidele parlamentare.

      ... 2.9. nu merită replică, de aceea mă adresez lui 2.11., ca să aflu "de unde vin banii", coane Iancule?

      Am citit în articol că... 

      "La 17 mai 2021 DNA l-a trimis în judecată pe Dragnea pentru trafic de influență și obținerea de foloase necuvenite... în legătură cu prezența sa la ceremonia de instalare a lui Trump" .

      După vizită el s-a ținut de cuvânt și a numit consul General al României la Bonn pe un URMĂRIT PENAL azi , în același dosar. Oare, acestuia instalarea și leafa pe câțiva ani, i-au fost plătite cu bani de la partid ??? Oare, a fost furată DOAR trezoreria pesedeu lui, sau călătoria în SUA a fost achitată și cu "banii de la noi"... de la bugetul statului ???  

      da , sutele de milioane facute cadou bancilor de catu , de unde sint ? da , zecile de milioane sifonate cu , masti , izolete , etc de unde sint ? chemati vidanja sa va scoata kktul pe care il aveti in cap , sau mergeti si faceti copii cu ciolos sau barna ! la partid mai sint si bani din cotizatii ,ghiorlanilor !

      banii furati de mafia pdl-usr face cat un milion de calatorii in SUA ! aveti zilele numarate !

      Afacerile lui Dragnea jr, propietatile din Brazilia, insula Belina, plus ordinele executate de trepadusi la indicatiile mustaciosului

      si tu ai uitat de proprietatile lui catu di franta si ale lui johanis din germania !

      a șters-o cu coada între picioare ? ,

      sau i-au fost șterse /(eliminate conform regulamentului) două replici murdare, obscene, insultative, mahalagiste, cu limbaj indecent... tip/made in PSD.  

      Să-l iertăm, că e foarte năcăjit săracu'.

      Pe toate televizoarele sau auzit sunând clopotele, și stupoare : Dragnea le trăgea... ""De ce tragi clopotele, Liviule ?!"" și de ce contra proprietății tale de suflet... roșul pEsEdE ?!  

      daca esti corect nu te baga nimeni in puscarie

      Toate afacerile lui Dragnea nu fac nici 1 la suta din cei 2% cu care Nasui da controlul tuturor rezervelor de sate din Romania. Gargara vostra nu mai tine cand 32 de miliarde de EURO s-au pulverizat intr-un an si nu se pot justifica decat cel mult 4. Dragne nu a instrainat NIMIC din avutia statului. De instrainat instraineaza limbricii astia de la USR.

      Ia o placuta suedeza de la mine. Nu este obscena, insultativa, este exact ceea ce iti place. De la asta nu nasti din pacate pentru tine dar poate gasim solutii.

      Comentator foarte spurcat la gură...

      la 2.9. ; 2.13 ; 2.20, și în opiniile sale anterioare.  

      Spurcat la gura esti tu. Si la cei 3-4 neuroni din dotare. Cauta pe net sa vezi ce inseamna placuta suedeza - liiceanu, ctp, tismaneanu. Dupa cum zic acesti ganditori, meriti multe placute suedeze.

      Spurcat la gura esti tu. Si la cei 3-4 neuroni din dotare. Cauta pe net sa vezi ce inseamna placuta suedeza - liiceanu, ctp, tismaneanu. Dupa cum zic acesti ganditori, meriti multe placute suedeze.

      Corect... ‰ / % !!!

    Judecatorii cu dosare la DNA,pe vremea Kovesi,sunt de parere ca au fost facute pe fapte reale si urmau sa fie folosite „la comanda politica”.Este posibil,sa”functioneze”si acuma acele dosare.De pe vremea lui Basescu,nu mai am incredere in judecatori,intr-un procent egal cu numarul dosarelor intocmite de DNA la total judecatori si aproximativ de 40-50% din procurori(vezi procurorul general si fost procuror la Aiud).

    asta zice ca faptele nu exista!! Deci pe la psd-ul teleormanean maturau niste fantome?

    1. Un escroc și un ordinar, Dragnea .

      Poate este escroc insa in divizia C. Este depasit evident de campionii joianus, citu si multi alti infractori 'dă driapta'

      Si nu numai,un om fara scrupule,un gunoi ordinar care a furat fara rusine. Rusine sa le fie la toti cei care au decis sa-i dea drumul.........sigur psd-isti

      Daca Dragnea este gunoi ca a vrut binele Romanilor,iohanis,orban citu,rares etc.etc cum sunt ,

    a revenit tema favorita a postacilor cu creier de musca : dragnia , dragnia !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb