LIVIU DRAGNEA: "Îmi este greu să înţeleg de ce Iohannis a retrimis la Parlament legea privind eliminarea celor 102 taxe"

J.F.
Politică / 17 decembrie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 15:03 Liviu Dragnea: "Preşedintele se plasează singur în opoziţie cu Constituţia şi cu românii care aşteptau această lege"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmă că şeful statului statului, prin retrimiterea la Parlament a legii privind eliminarea celor 102 taxe, se plasează singur în opoziţie cu Constituţia şi cu cetăţenii care aşteptau această măsură.

Liviu Dragnea a scris, pe contul său de Facebook: "Mi se pare foarte stranie decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza promulgarea Legii eliminării celor 102 taxe, după ce tocmai a fost validată de Curtea Constituţională. Preşedintele se plasează singur în opoziţie cu Constituţia şi cu românii care aşteptau această măsură. E doar o amânare din care toţi au de pierdut, cu excepţia companiilor străine care încasează taxele radio-tv în schimbul unor comisioane grase, de 10-15% din valoarea plătită de români".

Liderul PSD îi asigură pe cetăţeni că majoritatea PSD-ALDE din viitorul Parlament va vota din nou legea, iar preşedintele va fi obligat să o promulge.

"Cele 102 taxe vor fi eliminate!", subliniază Liviu Dragnea.

(S.A.)

------------

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alexandria, că îi este greu să înţeleagă care este motivul real pentru care preşedintele Klaus Iohannis a retrimis la Parlament legea privind eliminarea celor 102 taxe, exprimându-şi speranţa că nu este "o reacţie a unei supărări încă neasimilită generată de alegeri".

Liviu Dragnea, citat de News.ro: "Vreau să îmi exprim bucuria şi satisfacţia pentru cele două legi, şi anume pentru faptul că, după analiza judecătorilor de la CCR, această instituţie a decis că cele două legi sunt constituţionale. Faptul că preşedintele României a decis să întoarcă la Parlament Legea privind eliminarea celor 102 taxe tot nu reuşeste să-mi umbrească bucuria. Se mai întârzie puţin intrarea în vigoare a acestei legi care este aşteptată de toţi românii (...). Îmi este greu să înţeleg care este motivul real pentru care a fost retrimisă la Parlament această lege, în condiţiile în care la CCR a fost trimisă invocându-se un motiv, iar la Parlament se invocă un alt motiv. Eu sper să nu fie o reacţie a unei supărări încă neasimilate generată de alegerile de duminică. Din acest motiv sunt puţin rezervat, pentru că vreau să citesc cu atenţie textul, fundamentarea retrimiterii în Parlament a acestei legi", a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că aceată lege "va intra în vigoare după ce va trece într-un mod accelerat prin procedurile parlamentare".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va retrimite la Parlament legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv.

Şeful statului a anunţat: "Eu voi trimite această lege înapoi în Parlament. Nu cred că este bine să se renunţe fără o discuţie aprofundată, aşezată. (...) Dacă noul Parlament va discuta această chestiune şi va lua o decizie, fie de renunţare la taxă, fie de păstrare a taxei, atunci sigur îmi va trimite legea în forma în care se va considera atunci şi o voi promulga".

Curtea Constituţională a decis, vineri, că această lege este constituţională.

Sesizarea privind legea a fost făcută de seful statului, care a susţinut că încalcă normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat şi pe cel al legalităţii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum şi pe cele care guvernează bugetul public naţional.

După decizia Curţii, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituţional.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Dragnea ai Psd + Alde elimina urgent aceste taxe !

    Ce e aia "suparare inca neasimilata" ?

    Condamnarea cu suspendare e asimilata? 

    1. Ii este greu sa priceapa de ce a fost condamnat. 

      Se prinde el că l-a executat mafia securistă care-l controlează pe Iohannis, care are deja 2 case confiscate.

    Introducerea abonamentului la Radio si la RTV in randul acestor taxe este o mare mârșăvie!

    Probabil ca nu le place cat de slugarnici sunt redactorii celor doua institutii, mai ales Radio-ul, care are multe emisiuni care sunt OK. 

    Minciuna mare este ca populatia nu va mai plăti abonamentul !?! 

    Pai daca Radio si tvr vor fi plătite de la buget, nu tot noi le platim?

    1. Da asa este....."stil"Dragnea...zice ca face economie in buzunarul stang...dar cheltuie mai mult din dreptul

    Iti este greu? scremete, poate pricepi. 

    1. Cu pantaloni pe el ????

      Pai.....daca tot s-a scapat. 

    Lasa Liviule, ca o rezolvi in parlament! Sasul pune strambe, lucru pe care il va face permanent! Obisnuieste-te cu asta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb