Liviu Dragnea: "Luăm în calcul serios moţiunea de cenzură"

Ionuţ Stănescu
Ziarul BURSA #Politică / 5 august 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 20:05 Liviu Dragnea: "Dîncu nu este o variantă a PSD pentru postul de premier"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat astăzi că Vasile Dîncu este o variantă a partidului pentru postul de premier.

Întrebat dacă actualul vicepremier este luat în calcul pentru o nominalizare ca prim-ministru, Dragnea a replicat: ''Nu'', informează surse din presă.

(G.F.)

--------

Actualizare 15:13 Dragnea: "Guvernul să înceteze cu minciuna sfruntată, a modificat în mod ilegal Codul fiscal"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că Executivul condus de Dacian Cioloş minte pe tema scutirilor de taxe şi impozite pentru veterani şi că a modificat în mod ilegal Codul fiscal.

"Dumnealor au spus că au fost obligaţi să pună acele articole în Hotărârea de Guvern de interpretare a Codului fiscal pentru că vezi, Doamne, este o greşeală în Codul fiscal sau este o scăpare în Codul fiscal. Este o minciună", a spus Liviu Dragnea.

Acesta a continuat: "Ce a făcut acest Guvern, pentru faptul că funcţionarii din Ministerul de Finanţe în orice act normativ caută să vadă cum mai pot lua câţiva lei de la fiecare român, indiferent de condiţia socială, au venit şi au interpretat într-un mod ilegal, de fapt au modificat într-un mod ilegal, au completat într-un mod ilegal o lege organică".

Dragnea a mai spus, după şedinţa Comitetului Executiv care a avut loc la Vaslui, că Executivul "trebuie să înceteze cu această minciună sfruntată", adăugând că Dacian Cioloş ''vrea să fie ca şi Croitoraşul cel Viteaz''.

Liderut PSD a solicitat Guvernului să modifice Hotărârea de Guvern şi să-i tragă la răspundere pe toţi cei care au promovat şi care au susţinut acest act care a produs "atâtea deservicii şi neajunsuri unor categorii de oameni care de fapt trebuie respectaţi".

(I.S.)

-----------

Actualizare 14:54 Ponta: "În cazul impozitării proprietăţilor veteranilor nu e o greşeală în Codul fiscal, ci MFP a adoptat norme greşite"

Fostul prim-ministru Victor Ponta a scris, pe Facebook, că în cazul impozitării proprietăţilor veteranilor de război nu este vorba de o greşeală în Codul fiscal, ci vina aparţine Ministerului Finanţelor care a adoptat nişte norme greşite anul acesta.

"Nu pretind că fiecare cuvânt din Codul fiscal este perfect ca şi Biblia. Au scris la el mulţi oameni din zona tehnică, a fost dezbătut cu multe asociaţii şi organizaţii profesionale, votat în Parlament de două ori chiar, promulgat de Preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial! Şi, sigur, mai există greşeli de îndreptat! Eu sunt responsabil pentru viziunea şi filosofia proliberală a acestuia şi mă mândresc cu asta! În cazul impozitării proprietăţilor veteranilor de război, nu este însă vorba de o greşeală în Codul fiscal (care dacă ar fi existat putea fi rapid îndreptată)! Aşa cum puteţi citi în postarea de mai jos a unui avocat specialist (cu simpatii liberale) este greşeala Ministerului de Finanţe care a adoptat nişte norme greşite în 2016", a scris Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier a mai afirmat că pentru el nu este o surpriză "faptul că tehnocraţii s-au dezbrăcat de haina «eleganţei» nepolitice şi au trecut la aroganţă, agresivitate şi jigniri (vezi declaraţiile la adresa lui Liviu Dragnea, Corina Creţu, a tuturor celor care îndrăznesc sa îi critice cu ceva)".

"Mă aşteptam ca incompetenţa şi incapacitatea de a avea rezultate să degenereze în aşa ceva! Plus frustrările tipice celor veniţi prea repede şi prea sus în anumite poziţii! Poate fi cel mult o dezamăgire pentru cei care au crezut că «vin tehnocraţii care nu vorbesc, dar fac treabă bună»! S-a dus şi iluzia asta, a fost o altă manipulare din păcate! (...) Gravă este reacţia domnului Cioloş - în loc să spună că verifică şi rectifică (ceea ce e normal pentru un Guvern în funcţie, mai ales care se pretinde tehnocrat) a făcut un jalnic atac politic la PSD, fostul guvern, Parlament sau presă! Ca în final să vadă că nu are dreptate şi nici nu a rezolvat problema! Şi tot aşa va fi anul 2016, cu tehnocraţii din ce în ce mai ineficienţi, din ce în ce mai dornici să prindă posturi după alegeri, cu atacuri politice din partea acestora, dar cu rezultate ZERO! Şi în 2017 vine nota de plată!", a adăugat Victor Ponta.

(G.T.)

-----------

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că ia în serios posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului, urmând ca luni să aibă o discuţie pe acest subiect cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PSD a spus că ia în serios în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, după ce a văzut ''atâta dispreţ'' şi "atâta lipsă crasă de informare" din partea Executivului la adresa veteranilor de război.

"Voi avea o întâlnire cu domnul Tăriceanu. Luăm în calcul serios moţiunea de cenzură pentru că ceea ce au făcut acum, dincolo de dispreţ, arată că nu au nici un fel de respect faţă de lege. Este şi o lipsă de informare crasă", a declarat Liviu Dragnea, potrivit unor surse de presă.

Liderul PSD a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă, că Executivul condus de Cioloş a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţii au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal, iar acest lucru este, în opinia liderului social-democrat, o dovadă de "dispreţ" faţă de români pe care, dacă actualul Guvern nu şi-o va cenzura, o va face PSD, prin moţiune.

Ieri, premierul Dacian Cioloş a anunţat că a cerut Ministerului de Finanţe să analizeze posibilitatea de a permite în continuare veteranilor şi familiilor lor să plătească impozitul cu deducerile la care au dreptul, insistând asupra faptului că guvernul său este acuzat pe nedrept pentru "aberaţii" care se regăsesc în Codul fiscal, care nu a fost elaborat de Executivul pe care îl conduce.

Astăzi, Dragnea a replicat: "O să îi răspund croitoraşului cel viteaz după Comitetul Executiv Naţional şi o să arăt şi minciuna şi atitudinea incalificabilă a guvernului, şi faţă de fondul problemei, şi de comunicare. Nu are nevoie să modifice Codul Fiscal, au modificat Codul Fiscal prin hotărâre de guvern. Mă voi documenta după CEx. Este o ilegalitate foarte serioasă, din păcate".

Liderul PSD a adăugat că până la sfârşitul lunii august va prezenta o primă formă a programului de guvernare.

"La programul de guvernare se lucrează, va fi un document plin de substanţă, aplicabil, care nu va conţine nici un fel de poveste, ci lucruri pe care le putem finanţa şi se vor finaliza în mandate de 4 ani. Am discutat aseară, până târziu, cu fiecare organizaţie în parte şi despre idei, direcţii de acţiune din programul de guvernare, cât şi de pregătirea şi organizarea pentru campania electorală. Vom avea o primă formă până la sfârşitul lunii august care să înceapă să fie prezentată şi comunicată", a mai afirmat Dragnea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Oamenii PSD pot lua in calcul, insa nu stiu sa calculeze: Negoita si-a terminat liceul la 31 de ani (ca sa se poata face dottore) iar Ponta, ce sa mai vorbim?, asta s-a facut dottore abia dupa ce a scris Enciclopedia Britanica. Categoric, PSD se va incurca la socoteli.

    1. Securiștii trebuie să fure iar alegerile pentru Băsescu.

      Pe Dragnea și Tăriceanu îi leagă în luna alegerilor pentru că au consumat la micul dejun cereale cu suc de fructe în loc de lapte, iar pe Gorghiu și Blaga îi șantajează după alegeri pentru poziția de premier.

      Singura problemă va fi, ca întotdeauna, poporul. De data asta e prea pe față și nu-i văd bine pe cei care au chelie ca Băsescu. 

      Basescu e de vina

      Basescu e o slugă securistă. Are și el o parte din vină.

      Dragnea și Tăriceanu trebuie să-și asume consumul de cereale cu suc de fructe. 

    Mai porcilor, lasati-o jos ca macane. Si mai duceti-va la plimbare, daca astia nu v-au bagat inca la bulau. N-avem nevoie de serviciile voastre. Odata vi le-am cerut, si ce-ati facut? Porcul ticalos si spurcat Basescu si haita lui, veche si noua, se pregatesc sa ia puterea.

    Chiar daca poporul v-a vota PSDul, sa nu credeti ca cineva onest se gindeste la voi. Daca chiar vreti sa fiti utili, duceti-va dracului si lasati-ne in pace! 

    1. medicamente,medicamente

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb