ZIARUL BURSA

05 august 2016
Ediţia din 15.08.2024
Salariul lui Isărescu s-a născut prematur şi cu forcepsul

Salariul lui Isărescu s-a născut prematur şi cu forcepsul

EMILIA OLESCU, ANCUŢA STANCIUBănci-Asigurări / 5 august 2016

Aproape şapte luni i-a luat Băncii Naţionale a României (BNR) să treacă de la un non-răspuns la un răspuns suspect cu privire la salariile membrilor Consiliului de Administraţie.

Ziarul BURSA a solicitat BNR, încă de la începutul acestui an, să ne spună în baza cărei legi conducerea BNR nu-şi publică veniturile obţinute de la Banca Centrală în declaraţiile de avere, aşa cum cere legea.

La vremea respectivă, direcţia de comunicare a BNR ne-a transmis un non-răspuns, din care reieşea că executivul Băncii Centrale nu este obligat de lege să-şi facă publice veniturile, deşi legea nr.176/2010 stabileşte explicit, la Articolul 1, punctul 35, că "guvernatorul, prim-viceguvernatorul, viceguvernatorii, membrii consiliului de administraţie, angajaţii cu funcţii de conducere ai Băncii Naţionale a României, precum şi personalul din conducerea băncilor la care statul este acţionar majoritar sau semnificativ au obligaţia declarării averii şi intereselor". Reproducem, în finalul articolului, răspunsul BNR din luna ianuarie.

Anca Dragu

TITLURILE "FIDELIS CENTENAR" AU INTRAT ASTĂZI LA TRANZACŢIONARE, Dragu: "Emisiunea de titluri de stat pentru populaţie a fost suprasubscrisă de peste şapte ori"

M.I.Piaţa de Capital / 5 august 2016

Actualizare 13:42 Dragu: "Am inclus în strategia de finanţare posibilitatea de a emite anual sau de două ori pe an titluri de stat"

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) intenţionează să lanseze titluri de stat pentru populaţie anual sau chiar de două ori pe an, dar valoarea va fi anunţată pentru fiecare caz în parte în funcţie de condiţiile pieţei, a anunţat astăzi Anca Dragu, ministrul de resort.

Actualizare 12:39 Negriţoiu(ASF)despre succesul titlurilor de stat pentru populaţie: "Bursa trebuie să fie mai implicată"

Actualizare 11:51 Cioloş: "La închiderea campaniei de subscriere a titlurilor Centenar avem în cont peste 700 de milioane de lei"

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: "Luăm în calcul serios moţiunea de cenzură"

Ionuţ StănescuPolitică / 5 august 2016

Actualizare 20:05 Liviu Dragnea: "Dîncu nu este o variantă a PSD pentru postul de premier"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat astăzi că Vasile Dîncu este o variantă a partidului pentru postul de premier.

Actualizare 15:13 Dragnea: "Guvernul să înceteze cu minciuna sfruntată, a modificat în mod ilegal Codul fiscal"

Actualizare 14:54 Ponta: "În cazul impozitării proprietăţilor veteranilor nu e o greşeală în Codul fiscal, ci MFP a adoptat norme greşite"

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Facebook)

DNA cere control judiciar pentru Lia Olguţa Vasilescu pentru discreditarea unui martor denunţător

Gabriel TănaseAnticorupţie / 5 august 2016

Actualizare 17:23 Lia Olguţa Vasilescu: "Mi se spune că am dreptul să tac, în apărarea mea"

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a afirmat, despre solicitarea procurorilor DNA cu privire la instituirea controlului judiciar în cazul său, că practic i s-a transmis: "În apărarea ta, ai dreptul să taci!".

Actualizare 16:23

Procurorii anticorupţie au solicitat Tribunalului Bucureşti luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de primarul Craviovei, Lia Olguţa Vasilescu, trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, confirmă un comunicat al DNA.

Victor Grigorescu

MINISTRUL ENERGIEI: "Am început o «Revoluţie tăcută» în energie, nu o «Răscoală», cum ne cer multe voci"

Andreea StoicaPolitică / 5 august 2016

Actualizare 14:37

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a afirmat că a început o "revoluţie tăcută" în sectorul energiei, care constă într-o transparentizare ce va fi instituţionalizată în ultimele luni de mandat ale actualului Executiv.

----------

Nu există performanţă fără integritate, iar lipsa de transparenţă şi de integritate duce la potenţiale erori sau vulnerabilităţi, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, într-o întâlnire cu reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Incendiu puternic într-un tren al CFR

Incendiu puternic într-un tren al CFR

M.B.Miscellanea / 5 august 2016

Actualizare 21:25 Incendiul a fost stins după trei ore de intervenţie

Incendiul produs la locomotiva trenului Regio care circula pe ruta Mărăşeşti-Buzău a fost stins de şapte autospeciale cu apă şi spumă de la detaşamentele de pompieri din Buzău şi Râmnicu Sărat, după circa trei ore de intervenţie, informează Antena3.ro.

Actualizare 20:15 Purtător de cuvânt al CFR: "Interveţia pompierilor este îngreunată de locul incendiului"

Incendiul care a avut loc între Mărăşeşti şi Buzău încă nu a fost stins, interveţia pompierilor fiind îngreunată de locul incendiului, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR, Alina Predescu.

Ciech Soda România a decis să oprească producţia

DIN CAUZA SISTĂRII LIVRĂRII DE ABUR DE CĂTRE CET GOVORA Ciech Soda România a decis să oprească producţia

A.S.Companii / 5 august 2016

CIECH Soda România (Uzinele Sodice Govora) a fost forţată de împrejurări să oprească, în această săptămână, producţia din cauza sistării livrării de abur de către CET Govora, ne-au transmis reprezentanţii companiei în urma anunţului Euro Insol, administratorul judiciar al CET Govora, care a notificat Uzinele Sodice Govora privind denunţarea contractului de furnizare abur industrial începând cu 1 august 2016.

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Mina IrinaAnticorupţie / 5 august 2016

Actualizare 13:52 ICCJ a amânat pentru 20 septembrie procesul lui Tăriceanu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis astăzi să amâne pentru data de 20 septembrie judecarea dosarului în care Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat de DNA de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Actualizare 10:45 Tăriceanu: "Nu fac nicio declaraţie, nu sunt adeptul justiţiei făcute în stradă sau la televizor"

"Inflaţia - pe o traiectorie mult mai joasă decât prognoza iniţială"

PREVIZIUNILE BNR: "Inflaţia - pe o traiectorie mult mai joasă decât prognoza iniţială"

E.O.Macroeconomie / 5 august 2016

Scenariul de bază al Băncii Naţionale a României (BNR) relevă o traiectorie proiectată a ratei anuale a inflaţiei semnificativ mai joasă decât cea previzionată anterior, în contextul persistenţei, la nivel global şi regional, a unui nivel scăzut al inflaţiei, de natură să afecteze comportamentul inflaţiei de bază, dinamica preţurilor volatile, dar şi cea a preţurilor administrate, a anunţat, ieri, BNR.

Piaţa berii din România a revenit pe un trend ascendent

DUPĂ DOI ANI DE SCĂDERE Piaţa berii din România a revenit pe un trend ascendent

DAN NEDELCU, ConstanţaCompanii / 5 august 2016

Producţia de bere rămâne unul dintre factorii importanţi în generarea creşterii economice la nivelul României, în special datorită caracterului său naţional: peste 97% din berea consumată în România este produsă local, iar peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din România, a declarat recent la Constanţa, Ciprian Dragoş Sandu, secretarul general al Asociaţiei Berarii României.

"Anul electoral 2016 prezintă un motiv de îngrijorare maximă pentru mediul de afaceri local"

AOAR: "Anul electoral 2016 prezintă un motiv de îngrijorare maximă pentru mediul de afaceri local"

S.A.Macroeconomie / 5 august 2016

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) solicită Curţii de Conturi să analizeze urgent toate iniţiativele parlamentare ce vor fi luate în discuţie de la 1 septembrie şi să comunice impactul bugetar al acestora, astfel încât opinia publică să poată cenzura populismul economic, în contextul în care mediul de afaceri autohton consideră anul electoral în care ne aflăm un "motiv de îngrijorare maximă".

"JPMorgan" a scăpat de scandalul manipulării Libor

"JPMorgan" a scăpat de scandalul manipulării Libor

ALINA VASIESCUInternaţional / 5 august 2016

Banca americană "JPMorgan Chase & Co." a informat, ieri, că autorităţile din SUA şi Marea Britanie au finalizat anchetele privind activităţile legate de fixarea dobânzilor de referinţă, printre care şi Libor, fără să-i impună vreo amendă, ceea ce scoate instituţia în afara scandalului de manipulare a acestor indici.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 05 august 2016

MACRO NEWSLETTER 05 august 2016

Companii / 5 august 2016

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA a înregistrat o expansiune sub aşteptări în iulie 2016, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

REVISTA PRESEI 05.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 5 august 2016

ADEVARUL 

GovITHub, planul Guvernului de a schimba România prin industria IT

Dacian Cioloş a anunţat, împreună cu unii dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai sectorului IT din România, proiectul GovITHub. E proiect de ţară, dar, mai bine...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo