Salariul lui Isărescu s-a născut prematur şi cu forcepsul

EMILIA OLESCU, ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 august 2016

Salariul lui Isărescu s-a născut prematur şi cu forcepsul

Aproape şapte luni i-a luat Băncii Naţionale a României (BNR) să treacă de la un non-răspuns la un răspuns suspect cu privire la salariile membrilor Consiliului de Administraţie.

Ziarul BURSA a solicitat BNR, încă de la începutul acestui an, să ne spună în baza cărei legi conducerea BNR nu-şi publică veniturile obţinute de la Banca Centrală în declaraţiile de avere, aşa cum cere legea.

La vremea respectivă, direcţia de comunicare a BNR ne-a transmis un non-răspuns, din care reieşea că executivul Băncii Centrale nu este obligat de lege să-şi facă publice veniturile, deşi legea nr.176/2010 stabileşte explicit, la Articolul 1, punctul 35, că "guvernatorul, prim-viceguvernatorul, viceguvernatorii, membrii consiliului de administraţie, angajaţii cu funcţii de conducere ai Băncii Naţionale a României, precum şi personalul din conducerea băncilor la care statul este acţionar majoritar sau semnificativ au obligaţia declarării averii şi intereselor". Reproducem, în finalul articolului, răspunsul BNR din luna ianuarie.

Iată că, ieri, guvernatorul BNR a dezvăluit presei salariul net şi indemnizaţia de conducere, care se ridică în total la 13.601 euro. Mugur Isărescu nu a pomenit nimic despre bonusurile de performanţă pe care şi le-ar fi acordat în ultimii ani, deşi analistul Lucian Isar l-a acuzat că a încasat zeci de mii de euro în perioada de criză.

Ce s-a schimbat în ultimele şapte luni? De ce, la începutul anului, direcţia de comunicare a BNR s-a eschivat şi nu ne-a oferit informaţii despre veniturile conducerii Băncii Centrale, iar acum însuşi guvernatorul Mugur Isărescu a ieşit public cu aceste cifre?

Poate pentru că, între timp, a avut loc scandalul pe marginea Legii Dării în Plată, din care BNR şi sistemul bancar au ieşit şifonate, am asistat la reţinerea fostului vice-guvernator Bogdan Olteanu, au apărut atacurile furibunde ale analistului Lucian Isar, încrederea populaţiei în bănci a scăzut dramatic, iar imaginea BNR a început să-şi piardă din credibilitate.?

Toate acestea au fost un fel de contracţii, BNR a intrat în travaliu şi Isărescu a ieşit, ieri, să satisfacă opinia publică, deşi, după cum el însuşi interpretează legea, nu ar fi fost obligat să facă acest lucru.

BNR invocă acte normative şi reglementări europene din combinaţia cărora rezultă că nu ar fi obligată să publice salariile conducerii. Această interpretare, însă, este complet opusă unei legi explicite, Legea ANI, care afirmă contrariul.

Mugur Isărescu a spus, ieri, că salariul său net lunar este de 42.727 lei, adică 9.495 de euro, iar indemnizaţia lunară pe care o primeşte în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BNR este de 18.476 lei, adică 4.106 euro, la cursul de 4,5 lei pentru euro, înregistrând un "venit lunar" total de 61.203 lei, respectiv 13.601 euro.

Sunt oare acestea toate veniturile lunare de la BNR ale lui Mugur Isărescu? Pentru că exprimarea domniei sale este asemenea celei pe care Traian Băsescu a folosit-o când a fost acuzat că a lovit un copil în campania electorală din 2004 - "Jur că nu l-am lovit cu pumnul!" "Dar cu ce l-aţi lovit?", a urmat întrebarea firească.

Similar, domnul Mugur Isărescu ne-a spus, ieri, că are un salariu net lunar plus indemnizaţia de conducere de 13.601 euro.

Dar bonusurile?

Guvernatorul a venit şi aici cu o explicaţie, şi aceasta destul de ambiguă: "Conform Legii 312 din 2004, prin Statutul Băncii Naţionale a României, art. 43, salariaţii BNR pot beneficia de participarea la profitul băncii, după virarea la bugetul de stat a 80% din veniturile nete realizate de bancă. Suma rămasă, de 20% din profit, se utilizează în primul rând pentru majorarea rezervelor statutare ale BNR şi a surselor proprii de investiţii. După aceasta se poate, cu aprobarea Consiliului, constitui fondul de participare la profit al salariaţilor în cuantum de maximum 10% din suma rămasă. Aceasta înseamnă un maximum de 2% din totalul BNR. O mică parte din acest 2% (n.r. ce înseamnă «o mică parte?») poate fi destinată unor premii de performanţă acordate numai salariaţilor cu realizări remarcabile (n.r. Guvernatorul nu este salariat BNR?). Cu alte cuvinte, bonusuri la BNR se dau în număr extrem de limitat şi numai unor salariaţi cu performanţe cu totul şi cu totul deosebite. În perioada de după criză (n.r. «care este perioada de după criză?») BNR a vărsat MFP, deci pentru nevoile ţării, aproximativ 1 miliard de euro - cei 80%. Aceasta este performanţa Băncii Naţionale, care nu este trecută ca obligatorie în statut, obligaţia noastră este să asigurăm stabilitatea preţurilor, stabilitatea financiară, stabilitatea cursului de schimb. Toate trei sunt asigurate. Faptul că asigurăm şi un profit remarcabil este o performanţă deosebită şi pentru asta legea, nu Consiliul de Administraţie, legea - subliniez - ne dă posibilitatea să îi retribuim suplimentar salariaţilor noştri. Salariaţilor, nu conducerii".

La un calcul rapid, reiese că, "în perioada de după criză", BNR a avut un profit de 1,25 miliarde euro, iar cei 2% care revin salariaţilor băncii înseamnă 25 de milioane de euro, adică o sumă medie de aproape 14.000 de euro pentru fiecare din cei 1800 de salariaţi ai BNR (nu ştim dacă printre salariaţi se numără şi Mugur Isărescu).

Lucian Isar vorbea de bonusuri de 24 de milioane de euro, în criză...

Este posibil ca fiecare din cei doi să fi simţit criza în ani diferiţi?

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, ne-a explicat, ieri, după conferinţă, că, dacă Banca Centrală înregistrează profit într-un an, atunci toţi cei care lucrează la BNR, adică şi Guvernatorul, au dreptul să participe la încasarea bonusurilor din profit.

Domnul Suciu ne-a spus: "Dacă este an pe plus, se primesc bonusuri, dacă nu, sunt veniturile regulate. Acestea (n.r. sumele anunţate de Guvernator) sunt veniturile regulate. În funcţie de an, într-un an se iau bonusuri, în altul nu, sau într-o lună se iau, în alta nu. Primele nu sunt pentru executiv. Executivul nu primeşte prime, dar participarea la profit este pentru toată lumea. Dacă banca face profit, atunci primeşte toată lumea. Depinde şi cum se încasează aceste bonusuri - se pot încasa în câteva luni şi atunci poţi avea venituri duble - adică circa 30.000 de euro (n.r. de la 14.000 de euro, salariul+indemnizaţia lui Isărescu) - , dar în luna următoare se revine la salariul regulat. Însă şi adunând bonusurile, diferenţa de la 1 la 4 nu se susţine (n.r. făcând referire la suma de 40.000 de euro pe care Lucian Isar spune că ar câştiga-o domnul Isărescu). Nu sunt alte bonusuri, cum ar fi, să zicem, de stres sau altele...Mai sunt diurne când se pleacă, dar acum vorbim de salariul din grilă".

Deci, care este venitul lunar al Guvernatorului BNR încasat de la Banca Centrală?

Pentru că pe noi nu ne interesează ce apare în grilă, care este salariul net, ce tipuri de bonusuri primeşte, ci câţi bani ridică Mugur Isărescu anual de la BNR.

Fostul bancher Lucian Isar l-a contrazis, ieri, din nou pe Guvernator, imediat după terminarea conferinţei de la BNR.

Domnia sa a scris pe propriul blog: "Nu este prima dată când Isărescu dezinformează pe faţă în conferinţă de presă referitor la elemente de avere ce ar trebui declarate public. (...)

Declaraţia de avere de la ANI, în momentul în care va fi facută publică, cum cere legea din România, va demonstra că veniturile lunare ale Guvernatorului Isărescu sunt de aproape 40.000 de euro lunar. Acestea cuprind salariul de bază, indemnizaţii, bonusuri fixe, bonusuri excepţionale, diurne fenomenale, sporuri, pensie (drept constituţional).

În momentul publicării declaraţiilor de avere se va observa şi creşterea susţinută a veniturilor pe timpul crizei din România şi pregătirea pentru pensionarea din 2014 (cresc veniturile în 2013, deşi banca nu a mai înregistrat profit)".

Referitor la presupusa pensie a sa, Mugur Isărescu a susţinut, ieri, că nici măcar nu a depus dosarul pentru pensionare.

Şeful BNR a afirmat: "Conform codului muncii, din 1 iunie 2014, la împlinirea vârstei de 64 de ani şi zece luni, am îndeplinit condiţiile cumulative de lucru şi stagiul de pensionare, dar contractul meu de muncă cu BNR a continuat pe baza deciziei Parlamentului de numire în funcţia de Guvernator. Nu am depus cerere de pensie la Casa Teritorială de Pensii şi, ca urmare, nu mi s-a calculat, nu mi s-a stabilit, nu am încasat pensie şi nu s-a cumulat pensia cu salariul. Am considerat că acesta este un gest normal şi frumos, să nu încasez şi pensie atâta vreme cât încasez un salariu de la BNR. Pensia va intra în plată după depunerea acestui dosar, conform articolului 103 al Legii pensiilor 263/2010 şi nu se plăteşte sub nicio formă retroactiv, indiferent când are loc această depunere a dosarului".

Sperăm că nu vor mai trece alte şapte luni până când vom afla veniturile anuale încasate de conducerea BNR, aşa cum legea de fapt o cere.

Răspunsul Direcţiei Comunicare din BNR, ianuarie 2016

Vă comunicăm următoarele:

Art. 1 alin. (2) din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, prevede că "Banca Naţională a României este o instituţie publică independentă (...)".

Această dispoziţie este în deplin acord cu prevederile Tratatului privind Uniunea Europeană, care dispune în art. 130 că "În exercitarea competenţelor şi în îndeplinirea misiunilor şi îndatoririlor care le-au fost conferite prin tratate şi prin Statutul SEBC şi al BCE, Banca Centrală Europeană, băncile centrale naţionale sau membrii organelor lor de decizie nu pot solicita şi nici accepta instrucţiuni din partea instituţiilor, organelor, oficiilor sau agenţiilor Uniunii, a guvernelor statelor membre sau a oricărui alt organism. Instituţiile, organele, oficiile şi agenţiile Uniunii, precum şi guvernele statelor membre se angajează să respecte acest principiu şi să nu încerce să influenţeze membrii organelor de conducere ale Băncii Centrale Europene sau ale băncilor centrale naţionale în îndeplinirea misiunii lor."

Statutul Băncii Naţionale a României trebuie analizat şi din perspectiva calităţii acestei instituţii de parte componentă a Sistemului European al Băncilor Centrale, precum şi de membră a acestui sistem. Asupra acestui act normativ s-a insistat în Avizul din data de 26 august 2010 trimis Ministerului Finanţelor Publice de către Banca Centrală Europeană, care subliniază că "statele membre sunt obligate să garanteze independenţa băncilor lor centrale naţionale (BCN)". De asemenea, Avizul precizează că "statele membre nu pot pune o BCN în situaţia de a nu avea control sau de a avea un control limitat asupra personalului său, ori în situaţia în care guvernul unui stat membru îi poate influenţa acesteia politica în domeniul resurselor umane", subliniindu-se necesitatea "protejării autonomiei BNR în domeniul resurselor umane, care constituie un element deosebit al principiului independenţei băncii centrale".

Dispoziţiile menţionate anterior trebuie interpretate cu luarea în considerare a prevederilor art. 148 alin. (2) din Constituţia României care stipulează faptul că "(...) prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare." Suplimentar, alin. (3) al aceluiaşi articol prevede că "Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2)."

În concluzie, faţă de cele prezentate anterior şi pentru a răspunde punctual întrebării adresate, dispoziţiile legale în baza cărora BNR nu este obligată să îşi publice veniturile salariale în declaraţiile de avere constau în:

^ Art. 1 alin. (2) din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României; Art. 130 din Tratatul privind Uniunea Europeană - prevederi ce statuează principiul independenţei băncii centrale, faptul că băncile centrale naţionale sau membrii organelor lor de decizie nu pot solicita şi nici accepta instrucţiuni din partea instituţiilor, organelor, oficiilor sau agenţiilor Uniunii, a guvernelor statelor membre sau a oricărui alt organism;

^ Avizul Băncii Centrale Europene din data de 26 august 2010 care precizează că "statele membre sunt obligate să garanteze independenţa băncilor lor centrale naţionale (BCN)" şi "nu pot pune o BCN în situaţia de a nu avea control sau de a avea un control limitat asupra personalului său, ori în situaţia în care guvernul unui stat membru să îi poată influenţa politica în domeniul resurselor umane", subliniind, în acelaşi timp, necesitatea "protejării autonomiei BNR în domeniul resurselor umane, care constituie un element deosebit al principiului independenţei băncii centrale".

^ Art. 148 alin. (2) din Constituţia României, republicată, care stipulează faptul că "(...) prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

După trei luni de aşteptare, am primit în luna mai 2016 de la Agenţia Naţională de Integritate câteva articole de lege prin care vedem că a ANI a cocoloşit Banca Naţională şi a mototolit legea.

Redăm mai jos răspunsul:

"Stimată Doamnă,

Urmare adreselor dumneavoastră înregistrate la Agenţia Naţională de Integritate cu nr. 1632/29.01.2016 şi nr. 3563/24.02.2016 vă comunicăm următoarele:

1. Situaţia de fapt analizată:

A. dacă există un protocol încheiat între Agenţia Naţională de Integritate şi Banca Naţională a României potrivit căruia membrii Consiliului de Administraţie al BNR nu îşi publică veniturile din salarii.

B. dacă a fost declanşată procedura de evaluare a averii guvernatorului BNR ca urmare a sesizării formulate de Asociaţia Parakletos.

2. Dispoziţii legale aplicabile

În conformitate cu dispoziţiile art. 1 alin (1) lit. 35 din Legea Nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative:

"Art. 1

(1) Dispoziţiile prezentei legi se aplică următoarelor categorii de persoane, care au obligaţia declarării averii şi a intereselor:

35. guvernatorul, prim-viceguvernatorul, viceguvernatorii, membrii consiliului de administraţie, angajaţii cu funcţii de conducere ai Băncii Naţionale a României, precum şi personalul din conducerea băncilor la care statul este acţionar majoritar sau semnificativ;

În conformitate cu dispoziţiile art.6 din Legea Nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative:

"Art. 6

(1) Persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese îndeplinesc următoarele atribuţii: (...)

e) sigură (n.r. aici trebuia scris "asigură", ceea ce arată că nici măcar copierea nu s-a făcut cum trebuie în cele trei luni de zile) afişarea şi menţinerea declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, pe pagina de internet a instituţiei, dacă aceasta există, sau la avizierul propriu, în termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu excepţia localităţii unde sunt situate, adresei instituţiei care administrează activele financiare, a codului numeric personal, precum şi a semnăturii. Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se păstrează pe pagina de internet a instituţiei şi a Agenţiei pe toată durata exercitării funcţiei sau mandatului şi 3 ani după încetarea acestora şi se arhivează potrivit legii;"

În conformitate cu prevederile art. 8 al Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative:

"Art. 8

(1) Scopul Agenţiei este asigurarea integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice şi prevenirea corupţiei instituţionale, prin exercitarea de responsabilităţi în evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şi informaţiilor privind averea, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite, a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese potenţiale în care se pot afla persoanele prevăzute la art. 1, pe perioada îndeplinirii funcţiilor şi demnităţilor publice. În îndeplinirea acestui scop, Agenţia poate dezvolta relaţii de colaborare prin încheierea de protocoale cu entităţi din ţară sau din străinătate.

(2) Activitatea de evaluare efectuată de inspectorii de integritate din cadrul Agenţiei se desfăşoară cu privire la situaţia averii existente pe durata exercitării demnităţilor şi funcţiilor publice, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor persoanelor care fac obiectul prezentei legi, conform prevederilor acesteia, care se completează cu dispoziţiile actelor normative în vigoare.

(3) Principiile după care se desfăşoară activitatea de evaluare sunt legalitatea, confidenţialitatea, imparţialitatea, independenţa operaţională, celeritatea, buna administrare, dreptul la apărare, precum şi prezumţia dobândirii licite a averii.

Totodată, conform prevederilor art. 7 alin.(4) din actul normativ mai sus menţionat:

"Art.7

(4) Raportul de evaluare se comunică în termen de 5 zile de la finalizare persoanei care a făcut obiectul activităţii de evaluare şi, după caz, organelor fiscale, celor de urmărire penală şi celor disciplinare, precum şi comisiei de cercetare a averilor prevăzute în Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege. În cadrul organelor fiscale şi de urmărire penală se desemnează persoane responsabile pentru relaţia cu Agenţia, care asigură declanşarea de urgenţă şi cu precădere a procedurilor specifice în cadrul acestora."

În conformitate cu dispoziţiile art. 10 din Ordonanţa nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor

"Art. 10

(1) În cazul în care un petiţionar adresează mai multe petiţii, sesizând aceeaşi problemă, acestea se vor conexa, petentul urmând să primească un singur răspuns.

(2) Dacă după trimiterea răspunsului se primeşte o nouă petiţie cu acelaşi conţinut, aceasta se clasează la numărul iniţial, făcându-se menţiune despre faptul că s-a răspuns".

Din cele expuse de dumneavoastră şi din interpretarea sistematică a prevederilor legale incidente, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

A. membrii consiliului de administraţie ai Băncii Naţionale a României au obligaţia depunerii declaraţiilor de avere şi de interese în forma şi termenele stipulate de Legea nr.176/2010, anonimizarea informaţiilor confidenţiale conform dispoziţiilor legale aplicabile fiind realizată de către Agenţia Naţională de Integritate (pentru declaraţiile de avere şi de interese postate pe site-ul www.integritate.eu)

B. în ceea ce priveşte solicitarea dumneavoastră referitoare la declanşarea procedurii de evaluare a averii guvernatorului BNR vă comunicăm faptul că lucrările aflate pe rolul Agenţiei Naţionale de Integritate, în cazul în care acestea există, nu sunt informaţii publice".

Opinia Cititorului ( 163 )

  1. Este cât se poate de clar:singura solutie viabila in sistemul bancar este aplicarea modelului islandez, toti bancherii escroci si mincinoși la brutărie, sper ca Bolteanu sa fie doar începutul iar Cizmarescu cireașa de pe tortul blatiștilor bancheri.

    1. Pai pokemoane, nu uita sa iti platesti rata chf... vine scadenta, debitardule... nu te-a dus capul decat sa iti iei credit chf, postardule si acum urli ca sefii bnr nu te-au sters la nas si nu te-au ocrotit... de durerea auto-produsa nu poti ocroti creaturile fara minte

      Isarescu a pomenit doar salariul.

      Participarea la profit a uitat-o. 

      Tot nu înțeleg ce atâta secret în jurul veniturilor câștigate în BNR.

      Legea e clara,veniturile sunt publice. 

      Nu un Consiliu de administrație decide dacă aplica legea sau nu. 

      Și legea nu e negociabila cu ANI.

      E scandalos.Oare ce vor sa acopere?  

      Isarescu a expirat.

      Mare minune dacă rezista pana la finalul mandatului.  

      Sunt atâtea bube în BNR care ies acum la iveala ca comunicarea nu mai face fata.

      acopera golul din capul tau

      da tu esti ala de la usa din dosu birou Isarescu ?

      Pari cam analfabet daca judecam dupa aparenta defectiune de exprimare. Se spune corect: usa din dosu lu birouu lu Isarescu

      Meștere, vezi că DNA-ul poate identifica cârtitele si dupa ID, mai bine păzește-ți (...) decât să te freci de grija altuia, Bolteanu va avea companioni in curând, s-ar putea să fii unul dintre ei.

      Tot pe IP, (nu ID analfabetule) poate depista DNA si unii "bazati" care primesc banet la ceas de seara pe la cafeneaua Mon Amour din Dorobanti sau pe la Isoletta in Herastrau ca sa pozeze in "aparatori ai consumatorilor". Daca intra astia de la DNA in platile facute de PNL catre "diversi" s-ar putea ca seful cu excedent de par sa ramana multi ani fara curea la pantaloni si sireturi la pantofi.

      ...(...)... tu esti mah?

      noi n-am distrus fabrici prin obor, lasand oameni fara munca

      l-am banuit degeaba, e alta (...)

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

    Ce lipsite de inspirație sunt autoarele când se întreabă "Ce s-a schimbat în ultimele şapte luni?" și găsesc ipoteze scelerate prin căpșoarele lor.

     

    Ar putea fi și un alt motiv. Isar minte de îngheață apele iar ieșirea BNR nu face decât să îl discrediteze și să îi submineze candidatura din partea PNL la un post în BNR. A mințit în legătură cu pensia. Dosarul nu este depus, conform legii pensia este PIERDUTĂ. Păcat că ziaristele de scandal nu dau și citatele din Legea Pensiilor care menționează acest lucru. 

     

    Isar a mințit și când a spus cum se gestionează contul de pierderi al BNR. Și acest lucru este scris în Legea Statutului BNR. 

     

    Chiar nimeni în țara asta nu îi verifică spusele fanfaronului de Isar? Eu am făcut-o în două rânduri și în ambele cazuri ISAR MINTE. 

     

    Presa de cacao numită Bursa... prezența cuiva pe lista Casei Naționale de Pensii nu este secret de stat. Faceți o cerere acolo pentru a vedea dacă dosarul lui Isărescu este depus sau nu. 

     

    Dacă dosarul nu este depus atunci este valabil ce spune șefa Casei Naționale de Pensii, Ileana Ciutan. 

     

    "Drepturile se acordă cu data solicitării dacă îndeplineşti condiţiile. Plata pensiei intervine după ce se stabilesc drepturile şi se face în sistem mecanizat, nu se poate face în aceeaşi zi, dar se primesc retroactiv, de la data depunerii cererii", a precizat Ileana Ciutan. 

    1. esti direct pa bec..."dashtept" de intelept !

      cu I-sar sau I-fon, io ti vad un lingofon  

      SCELERÁT, -Ă, scelerați, -te, s. m. și f. (Livr.) Persoană vinovată sau socotită capabilă de mari nelegiuiri și crime; om mârșav, ticălos, criminal.  (Adjectival) Om scelerat. – Din fr. scélérat, lat. sceleratus.

      Sursa: DEX '09 (2009)  

      Scuze, nu te recunosc. 

      Intr-un raspuns pe care tocmai l-am terminat, la postarile tale de ieri, te-am intrebat daca trebuie sa ma astept de la tine sa ma injuri. 

      La citeva secunde dupa aceea, vad, aici, ca da, insulti pe redactorul sef si pe una dintre ziaristele BURSA, dupa care jignesti ziarul care te gazduieste, (si care nu-ti impune alte restrictii decit comportamentul civilizat, pe care, iata, te-ai hotarit sa-l faci uitat). 

      Dupa care, drept replica la "ipotezele scelerate" (nu sint ipoteze, ci certitudini, ipoteza este ca acumularea acestei presiuni reale l-a determinat pe Isarescu sa cedeze, contra vointei sale), construiesti....un scenariu indeajuns de neverosimil (nu vad cum Isar ar putea intra in CA BNR). 

      Care-i problema ta cu pensia lui Isarescu? 

      Articolul nu are vreo problema cu asta, ci doar relateaza declaratiile din jurul subiectului pensiei. 

      Ce se intimpla, Cristi C.?

      Care este, de fapt, problema ta? 

      Ah, doar doua versuri, Maestre?

      Ceasurile-s tarzii si genele voastre

      Inchid intre ele privirea spre astre. 

      Nu am nicio problema cu pensia lui Isarescu. Isar produce o calomnie, cum ca o cumuleaza. Isarescu spune ca nu are dosarul depus. Presa nu verifica nimic din ce spune un fost exclus din sistemul bancar. Si ramane ca Isarescu are pensie. Asa se face presa? Sau se dezinformeaza?

      PS cautati declaratia deputatei ALDE Anghel despre Isar si un loc in CA al BNR

      Isar nu minte.

      Ca sa minta, ar fi trebuit ca informatia despre veniturile lui Isarescu sa fi fost disponibila.

      Cat timp n-a fost disponibila, nici daca ar fi zis ca Isarescu ia un salariu de un milion de euro pe luna, nu ar fi fost o minciuna. 

      " Referitor la presupusa pensie a sa, Mugur Isărescu a susţinut, ieri, că nici măcar nu a depus dosarul pentru pensionare."

      Dupa care, urmeaza un citat dezvoltat din spusele lui Isarescu si nimic altceva decit fraza de incheiere, care nu se refera la pensie. 

      Te invat, acum, sa citesti?

      Care dezinformare?! 

      Nu am sa o caut.

      Nu conteaza ce spune deputata ALDE, ce-ar putea spune Gorghiu sau mama lui Blaga. 

      Nu vad cum Isar sa intre in CA BNR. 

      Punct. 

      El are o istorie.

      Nu poate. 

      Abureli, nu mai tine cu mușamalizarea, schimbă tabăra sau retrage-te cât mai poți, fără coliere.

      Guvernator cu nevasta sef de partid? Cristi C, a luat-o razna.

      Care istorie maestre? La Transelectrica, CFR sau TAROM Isar a fost pus 100% politic, asa cum se vrea sa fie pus si la BNR. La fel ca si in cazul DIP se arunca pe piata carute de minciuni.

      Acum vreo doua saptamani spuneam ca asa-zisul grup GCCC a primit o transa importanta de bani din partea PNL. Comentariul a fost sters "conform regulamentului" dupa care l-am repostat. Spuneam acolo ca se orchestreaza o lovitura puternica a PNL prin toate mijloacele, inclusiv unele mizere de gen GCCC-isti. Bineintes ca am fost injurat, amenintat si balacarit, doar lui Cristi C. i se atrage atentia ca e "agresiv" in limbaj, postacii GCCC au alt regulament din cate vad. Revenind la ce spuneam acum doua sapt. intentiile PNL se vad clar din viermuiala GCCC care e o veritabila hartie de turnesol, imputita, dar totusi care se coloreaza cand e pusa la test. Cand PNL ataca PSD hop si "grupul" atacuri care ajung pana la amenintari la adresa familiilor unor deputate PSD sau telefoane nocturne pe numerele personale ale acelorasi deputate. Cum a inceput atacul la adresa lui Isarescu via Isar sotul Alinutei, hop si "grupul", bineinteles dupa ce a luat mezanplasu', ca nu lucreaza nimeni pe gratis. Bagati la asta si faptul ca "lupta" se duce pe postul la care lucreaza sotia unui grangur PNL si cred ca avem o fotografie destul de clara a sursei scandalului. Oricum, Isar a iesit azi fff sifonat, pacat de el... 

      "Presa" preia si ce spune Catu, dat afara cu scandal de la ING. Cat timp a fost mare trezorier pupa bancile pe toate partile, cand a fost aruncat in drum a inceput sa injure. Asa si Isar, numai ca Isar are alte scopuri in jurul carora se arunca mult banet.

      Textul tau ma ia cu capul si nu-mi dau seama: esti natural?

      Ziarul Bursa a scris ca Isarescu nu primeste pensie, intr-un articol anterior! Actualul articol are alt subiect! Informează-te si nu mai dezinforma

      MAKE cu uneltele lui nu sunt interesati de adevar, sunt jucatori in echipele care se confrunta. Olescu de exemplu stie ca ceata de speculanti valutari si imobiliari pregateste o iesire in forta (pe modelul Antena 3 in in iarna lui 2012 sau 2013) pentru a darama guvernul. Insa nu scrie nimic pentru ca si ea face parte din joc, alaturi de MAKE sunt pionii propagandistici ai PNL care a atacat statul cu deputatul Zamfur.

      Bichichi a început să tremure de nervi.

      Toți n-au dreptate, numai penalii BNR-ului sunt perfecți. Au încălcat legea când nu și-au declarat veniturile, și-au schimbat singuri statutul de funcționari publici, își aprobă singuri salariile, nu sunt controlați de nimeni și toți ceilalți mint, nu știu și nu pot.

      BNR-ul poate ajunge integral la brutărie. Protecția funcționează cât timp e liniște. În plin scandal, criza nu poate fi traversată fără sacrificii. 

      Bine ca stii tu care sint interesele mele, nici copiii mei nu le cunosc, desi locuim impreuna.

      Bine ca stii tu ce stie doamna Olescu si nici macar eu nu aflasem. 

      Bine ca stii tu ce legaturi am eu cu PNL, cred ca se bucura si ei sa afle.

      Dupa ce te-am dresat sa nu mai injuri, mi-ai acceptat oferta amabila ca poti sa minti. 

      Exista o vorba valabila pentru cei ca tine, care ii platesc pe cei din GCCC:

      Ingrasamant!

      Multumim pentru bani. Asteptam si restul banilor si te asiguram de intreaga noastra colaborare. 

      Mesajul repostat ti-a mai fost eliminat?

      Daca nu ti-a fost eliminat, atunci care era diferenta dintre ele, ai scos injuraturile din primul mesaj, cumva? 

      In obisnuinta postarilor lui Cristi C. nu regasesti insultele si incalcarea Regulamentului, astfel ca am gasit de cuviinta sa nu-i elimin postarile (ar fi fost o premiera), ci sa-l avertizez sa revina la civilitatea cu care ne-a obisnuit.

      Nu am folosit expresia "agresiv", pe care tu mi-o atribui, dind-o drept citat, intre ghilimele - astfel de detalii iti scapa, nu pot face parte din preocuparile cuiva, ca tine, care baga galeata in haznaua de minciuni si si-o rastoarna in cap, cu pretentia ca-i Ice Bucket Challenge. 

      Cum adica m-ati dresat sa,nu maibpot sa injur? Cred ca sunteti intr-o confuzie grava. Eu doar remarcasem ca orice descriere ca sectanti ai grupului dumneavoastra de prieteni speculanti e cenzurata (se vede cu ochiul liber) in timp ce "bichichi" "vasilescu cavou" sau "isarescu tradator" sunt pentru dumneavoastra niste argumente mai colorate darvin spiritul regulamentului. Plus ca remarc in tonul cu care v-ati adresat o anumira tafna de srapan, tipica pentru colegul unor oameni care nuvrespecta contractele. Era sa zic ca sunteti tepari dar stie toata lumea ca ati fost de fapt inselati si bnr nu v-a aparat.

      Cred ca semnatura mesajului tau, de la 2.11., reprezinta uzurpare de identitate, astfel ca te-ai incadra la eliminarea mesajului.

      Ma voi interesa, dar, daca persoana pe care banuiesc ca ai uzurpat-o, nu va avea vreo obiectie, atunci nu-ti voi cenzura mesajul, doar asa, ca sa-ti arat ca, incalcind Regulamentul, te lasi la indurarea mea.  

      Semnatarul mesajului a facut un colaj de nume ale unor colegi din GCCC. Sunt, de fapt, numele de familie a trei colegi, lideri ai GCCC.

      Desigur :))) "platiti" de catre semnatar :)))! 

      Din nou, stii ce stie toata lumea despre mine, dar eu nu stiu.

      Care este informatia? 

      Ca as fi "snapan" (ca "srapan" nu exista)? 

      Ca nu respectam contractele? 

      Ca, de fapt, am fi tepari pacaliti?

      Baiete, ai o durere... 

      ...de cap.

      Nu inteleg de ce intrati in jocul unor astfel de oameni.

      Am ajuns sa tratez cu compasiune si ingaduinta astfel de oameni. 

      In prima faza, nu am de unde sa stiu cu cine am de a face, iar ulterior este prea tirziu sa nu-i raspund.

      Ideea sa intru in dialog este tipica pentru felul in care inteleg functiile jurnalismului, unde autorul nu trebuie sa aiba imunitate.

      Ma descurc, deja, de ani buni. 

      Stimate domnule MAKE, nu este vorba de niciun dialog. Este vorba de monologurile unei incaperi pline cu oameni cu deficiente de auz si cativa care incearca sa dialogheze pentru ca aud normal. Imi cer scuze.

      Concetatenii nostri, in coplesitoare majoritate, sint normali.

      Surzii de care pomeniti, au gasit aici locul in care sa combata normalitatea, bunul simt, civilitatea.

      Manifestarile lor zgomotoase ofera o imagine deformata asupra proportiilor in masa de cititori BURSA. 

      Vrem sa stim salariul jurnalistului si relatiile de potential conflict de interese. Are credite chf?

      s-a demonstrat in trecut ca tu nu esti om cu auz normal, in fapt nici cu ratiune normala

      Sa-mi trimiti si mie audiograma si analizele pe baza carora, tu, un anonim, te bazezi ca nu aud bine. Despre tine, ca anonim, nu ma pot pronunta.

      Despre ratiune/rationalitate numai un psihiatru poate discuta. Ma intreb insa cum poate diagnostica un psihiatru o persoana care nu are curajul raspunderii si nu se semneaza...

      Este pentru ultima data cand ii mai raspund unui anonim. Mai ales unui anonim rauvoitor prin discurs. 

      Daca "vreti", atunci inseamna ca sinteti mai multi si ar trebui sa semnati la plural.

      Daca acesta este cazul, atunci, va rog, semnati o petitie si depuneti-o la Registratura Editurii, in str. Popa Tatu, Bucuresti, Romania, Europa, pe Planeta Pamint. 

      In treizeci de zile am sa va trimit la plimbare, in Herastrau, acelasi oras, sa va limpeziti gindurile.

      Aveti alternativa numita Cismigiu, daca gindurile va sint mai mici. 

      Laptele il aduc eu:))))

      Frumos raspuns.

      dar fals, bursa repeta calomnii editie dupa editie si make nu vrea sa iti spuna salariile si conflictele de interese ale ziaristilor lui - ce mizerie

      Make, este momentul sa modifici din nou regulamentul. Oricine spune despre ipotezele neverificate ale ziaristilor Bursa ca ar fi ticaloase, scelerate, meschine, scandaloase, etc, sa ii fie sters comentariul.

      De asemenea, oricine indrazneste sa conteste verticalitatea morala, motivele sau pregatirea ziaristilor sau autorilor gazduiti de Bursa, sa fie pedepsit iar comentariul sters. 

      Bursa nu este institutie publica. Cititorii sunt interesati de atitudinea critica in raport cu institutiile care tin Romania in saracie.

      Tinere frumos si liber, da-te jos ca strici tapetul!

      Emile, repeti chestii la care am raspuns, deja, ca si cind n-as fi raspuns. In lipsa de argumente, ma hartuiesti. Ma indur, doar de data asta.

      Data viitoare, da, te sterg. 

      Conflictul de interese si obtinerea de foloase necuvenite este penalizat pentru oricine si in mediul privat.

       

      Art. 308 NCP

      ”Dispoziţiile art. 289-292, 295, 297-301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice. 

      Daca-mi place de Iohannis, am voie sa scriu ca-mi place de Iohannis, sau ma aflu in conflict de interese, tocmai pentru ca imi place de Iohannis?

      Prin urmare, deși jurnalistul nu exercită o demnitate sau funcție publică și nu este

      constrâns să îndeplinească cerințele legii citate, conflictul de interese care ar putea ridica  

      probleme serioase de natură etică sau legală ar fi acea situație în care se poate pune  

      jurnalistul atunci când are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea obligatiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative. În cazul nostru, ar fi vorba despre articolele 30 și 31 din Constituție (Libertatea de exprimare și Accesul la informaț ) și despre alte legi care guvernează presa, cum ar fi legea audiovizualului, şi care îi impun ju ui obligaţia de obiectivitate, onestitate şi echidistanţă.  

       

      O definiție mai simplă a conflictului de interese ne oferă Codul New York Times care  

      spune:  

      “Conflictele de interese, reale sau aparente, pot apărea în multe domenii. Ele pot implica  

      tensiuni între obligațiile profesionale pe care jurnaliștii le au față de public și relațiile acestora cu sursele, grupurile de advocacy, companiile care achiziționează spațiu publicitar, competitorii, cu alți jurnaliști sau cu compania sau unul dintre departamentele sale” 

      Vrem transparenta, nu doar poze transparente in calendar. 

      Bichichi, ai depășit toate limitele penibilului. În România funcționarul public Mugurel Isărescu încalcă legea, nedeclarându-și veniturile, iar tu vii cu citate din New York Times, bichichi?

      Ce-i aia bichichi, domnule mache?

      esti penibil postacule, nu poti compara standardele jurnalismului occidental cu cele de la Bursa care nu are niciun standard de transparenta

      fii serios, dle, nu ipocrit

      nu erai curios cu cat este platit Turcescu? Dar Gadea? Pentru osanalele sau campaniile lor de presa? Vrei sa stii salariul si interesele unora. Dar presa poate fi mai periculoasa ca un politician. Nu vrei sa stii salariul si interesele lui Turcescu, Orcan, Gadea, Olescu, Make? 

      Cind scrii "mache", te referi la mine?

      Daca da, atunci de ce ma intrebi pe mine?

      Presupui ca am scris eu la 2.43.? 

      Domule Einstein, imi poti descrie conflictul de interese al jurnalistului care relateaza imprejurarile in care Guvernatorul isi dezvaluie salariul?

      Nu stiu cine e Orcan, dar deja sint foarte onorat sa ma aflu in lista ta, alaturi de Gadea si Turcescu.

      Oare ce m-a propulsat? 

      Ca am pus o intrebare la BNR cu sapte luni in urma si ca am obtinut raspunsul? 

      Otrava din postarile tale cum se explica?  

      Oare, involuntar, te-am atins la portofel? 

      Daca da, atunci scuza-ma, te rog! 

      Incearca sa renunti la absurditati, ai devenit transparent si ti se vede ceva ca o boala, imi vine greu sa te mai urmaresc.

      Cismigiu, Herastrau....ia o pauza. 

      Asta cu stersul ii arde pe rarunchi, ca nu-si mai iau banii de postaceala.

      Robu si Chirila

      da, pentru ca se sterge dezechilibrat iar postacii chf isi incaseaza leafa pentru grohaiala de pe net

      otrava din articolele bursei nu o vedeti? aveti regulament sa nu fiti hartuiti (adica repetat insistent aberatii). cumulul pensiei este o calomnie a lui isar iar dv o repetati, hartuind. ce va da dreptul sa faceti asta? clicurile? da. in afara de asta? de unde otrava dv? verificati informatia la o parte terta si limitati-va la a nu o mai publica pana la elucidare. altfel nu faceti decat o mizerie de calomniator. acesta este purul adevar.

      Bnr e de rusine ca catastrofa

      ne trebue un sef ca domnu Basescu pentru a scade preturili ca e scumpa viata 

      si bnreu sa ne dea de munca ca sa stam in tara

      sint si eu ca voi si vreu scimbare la bnreu 

      Cineva (poate din Redactie, nu stiu) a postat la 2.14. (la ora 07:48): "Ziarul Bursa a scris ca Isarescu nu primeste pensie, intr-un articol anterior! Actualul articol are alt subiect! Informează-te si nu mai dezinforma."

      Da, la momentul acelui articol, informatia a fost verificata. 

      De la acest mesaj (care, de fapt, nu este necesar), au trecut 13-14 ore, dar tu o tii inainte, ca si cind nu ai cunoaste diferenta dintre asertiunea ziaristului si relatarea spuselor altcuiva, in plus, netinind seama de relatarea spuselor lui Isarescu. 

      Este a doua oara cind spun asta, pe ziua de azi, (prima oara, la 2.7., la ora 01:40) este a treia oara cind o repeti.. 

      Inteleg ca, de fapt, nu ai ce reprosa articolului si atunci te duci in absurd, hartuindu-ma. 

      Cred ca am manifestat pacienta indeajuns si cred ca urmaresti, cu adevarat, sa-ti elimin mesajele, ca sa poti exclama ca uite, chiar si tie ti-au fost sterse. 

      O voi face, de vreme ce nu mai aduci informatie si nu exprimi puncte de vedere, ci reacredinta, obsesii si (vorba ta), calomnii, cu intentia evidenta sa ne defaimezi. 

      Imi pare rau ca ai evoluat asa.

      Cu bine! 

      Ole,Ole, Olescule! Ce scule domnule! 

      Te lasi la indurarea mea sau te las la indurarea mea; decide maestre. 

      Ce sa faci si tu, nu mai ai ce spune si te maimutaresti.

      Ia-ti ochelari.

    Pe dimineata, noapte buna!

    1. Poate cineva,eventual Bursa, să definească ,stabilitatea cursului valutar' ? A fost făcută vorbire și nu am elemente de evaluare. Ce o fi însemnând ? Cred că este o întrebare normală. Mulțumesc.

      Banuiesc ca stabilitatea cursului valutar se refera la evolutia cursului intr-o sinusoida molcoma, in jurul unor valori medii, fara fluctuatii mari, surprinzatoare (sa nu fie volatil), astfel incit sa fie usor predictibil si sa nu reclame sa fii un geniu financiar ca sa-ti derulezi afacerea din domeniul productiei sau al serviciilor.

      Este explicat undeva această noțiune sau înțelege fiecare ce vrea prin stabilitatea cursului valutar ?

      Cred că pot să îmi fac și eu o opinie acum. 

      Mă întrebam:: cum poți să faci ceva, eventual bine, dacă nu am înțeles ce înseamnă ? 

      BNR poate face bine să-și atingă țintele 11 ani din 12, nu un singur an din 12.

      Atunci înseamnă că a făcut orice altceva decât să-și vadă de treabă, iar cei aflați în conducerea BNR nu pot fi decât incompetenți sau/și penali. 

      Nu te supara, daca vrei sa verifici corectitudinea definitiei pe care ti-am compus-o, atunci da o cautare pe internet.

      Eu, unul, cind am folosit notiunea, am facut-o cu acest inteles si nu am stirnit obiectii, asa ca nu simt nevoia sa o mai cercetez. 

      Am făcut postarea pentru a înțelege ce înțeleg alții prin stabilitatea cursului.

      Înțeleg poziția dumneavoastră și o respect. 

      Aș fi fost interesat de ce înțelege B.N.R. - ul prin stabilitate curs: ceva de genul să nu fluctuieze +- 5% pe săptămână sau așa ceva. 

      Dar am văzut o postare că B.N.R. - ul nu și-a îndeplinit obiectivele.... așa că nu mai contează așa mult. 

      Muțțumesc. 

      Mulțumesc.

      fluctueze cred că e mai corect

      OK, am fost naiv.

      Am crezut ca un cititor intreba ceva ce, eventual, as putea lamuri si m-am simtit dator sa o fac.

      Scuze! 

    Daca tot vorbim despre bani, venituri, cash si alte chestii din astea, poate ziarul Bursa, ziar integru si plin de minti luminate ale jurnalismului, ne explica si noua CUM si DE CE a luat un mare deputat PNL, initiator de "dari in plata", un credit de la un offshore a carui singura activitate a fost aceea de a-i da creditul deputatului? Culmea, la scurt timp dupa balciul DIP. Ar fi o ancheta jurnalistica interesanta, nu dom' Make?

    1. Da, ar fi.

    EWS

    LIFESTYLE 

    PSNEWS VIDEO 

    EDITORIALE 

    INTERVIURITRAVEL KIT 

    FUN NEWS 

    Acasă Politică Cristiana Ang... 

    Politică 

    Cristiana Anghel, ipoteze explozive despre reţinerea lui Olteanu. Legăturile cu Gorghiu şi Tăriceanu EXCLUSIV 

    De Valentin Busuioc - 29 Iul, 201604270 

     

    Cristiana Anghel 

     

    Poate reţinerea viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu să lovească în ALDE şi în co-preşedintele Călin Popescu Tăriceanu? Senatorul Cristiana Anghel face afirmaţii explozive. 

    Într-o declaraţie oferită, vineri, pentru PSnews.ro, parlamentarul a atras atenţia că, până acum, nu există nicio dovadă că ar fi ajuns la Tăriceanu vreo parte din milionul de euro care ar fi fost primit de către Bogdan Olteanu de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, pentru ca jurnalistul Liviu Mihaiu să fie sprijinit în vederea numirii în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. 

    „Poate să fie adevărat, poate să nu fie adevărat – chestiunea este că nu văd – dacă s-a întâmplat acum nu ştiu câţi ani de zile – pentru care motiv ar trebui arestat cineva preventiv. Puteau să facă dosarul, să-l trimită în instanţă, să vadă ce se întâmplă. Dar probabil că, dacă nu au probe (sau au numai un denunţ), judecătorul astăzi (vineri – n.r.) nu va aproba cele 30 de zile (de arest preventiv – n.r.). Dacă sunt probe la dosar, probabil că judecătorul va aproba arestul preventiv. Altfel (din ce am înţeles eu), domnul Vîntu i-ar fi dat domnului Olteanu, pentru a-i da domnului Tăriceanu. Deci nu există o dovadă a faptului că domnul Olteanu i-ar fi dat domnului Tăriceanu. Deci tu îmi dai mie un leu şi îmi spui să-l dau nu ştiu cui. Dar eu mi-l însuşesc şi nu mă duc. Şi, dacă e, la o adică, nici nu-ţi spun nimic. Ţie-ţi spun că am dat; dincolo, nici măcar nu fac vorbire despre chestia asta”, ne-a spus Cristiana Anghel. 

    Mai mult: senatorul ALDE a dezvăluit stresul care apasă asupra parlamentarilor, care se tem să nu se aleagă cu dosare penale. 

    „Vorbeam odată cu cineva mare din conducerea Senatului şi spunea: «Domnule, aţi prins un mandat de cacao». Puţină lume înţelege că suntem atât de stresaţi, încât eu am senzaţia uneori că ţi se poate face un dosar din nimic, dacă eşti incomod”, a mărturisit Anghel. 

    În continuare (răspunzând unei întrebări), Cristiana Anghel a dat asigurări că şansele electorale ale ALDE nu vor fi afectate, în ciuda vehiculării numelui lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu. 

    „Şansele ALDE nu vor fi afectate, pentru că ai văzut ce s-a întâmplat la locale: au dat în Dragnea, au dat în PSD – a crescut PSD-ul şi a câştigat tot Bucureştiul (ce n-a avut PSD-ul niciodată). Deci, din punctul acesta de vedere, nu. Chestiunea este legată de stresul în care lucrăm şi în care trăim. Eu efectiv fizic m-am îmbolnăvit în perioada aceasta, ştiind că n-am făcut absolut nimic: că n-am traficat, că n-am dat mită – chestiuni de genul acesta. Dar întrebarea este: totuşi, a fost domnul Băsescu la conducerea ţării. Ştim că domnul Băsescu este genul de om care nu iartă. Dacă era o chestie de genul acesta, când s-a certat dumnealui cu domnul Tăriceanu (cu papionul, cu eleganţa, cu nu ştiu ce), păi, nu scotea pe piaţă un dosar pentru domnul Tăriceanu? Eu mă gândesc că scotea, până la urmă”, a comentat senatorul de Dolj. 

    În plus, Cristiana Anghel a criticat reţinerea lui Bogdan Olteanu doar pe baza unui denunţ şi şi-a exprimat susţinerea pentru Călin Popescu-Tăriceanu. 

    „N -am de unde să ştiu şi nu pot să spun nici că cei de la DNA chiar fac totul la comandă, pentru că n-am fost acolo, de faţă cu ei. Chestiunea este aceasta: dacă sunt atâţia ani de zile, dacă este vorba despre o luare de mită… Presupun că aveau, totuşi, nişte date şi mai trebuia denunţul. Dar nu poţi, pe un simplu denunţ, să arestezi pe cineva. Mă gândesc că au şi nişte probe. Ei: dacă ai avut probele până acum, de ce n-ai făcut niciun demers până la ora asta? 

    A doua la mână: dacă este vorba numai de chestiunea de bani, care este pericolul public, dacă el, de ani de zile, este viceguvernator al BNR (instituţie ultraimportantă în această ţară), dar, până acum, tu nu te-ai autosesizat, n-ai zis nimic. Adică nu vreau să spun nici despre DNA că face dosare, că le croieşte noaptea şi le scoate dimineaţa pe piaţă; nu pot să zic nici – de partea cealaltă – că este vinovat (că n-am de unde să ştiu); nu pot să zic nici că este nevinovat. Senzaţia asta este (şi a mea, şi – probabil – a colegilor şi a celorlalţi cetăţeni), este că, în momentul în care cineva are un interes, se confecţionează din plastilină anumite dosare. Aşa pare dinafară. 

    Chestiunea este că domnul Vîntu a spus că i-a dat banii domnului Olteanu, pentru a-i dea domnului Tăriceanu. Dar nu a spus că domnul Olteanu i-a şi dat domnului Tăriceanu. E o diferenţă mare. Oricum, este liderul nostru de partid – împreună cu Daniel Constantin – şi îţi dai seama că eu îl susţin pe Tăriceanu, pentru că este al nostru. Şi mă gândesc că, dacă făcea, totuşi, nişte mizerii mari, până acum ieşeau la iveală, de atâţia ani de zile”, a zis Cristiana Anghel. 

    În încheiere, Cristiana Anghel a arătat firul care duce spre co-preşedintele PNL Alina Gorghiu şi soţul acesteia, Lucian Isar, un critic înverşunat al actualei conduceri de la BNR. 

    „M-am gândit şi la altă variantă, pe care nimeni n-a luat-o în calcul: şi dacă, totuşi, nu e pentru domnul Tăriceanu, ci e pentru Alina Gorghiu? În sensul că soţul doamnei Alina Gorghiu (Lucian Isar – n.r.) a criticat vehement Banca Naţională, pe Mugur Isărescu şi ce se întâmplă acolo. În ultimele şase articole, a făcut pulbere activitatea Băncii Naţionale. Numai nu i-a făcut trădători direct! Bogdan Olteanu a lucrat la cabinetul de avocatură împreună cu Alina Gorghiu. Toată lumea s-a dus glonţ pe Tăriceanu, dar poate să fie şi varianta astălaltă, pentru că Isărescu are foarte mult de pierdut. Sunt două legi care vorbesc despre răspunderea Consiliului de Administraţie (al BNR – n.r.), iar Isar se zice că ar viza un post de conducere în Banca Naţională (pe care eu cred că îl şi merită, indiferent de evaluarea mea asupra Alinei Gorghiu)”, a conchis senatorul ALDE. 

    1. Ca deobicei......d-na Anghel vorbeste "incalcit"...nici dansa nu stie ce vrea.. .ba ca e devina ...ba ca nu e devina ..ba ca ..ba ca...si in final nu se stie ce vrea,

      Personal nu cred,,ca modalitatea de a vrea sa intri in "colegiul" BNR este cel pe care il face Isar.....D-lui nu a vrut alceva sa scoata in relief...decat aceea ca in situatia prin care trece Romania...nu este moral si etic ca o institutie de genul BNR sa-si aloce astfel de salarii..si bonusuri... O fi legea...lege.......dar sa mai tinem cont si de BUNUL SIMT......Intrebarea ar fi si aceea dar cand se aplica si penalizari ???sau cu ce au gresit acei 1800 de angajati ca s-au "trezit" cu 14000 de EURO in "plic"...o medie de mai mult de 1000 de EORO/luna + salarul lunar

      Acesta este defapt fondul problemei si nu altul 

      ai dreptate despre isar, se pare ca pnl i-a dat un sut in derrier.

      Doamna Anghel. O rugaminte va rog. Imi puteti spune si mie cum sa stau nemancat 100 de zile? Nu, nu vreau sa devin Sfant vreau sa devin presedinte psd si sunt convins ca "reteta" dumneavoastra are succes 100%. De ce cred asta? Pai daca dumneavoastra ati stat nemancata 70 de zile si ati devenit senator eu cu 100 de zile sigur devin presedintele partidului care ii sustine pe nemancati, adica al PSD.Multumesc doamna Anghel.

      D-na Anghel a scurtat drumul spre Parlament asumându-și o luptă cu sistemul mafiot securist. Și-a sacrificat sănătatea cât să arate cum batjocoresc slugile securiste sistemul de educație preuniversitar.

      Greva foamei te-ar putea determina să scapi de horcăiala datorată obezității. N-o face pentru nemâncăți, fă-o pentru tine. Obezii rareori trec cu bine de 60 de ani. 

      Totusi imi puteti raspunde la intrebare: cum poate un om sa stea nemancat 70 de zile? MAi incercati o data sa nu mancati sapte zile va rog sau macar sapte ore?

    Răspunzând unei alte întrebări referitoare la faptul că soţul copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, Lucian Isar, pare foarte interesat de ce se întâmplă la BNR, Traian Băsescu a spus: 'Da, dar sper să-şi vadă lungul nasului şi să nu vrea să ajungă guvernatorul Băncii Naţionale'.

    Lucian Isar a cărui osteneală de pînă acum a dezvăluit că nimic pe lume nu-și dorește mai mult decît postul de viceguvernator.Atît de tare încît, cînd se întoarce Alina Gorghiu acasă, vede intrînd pe ușă, în locul ei, însăși Banca Națională a României. Dacă nu e Lucian Isar, de ce să se fi grăbit șobolanul Vasile Blaga să anunțe, în numele șobolănimii strînse în borta numită PNL, că postul e al PNL?”, a scris Ion Cristoiu pe blog.

     

    „Dacă Bogdan Olteanu n-ar fi fost arestat, n-ar fi fost loc liber pentru Lucian Isar. Ați priceput acum de ce a fost nevoie de arestarea ditamai viceguvernatorului, deși putea fi doar convocat la DNA? Pentru ca Bogdan Olteanu să fie constrîns să demisioneze și astfel să creeze un post vacant”, a mai scris Cristoiu.

    1. Isărescu a fost mai mulți ani guvernator al BNR decât a fost Nicolae Ceaușescu președinte.

      Și problema ta este că Isar își dorește un post de viceguvernator?

      Poți rezolva problema cu un compot de prune. 

      Si ce daca, va sfarsi la fel? 

      cine isar? da, ar merita niste prune cu iaurt sa se mai deconstipe

      Problemele cu colonul apar la guvernatorii mai in etate.

      la isar problema a aparut fiindca s-a asezat pe un morcov

      Postacii BNR sunt pe tot internetul din cauza morcovului lui Isar? Sau Isarescu? :)

      postacii chf sunt fomisti rau si foarte ieftini, inflatie nu alta

      Oanță, Bichi, Bălan, Croitoru, postacii BNR nu sunt chiar atât de ieftini pentru contribuabili. Săracii trebuie să țină în spate tot aparatul inept de propagandă ieftină pe bani mulți.

    Pestele de la cap se'mpute...... 

    Daca prin lege onor alesii nostri din parlament ar fi limitat salarile - in toate domenile in care se roade ciolanul, adica indiferent ca esti ministru, sef de agentie, de regie a statului, primarel , etc ,etc... cu mentiunea ca venitul net lunar incluzand sporuri, prime pentru merite extraordinare, pentru ciorapei, parfumuri amanta etc, etc .... nu pot depasi x/y lei, situatia era clara si domnul Mugurel (si multi altii ca el) nu mai erau pusi in situatii de-a dreptul "jenante" astfel ca niste alde ION sau MITICA opincarii sa tanjeasca a sti in ce/cu ce se huzuresc alesii neamului.

    1. Cea MAI CORECTA AFIRMATIE dintre toate pe care le-am citit.... Nici astazi...nu se accepta ..legea salarizari unice...de ce???

      Zic si eu ca Make: multumesc. 

    Mi-am pierdut uzul ratiunii: stau si ma intreb, ce poate face un neica guvernator (si multi altii ca el) luna de luna, cu atat amar de bani, oameni buni?!. Si eu , mate fripte, coate goale trebuie sa strang cureaua cateva luni sa-mi cumpar papuci noi pentru ca mi s-a gaurit talpa la singura pereche pe care o am in proprietate. 

    1. Am uitat sa scriu tot: Mi-am pierdut uzul ratiunii, sufar peste poate. 

      Munceste mai mult, mai bine si misca-te mai cu talent. Vei putea sa-ti cumperi o pereche de papuci noi.

      De ce nu- spui adevarul? In sistemul rentierist munca iti rupe pantofii. Important e sa fii in apropierea banului, de unde, ca un simplu parazit, sa filtrezi ce trece de tine si ce-ti ramane tie.

      Rentierismul nu-i perfect, dovada e ca supravietuim.

      Domnul cu pantofii rupti supravietuieste mai greu.

      Sa se miste mai cu talent - scoala, munca, lucru bine facut, eventual , pasiune.

      Nu-si va mai baga in seama papucii si nici nu va prinde de veste ca se urca in Mertan, doar cu ciorapii. 

      Eu sint si la 9.2 si la 9.6., am uitat sa semnez.

      Eram în Drobeta anilor '80 cand am vazut o familie de minoritari, toti desculti, urcand intr-un mercedes.

      Domnii respectivi au reusit in acelasi rentierism promovat de stabii securisti. Minoritarii au fost primele pe veriga sclavagismului de pe spatele carora si-au luat tara la propriu. 

      Spunemi si mie ...cum au muncit si cum s-au miscat asa de bine cei 1800 de BNR-isti de s-au trzit cu 14000 de EURO in plic.???

      Subiectul este fortat.

      Una e ce cistiga Isarescu si ai lui si daca isi merita cistigurile, alta este sa ai papucii rupti; eu de unde sa stiu ca ai papucii rupti pentru ca nu meriti altfel? 

    Comparativ cu salariile din ASF sau cu cele ale unor CEO din banci de stat, salariul guvernatorului BNR e chiar mic. Mai ales ca nu e platit din bugetul de stat, BNR se autofinanteaza. Loviturile astea repetate mi se par cel putin dubioase, parca au miros de votca si caviar.

    1. E mic pentru ca l-a declarat pe tot. În declarația de venit vei vedea că e triplu, iar la finalul mandatului vei afla că încasează și pensia care i se cuvine din 2014.

      pensia nu exista, mincinosule

    Capii PNL vor merge la banca centrală cu o listă pe care au scris deja câteva nume: Cristian Popa, Lucian Croitoru, Florin Cîțu, potrivit unor surse liberale.

     

    În același timp, deși vehiculată, nominalizarea lui Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, ar fi exclusă, conform surselor citate. 

    Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru Relația cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, ar fi fost considerat una dintre propunerile cele mai potrivite pentru Consiliul de Administrație al BNR dacă, în ultima vreme perioadă, nu ar fi ridicat o serie de teme împotriva acestei instituții. 

    asa ceva nu se poate isarescu de cate ori are salariul presedintelui romaniei sau al premierului

    se afla in Romania. Macar pentru atata lucru ati putea sa i multumiti domnului Isarescu. E adevarat ca mai incurca bilanturile pe ici pe colo, contul de profit si pierdeere, insa in esenta daca nu ar gresi si prospectele de emisiune ale concernului incurcand raportul individual cu cel consolidat se poate spune ca erste guvernatorul ideal.

    1. ai dreptate. Dobinzile si comsionele sunt inca mari si... multe.

      Ar fi indicat ca Isarescu sa mai lucreze la acest capitol. Pina mai are ocazia! :)) 

      vezi ca adevar graiesti

      Corect!

    Avind in vedere rezultatele remarcabile obtinute de BNR in stabilizarea macroeconomica a tarii - dupa ani si ani de dezastre care mai de care mai "dezastruoase" s-a ajuns la oarecare stabilitate si suportabilitate a unor indicatori (preturi, inflatie, curs, dobinda) - este dezolant sa vezi aceste atacuri zilnice si stupide ale tinerilor frumosi, liberi si cam timpitei la adresa acestei institutii, care dupa cum spuneam si cu alte ocazii, pare a fi reusit sa strabata "desertul". Spre deosebire de toate celelalte institutii ale statului care inca se zbat in nisipurile si soarele ucigator ale Marelui Desert!

    Cind sistemul de salarizare si pensionare al organizatiilor statului are malformatii monstruoase si este pur si simplu un dezastru pentru tara, mult mai mare decit cazul BNR!, tinerii frumosi, liberi si cam timpitei ar putea, indreptatit!, sa ceara elaborarea si aplicarea sistemelor unitare de salarizaree si de pensii, punind capat acestei situatii pur si simplu stupide si extrem de daunatoare pentru scumpa noastra tara. 

    De ce, stupid!, tinerii frumosi, liberi si cam timpitei musca doar din BNR? Sa nu fie rezultatele relativ bune obtinute de aceasta institutie pe placul lor? Nu cred. Daca ar fi asa ar trebui sa se ingrozeasca nu numai fiecare jurnalist care-si cistiga o piine decent, ci fiecare taran normal al acestei scumpe tari!

    Sper ca tinerii, frumosi, liberi si cam timpitei sa nu reasca sa definitiveze ceea ce n-a reusit sa duca la sfirsit porcul ala mizeabil, Ponta. 

    1. BNR nu si-a atins singura tinta stabilita in 11 din ultimii 12 ani, adică înșeală așteptările mediului economic românesc în peste 91% din cazuri.

      Tintele pot fi mobilizatoare. Si viata mizerabila, chiar cu tinte atinse.

      Frumos n-am fost niciodata, tinar nu mai sint, in schimb sint liber si indubitabil, timpitel, pentru ca nu te inteleg: vrei sa spui ca trebuie sa-nghit in sec cind BNR nu respecta legea?

      Adica, da, Isarescu are merite, BNR are merite si asta ii scuza pe comunicatorii sai tineri, frumosi si liberi? 

      Reprezentantii BNR si hoarda de postaci bancari primitivi au dreptul sa bata cimpii in mod asocial, pe timpul dezbaterii LDP, pentru ca au meritele lui Chivu Stoica? 

      BNR are dreptul sa devina un jucator pe piata presei, constituindu-si cea mai numeroasa redactie economica, bancara si financiara, numar cu care nu poate concura nimeni? (noroc de calitatea lor - multi au trecut pe la BURSA si stiu cita gramatica reusesc sa minuiasca). 

      Trebuie sa o inghit si pe asta, ca, de, BNR are merite. 

      BNR este intratit de merituoasa, incit are dreptul sa i se aresteze un viceguvernator, pentru coruptie, iar eu sa ma fac ca nici nu s-a petrecut asta. 

      Zilnic, se petrece ceva cu BNR, dar, avind merite, eu n-ar trebui sa spun ceva.

      Bravo, Pribege, inteleg ca esti tinar, frumos si liber! 

      postacii chf au contaminat spatiul virtual ca o turma de bezmetici

      Cei cu chf muncesc pentru rate, n-au timp de prostii. Probabil va certati cu unii care va iau banii in timpul discutiei. :)

      hahaha, cand le-a fost propus debitarzilor chf sa isi ia al doilea job, s-au strambat ... ce cocalari!

      Da, in toamna veti ramane voi fara singurul job de care sunteti in stare, parazitarea bugetului Romaniei.

      Gratis si nemeritata!

      Nu. Zic ca trebuie sa te simti tinar, frumos si liber. Si sa dai de pamint cu toti porcii. Poti sa dai de pamint si cu maharii pe nemerit ai BNR, precum si cu comentatorii lor tineri, frumosi si liberi.  

      Ce nu-mi place este faptul ca am ajuns la o campanie de genul celor intreprinse de tinerii frumosi, liberi si cam timpitei pentru darmarea guvernelor. Sa fiu mai clar: nu-i vorba doar de Bursa, este vorba de un cor national. Astfel ca nu poti sa nu te intrebi, ce se urmareste? Mai este putin pina in 2019, cind situatia se poate rezolva fara lovituri... de stat. 

      LDP a fost necesar, pentru ca bancile sa simta ca au o anumita responsabilitate cind incheie contracte. 

      ANUL 1993/2015 

      INDICII PRETURILOR DE CONSUM-%: 356,1/99.41 

      RATA INFLATIEI-%: 256,1/-0.6 

      Uitindu-ne peste cifrele de mai sus, obseram ca Guvernatorul are merite incontestabile, in timp real si nu a lui Chivu Stoica. Consider ca ar merita respect, apreciere, chiar decoratii, nu campanii stupide de a-l forta sa lase locul liber. Pentru cine? Isar, din cite am inteles, olimpic si cu super studii, trebuia angajat in cadrul BNR la terminarea studiiilor. Dar asta-i, altul care n-a avut noroc in viata. Dar ma indoiesc ca din cauza lui Isarescu, dupa cum ma indoiesc ca tara a ajuns cu indicatorii din 1993 doar datorita lui Isarescu. 

      BNR este o institutie nu numai de prim rang, cu cca 1800 de angajati, dar si una care are mult de scris si de dat seama. Ca urmare ar fi normal sa aiba o super redactie, pentru lucrari specifice si nu a necaji pe unul sau pe altul. Ce publicatii gen Bursa are? 

      Foarte bine ca prezentati situatia porcului ala de Olteanu, dar Guvernatorul sau BNR poarta raspunderea ca acesta este un porc? 

      Da, Make, ai dreptate. Cu o alta mica corectura. Ma simt tinar, frumos si liber. Si n-am de ce sa ma ascund: apreciez Bursa si pe realizatorii ei. 

      Cam asta-i ce apare la vedere. Intr-adevar, pot fi si lucruri ascunse.

      Make, inca n-ai inteles? SCOPUL SCUZA MIJLOACELE! 

      Materialul publicat iti arata, in clar, ca subiectul veniturilor membrilor CA BNR este un subiect propriu ziarului BURSA, de pe cind Isar nu se nascuse in piata publica.

      De ce ne lipesti de Isar, de unde rezulta ca noi am vrea sa-l aducem pe Isar in BNR? 

      La inceputul anului acestuia, am aratat ca BNR si-a asumat sa incalce legea; astea-s consecintele firesti - un scandal care ii pune pe BNR-isti la locul lor, cit de cit. 

      Cit timp oamenii din BNR s-au comportat cuminte, ne-ai vazut hartuindu-i gratis si nemeritat? 

      Acum o merita. 

      Este vicios sa gindesti ca, in virtutea meritelor, ar avea dreptul la un pic de infringere a legii - asta s-ar chema ca-i un fel de "politica", iar BURSA nu are astfel de comportament. 

      Pe de alta parte, este o naivitate sa crezi ca "Redactia BNR" face rapoarte, nu nene, ei sint niste fosti ziaristi subtirei, cu spatele incovoiat, care baga si ei strimbe, pe unde pot (exceptia este Vasilescu, nu are inlocuitor). 

      Da, BNR are organ de presa (on-line) si prin urmare a intrat in competitia din mass-media, asa cum ziarul decedat "Vocea Romaniei", al Guvernului, a avut pretentia sa intre pe piata concurentiala. 

      Nu ti se pare penibil?

      Mie, da. 

    Cotidianul ne spune ca in 2007 avea 7300 Euro salar.

    Ce drag ii e scaunul la Isarescu! 

    1. fomistule, se cheama ajustare salariala

      nu ai avut niciodata asa ceva? cand seful mareste salariile pentru ca la competitie se plateste mai bine, indiferent de crizele tale de ipocrizie? 

      Ajustare salariala, in criza, satulule?

      Cand tuturor le-au fost taiate salariile, satulule, la BNR se ajustau salariile?! 

      daca citesti, si la bnr s-au taiat salariile in 2009

      care-i problema ta ca au fost crescute in 2007 si 2008? ce, la tine nu au crescut? cauta-ti un alt loc de munca, prapaditule fomist 

      Am inchis firma.

      Am ramas fara loc de munca, cu credite care nu tin cont de asa ceva, tot atata platesti. 

      Salariile celor de la BNR au fost exceptate de la taieri, BNR si-a ratat toate tintele, Isarescu estima cresteri economice de 3-6% cand a fost -7%, iar angajatii BNR si-au acordat bonusuri din 10% din profitul realizat impotriva economiei romanesti, pierderile BNR fiind acoperate de stat dupa anii de crestere economica.

      [...]

      Măsura de reducere cu 25% a salariilor angajaţilor BNR nu a adus niciun beneficiu statului, ci chiar a dus la scăderea veni-turilor din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale, susţine Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Motivul e unul simplu: banca centrală nu are voie, prin lege, să vireze economiile rezultate în urma acestei măsuri către bugetul de stat. "Legea nu permitea ca economiile realizate să fie vărsate la buget, dar nici să fie incluse în contul de profit, fiind alocate la fondul de rezervă, a cărui destinaţie este acoperirea unor eventuale pierderi viitoare", a declarat Vasilescu, citat de Mediafax. 

      asta pentru ca erai un antreprenor ratat, nu mai acuza pe altii pentru incompetenta ta

      incepe o noua afacere sau pleaca afara ca instalator 

      Angajații BNR au fost exceptati de la taierile salariale din 2010, aceste taieri fiind ideea mareata a consilierului lui Traian Basescu, Lucian Croitoru, ginerele lui Isarescu.

      Ai dreptate, dar ce conteaza cine. Au fost taiate. Angajaţii BNR au fost exceptaţi de Guvern de la măsura reducerii cu 25% a salariilor, la fel ca în cazul salariaţilor bugetari, dar pentru a nu încălca reglementările bancare europene, conducerea BNR a propus chiar ea reducerea cu 25% a veniturilor salariale. Economiile din aceste reduceri se vor constitui fond la bugetul băncii centrale, iar BNR va vărsa benevol acest fond la bugetul de stat.

      Potrivit avizului BCE, Guvernul trebuie să returneze BNR banii primiţi la bugetul de stat ca urmare a reducerii salariilor angajaţilor băncii centrale cu 25%, începând cu 1 iulie, pentru a evita încălcarea unor prevederi ale Tratatului Uniunii Europene. 

      ai dreptate, 15.5 minte

      Minte, dovadă că a spus adevărul, salariile celor de la BNR au fost exceptate de la taieri, BNR si-a ratat toate tintele, Isarescu estima cresteri economice de 3-6% cand a fost -7%, iar angajatii BNR si-au acordat bonusuri din 10% din profitul realizat impotriva economiei romanesti, pierderile BNR fiind acoperate de stat dupa anii de crestere economica.

      Nu stii sa citesti si mai esti si mincinos. Salariile au fost exceptate de la ordonanta dar taierile s-au facut printr-o decizie interna a BNR din motive politice.

      Salariile au fost exceptate de la ordonanta taierilor si au fost majorate in CA a BNR.

      Asa am sa fac dar marti mi-am ingropat tatal bolnav de inima si nu puteam sa plec din tara.

      Bnr-isti sunt bugetari vreau sa plateasca taieri de salari ca orice bugetar, sa plateasca retroactiv.

      Toata stima pentru presedintele Basescu; nu vom mai avea un asemenea prezicator. Dar nu pot sa-i iert mizeria de a fi taiat salarii de la amarati, in co nditiile in care toate regiile/societatile cu capital de stat 

    Adevaratele salarii si venituri incomensurabile din Romania le gasiti la SIF-uri,dragi comentatori...

    1. Adevarat

    Pana unde pot sa cada bancherii! Oameni cu scoala, dar nici o urma de moralitate, atasament fata de adevar, respect fata de semeni!

    Genunile absurdului, abisul sociopatiei, absenta rusinii. 

    Daca la un articol absolut corect, ca acesta, va dezvaluiti cu atata nerusinare, atunci cum va comportati cand va aflati fata in fata cu banii?! 

    Brrrrrrrr! 

    V-ati uitat omenia, v-ati uitat copilaria si parintii. 

    Wow, ce a reusit BURSA sa scoata la iveala!

    Articolul este palid In comparatie cu sectiunea de comentarii, care este o frantura din viata reala. 

    1. Bani sunt ochi Dracului.

      de ce te intereseaza salariul unui om, oricare ar fi acesta?

      Ai mare dreptate. Uita-te la plebea care cere, nespalata, infometata, "cat e halatu, halatu, cat are salariu, salariu, cat de mare este salariu"

      Obsesiv compulsiv se numeste comportamentul.... romanul nu stie decat sa te intrebe "dar tu cat castigi"... mama lor de nenorociti. 

      Si-au facut salariile confidentiale, de ce?

      Sa isi dea salarii foarte mari? Cred ca era mai bine in comunism raportul de 1/6. 

      Democratia dupa Criza ne-a aratat ca bancheri au distorsionat realitatea.

      Cel de la Bce are dublu salar fata de Isarescu, aceasta inseamna ca Isarescu are salariul prea mare sau cel de la Bce prea mic; dupa sumelepe care le gestioneaza. 

    Constat cu mirare o dezbatere inutilă.

    Adevărul este că dl Mugur ISĂRESCU are un salariu corespunzător enormelor sale merite de a fi reușit să „supravegheze prudențial” DISTRUGEREA SISTEMULUI BANCAR ROMANESC !? 

    Iată un rezultat emoționant ! 

    Numai în acest fel România a reușit să fie singura țară membră a UE care nu mai are nicio bancă comercială proprie.

    Numai cu dl Mugur ISĂRESCU-n frunte vom avea victorii multe ! 

    1. Da

    Bnr a adoptat o pozitie pro banca prin vocea lui Olteanu si domnul Isarescu l-a confirmat la ldp.

    Previziunile apocaliptice nu s-au confirmat atunci rog " specialisti" de la Bnr sa isi prezinte demisiile de onoare si sa fie pensionari simpli. 

    Daca au avut un om care a cerut mita de 1 mil o data ce sa faca el cu un salar de 10 000euro maxim? 120 000 sunt bani de tigari pentru Olteanu. 

    Daca a invatat cativa oameni cum trebuie sa ceara si sa primeasca spaga la Bnr ce ne facem? 

    Putem sa le cerem demisia la toti membri Bnr, sa schimbam si personalul de curatenie acolo. 

    Cu ajutorul lui Isarescu a ascuns milionul? 

    Spagarul Olteanu cat a cerut bancilor comerciale sa blocheze ldp, indolventa pf, falimentul pf? 

    Isarescu e asa de prost de poate sa il prosteasca unul ca Olteanu? Olteanu avea viata dubla? Creditele pe care le are le poate acoperi pe loc din offshore, deci pamfletul lui Robu Ion nu isi are rostul pe contrabanci. Cum aduce bani de acolo? Suna la Matusa Tamara! 

    Sa ai milionul de euro si sa folosesti un Lexus cand avea bani de Bugatti. Sa stai in Bucuresti cand ai bani de un apartament in NY in Manhaten cu 1 mil de $ si iti mai raman bani. Olteanu nu il comanda pe Isarescu ( consideram ca Isarescu e curat ca lacrima). Daca a venit o data cu un geamantan de verzisori? 

    Bnr aveao portita de spaga de la bancile straine daca afara inchid punctele de lucru si in tara le pastreaza?

    Daca ii oferea Olteanu de la banca x bani de 1ha de vie a spus nu? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb