AOAR: "Anul electoral 2016 prezintă un motiv de îngrijorare maximă pentru mediul de afaceri local"

S.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 5 august 2016

"Anul electoral 2016 prezintă un motiv de îngrijorare maximă pentru mediul de afaceri local"

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) solicită Curţii de Conturi să analizeze urgent toate iniţiativele parlamentare ce vor fi luate în discuţie de la 1 septembrie şi să comunice impactul bugetar al acestora, astfel încât opinia publică să poată cenzura populismul economic, în contextul în care mediul de afaceri autohton consideră anul electoral în care ne aflăm un "motiv de îngrijorare maximă".

"AOAR cere public Curţii de Conturi şi Consiliului Fiscal să analizeze în regim de urgenţă toate iniţiativele parlamentare ce vor fi luate în discuţie, începând cu 1 septembrie 2016, urmând a comunica public impactul bugetar al acestora, astfel încât, opinia publică să poată cenzură populismul economic, fără acoperire în realităţile performanţelor reale ale României.

În mod similar, cerem public examinarea de către Curtea de Conturi şi Consiliul Fiscal a tuturor măsurilor cu character economic şi social pe care partidele politice le vor include în programele lor de campanie electorală", se arată într-un document de poziţie al AOAR, trimis redacţiei.

Asociaţia mai solicită formularea de rapoarte publice de evaluare a programelor economice ale partidelor politice şi prezentarea lor oficial până la faţă de 15 octombrie 2016.

AOAR arată că oamenii politici, indiferent de partidul din care care fac parte sunt tentaţi în a promova diverse măsuri cu impact bugetar, impact care, chiar în condiţiile în care acestea ar reprezenta o prioritate a unei comunităţi sau grup de interese, să genereze instabilitate economică.

Rectificarea bugetară din august 2016 a reprezentat, în opinia mediului de afaceri, o creştere majoră a cheltuielilor de natură socială, urmare a bugetarii unor reglementări diverse, impuse de Parlament.

Asociaţia mai constată că, într-o Uniune Europeană preocupată de creşterea competitivităţii economice ca bază pentru stabilitate economică şi socială, Guvernul şi partidele politice din ţara noastră se limitează la a accepta "realitatea periculoasă" a unei creşteri economice de circa 4%, generată de o creştere majoră a consumului, susţinut de importuri, şi nu de producţie.

"AOAR susţine ferm necesitatea unei informări mai corecte şi neutre a societăţii şi în primul rând a mediului de afaceri, cu privire la viitoarele politici economice, pentru a permite companiilor să adopte strategii de dezvoltare adecvate. România Competitivă este garantată de o economie performanţă şi nu de bune intenţii fără acoperire financiară sau care să genereaze noi taxe şi impozite", se mai arată în documentul citat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb