Comisia Europeană impune taxe retroactive la importurile unor produse din oţel provenite din China şi Rusia

Ziarul BURSA #Internaţional / 5 august 2016

Comisia Europeană impune taxe retroactive la importurile unor produse din oţel provenite din China şi Rusia

Autorităţile de la Beijing "regretă" taxele anti-dumping introduse de UE pentru oţel laminat la rece provenit din China

Comisia Europeană (CE) a impus definitiv taxe anti-dumping pentru platbandele de oţel laminate la rece provenite din China şi Rusia, transmite DPA, citat de Agerpres. Taxele sunt valabile pe o perioadă de cinci ani şi pentru prima dată vor fi aplicate retroactiv, la importurile înregistrate în cele două luni care au precedat adoptarea de măsuri provizorii, în 12 februarie 2016, a anunţat, ieri, forul comunitar.

Taxele se aplică platbandelor de oţel laminate la rece, care sunt folosite în industria auto, în construcţii şi pentru fabricarea containerelor de transport pe mare. Taxele variază între 19,7% şi 22,1% pentru companiile chineze şi între 18,7% şi 36,1% pentru firmele ruseşti, în creştere faţă de taxele anti-dumping provizorii pentru platbandele de oţel laminate la rece provenite din China şi Rusia, anunţate de CE în 12 februarie 2016.

Scopul este restabilirea unor condiţii echitabile de concurenţă între UE şi producătorii străini, pe fondul supracapacităţii de producţie din industria globală a oţelului, a informat Comisia Europeană.

În mai 2015, Comisia Europeană a demarat o investigaţie asupra importurilor de produse de oţel din China şi Rusia, după o plângere formulată de Asociaţia europeană a producătorilor de oţel, Eurofer.

Eurofer susţine că marja medie de dumping (cu cât este mai mare preţul normal de pe piaţă faţă de preţul la export) este de 28% în cazul producătorilor de oţel din China şi de 15-20% pentru producătorii din Rusia. Asociaţia susţine că procedura de înregistrare este justificată deoarece importatorii sunt conştienţi de politica de dumping iar de la debutul investigaţiei Comisiei în luna mai, importurile au crescut.

Ministerul Comerţului de la Beijing a anunţat, ieri, că regretă decizia Comisiei Europene de a introduce retroactiv taxe anti-dumping pentru oţel laminat la rece provenit din China, transmite Reuters.

Taxele cuprinse între 19,7% şi 22,1% pentru oţelul laminat la rece provenit din China vor afecta semnificativ comerţul internaţional şi vor slăbi competitivitatea UE în sectorul industrial, se arată într-o declaraţie postată pe site-ul Ministerului Comerţului de la Beijing.

În 18 mai, şi Departamentul Comerţului din SUA a majorat cu 522% taxele de import pentru producătorii chinezi de oţel, după ce i-a acuzat că-şi vând produsele sub preţul pieţei.

Secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, a cerut recent Chinei să-şi reducă supracapacităţile de producţie în industria oţelului, deoarece distorsionează pieţele globale.

Uniunea Europeană este al doilea mare producător mondial de oţel, după China, cu o producţie de 177 milioane de tone pe an, respectiv 11% din producţia mondială, potrivit datelor oficiale. Aproximativ 40.000 de locuri de muncă au fost eliminate în ultimii ani în sectorul siderurgic european, care angajează direct sau indirect aproximativ un milion de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb