ACŢIONARII SUNT CONVOCAŢI ÎN SEPTEMBRIE  Cemacon vrea credit de la BCR pentru refinanţarea unui alt credit şi pentru suplimentarea capitalului de lucru

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 august 2016

CEMACON REAL ESTATE SRL vinde către Dedeman terenuri de peste 25.700 mp, în Zalău, la un preţ de 62,5 EUR/mp +TVA

Acţionarii Cemacon Cluj, companie producătoare de cărămizi, sunt chemaţi în septembrie ca să aprobe contractarea unui credit în vederea refinanţării creditului contractat cu BCR în baza contractului de credit nr. 2 din data de 19.03.2015 şi suplimentării capitalului de lucru. Valoarea maximă a facilităţii este de 60.000.000 RON, din care refinanţarea va fi 55.000.000 RON, iar capitalul de lucru - 5.000.000 RON.

Durata maximă a facilităţii este pentru refinanţare - 10 ani de la data semnării contractului, pentru capital de lucru - 1 an de la data semnării contractului.

Dobânda va fi nu mai mult de trei puncte procentuale peste dobânda aplicabilă conform contractului de credit nr. 2 din data de 19.03.2015 încheiat cu BCR.

Compania Cemacon va constitui ipoteci imobiliare asupra a trei terenuri: terenul fabricii, în suprafaţă totală de 414.270 mp, situat în Recea, un alt teren în suprafaţă totală de 2.900 mp, situat în Panic, comuna Hereclean, un alt teren depozit, în suprafaţă totală de 17.003 mp, situat în Beltiug. De asemenea vor fi constituite ipoteci mobiliare asupra: echipamentelor, instalaţiilor, utilajelor, stocurilor, conturilor şi gajul asupra poliţelor de asigurare.

Acţiuni gratuite pentru conducerea companiei

Consiliul de Administraţie al CEMACON SA convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii, pentru data de 5 septembrie, care va avea pe ordinea de zi aprobarea majorării capitalului social, prin încorporarea rezervelor, cu ridicarea dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi, cu suma de 599.948,5 RON, de la 11.399.021,8 RON la 11.998.970,3 RON, în vederea alocării, cu titlu gratuit, de acţiuni de către Consiliul de Administraţie către directorii societăţii.

Convocatorul AGA precizează: "Simultan cu emiterea noilor acţiuni şi alocarea acestora directorilor societăţii conform condiţiilor din contractele de management corespunzătoare, aprobate prin AGEA din data de 25 octombrie 2013, aceştia din urmă vor ipoteca mobiliar în favoarea BCR o parte din acţiunile dobândite în vederea îndeplinirii obligaţiilor asumate de către Societate prin art. 15.1 b) din Contractul de Credit nr. 2 din data de 19.03.2015 încheiat cu BCR. Conform acestor prevederi şi Contractelor de Ipotecă mobiliară pe acţiuni încheiate ulterior, «creditorul trebuie să aibă constituită, în orice moment, o garanţie valabilă asupra unui număr de acţiuni emis de Cemacon SA reprezentând cel puţin 51% din capitalul social cu luarea în calcul în acest procent a acţiunilor relevante». Astfel, directorii societăţii care au încheiate contracte de management vor institui în favoarea BCR o ipotecă mobiliară de prim rang asupra unui număr de 1.587.605 acţiuni nou emise ca urmare a prezentei majorări. În acest sens, aceştia vor semna cu BCR contracte de ipotecă mobiliară asupra unei părţi din acţiunile nou emise, în cuantumul menţionat mai sus. Suplimentar faţă de ipotecarea unui număr de 1.587.605 acţiuni nou emise de către directorii societăţii, acţionarii garanţi: KJK Cărămidă SRL, Consultanţă Andrei& Andrei SRL, SSIF BROKER SA, conform contractelor de credit BCR vor asigura menţinerea în ipoteca BCR (respectiv neeliberarea din garanţie) a unui număr de 1.472.186 acţiuni, în baza aprobării forurilor lor decizionale, astfel încât va fi respectată la fiecare moment obligaţia ca 51% din capitalul social majorat să fie ipotecat în favoarea BCR".

CEMACON REAL ESTATE vrea să vândă un teren companiei Dedeman

Acţionarii Cemacon mai sunt chemaţi să aprobe vânzarea de către CEMACON REAL ESTATE SRL, având ca asociat unic CEMACON, către DEDEMAN SRL, a unor terenuri cu suprafaţă de circa 22.600 mp, respectiv 3104 mp, din Zalău, judeţul Sălaj. Pe acest teren se va păstra o servitute pentru suprafaţă de teren din CF 66540, care va rămâne în proprietatea Cemacon Real Estate SRL.

Vânzarea se va face după îndeplinirea condiţiilor agreate de către părţi şi obţinerea acordului creditoarei ipotecare Banca Comercială Română, la un preţ de 62,5 EUR/mp +TVA.

Suprafaţa de teren ce face obiectul contractului cu DEDEMAN SRL va fi vândută liberă de construcţii, demolarea făcându-se până la cota 0, fără fundaţii, pe cheltuiala Cemacon Real Estate SRL, posturile trafo urmând a fi desfiinţate/mutate. La data vânzării terenul va fi liber de orice sarcini, cu excepţia ipotecilor şi interdicţiilor în favoarea BCR care vor fi radiate, potrivit convocatorului.

Antecontractul ce se va încheia va prevede achitarea unui avans de către Dedeman SRL a cărui restituire în cazul neîncheierii tranzacţiei va fi garantată de către Cemacon SA, în calitate de asociat unic al Cemacon Real Estate SRL printr-o modalitate convenită de comun acord de către părţi.

În 2010, Cemacon avea o datorie la BCR de 26,2 milioane de euro plus dobânzi şi penalităţi de 6,7 milioane de euro, potrivit lui Daniel Şologan, director financiar al companiei. Conform acestuia, după restructurare, compania a rămas cu un credit de 13 milioane de euro plătibil în 10 ani, iar un credit de 5 milioane de euro a fost transferat către Cemacon Real Estate, unde s-a mutat un set de active neproductive.

Dacă banca nu se îndestulează de la Cemacon Real Estate, se poate îndrepta către Cemacon în limita a 3 milioane de euro, a mai precizat domnul Şologan în luna iunie a acestui an, conform căruia o sumă de 2 milioane de euro, reprezentând dobânzi şi penalităţi acumulate, a fost ştearsă din datorie. "Prin restructurare s-a ajuns la o datorie sustenabilă", a precizat directorul financiar.

Suma de 12 milioane de euro din datoria societăţii faţă de BCR a fost cesionată la data de 20 decembrie 2013, împreună cu toate drepturile aferente, către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF). Ulterior, fondul şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioane de euro, intrând în acţionariatul "Cemacon", cu un pachet de 27,9%. Tranzacţia a fost una care a făcut valuri în piaţă, iar unele surse spun că este în atenţia procurorilor. Referitor la acest lucru, Liviu Stoleru ne-a spus în iunie: "Nu avem această informaţie. Din punctul nostru de vedere, tranzacţia a fost de o transparenţă totală, a fost corectă din toate punctele de vedere. Poate să se uite oricine asupra orice". Domnia sa a precizat că, în ultimii cinci ani, societatea a trecut de la o fabrică veche la una care operează cu cele mai noi tehnologii, ajungând pe locul al doilea în piaţă, de pe locul şapte, în 2010.

Pentru acest an, producătorul de cărămizi îşi propune să obţină un profit net de 0,3 milioane de lei. Cifra de afaceri a companiei a fost de 67,9 milioane de lei în 2015, cu 24% mai mare decât în 2014, iar pentru 2016 sunt bugetate afaceri de 76,92 milioane de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb