Liviu Dragnea: "Nu vom vota un membru de partid ca preşedinte al Curţii de Conturi"

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 10 octombrie 2017

Liviu Dragnea: "Nu vom vota un membru de partid ca preşedinte al Curţii de Conturi"

BNR şi ASF au infirmat zvonurile că Mugur Isărescu, respectiv Leonardo Badea se pregătesc să preia şefia Curţii de Conturi

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, că viitorul preşedinte al Curţii de Conturi va fi votat miercuri de plenul reunit al Parlamentului, precizând că pentru funcţia respectivă nu va fi propus un om politic.

Liviu Dragnea a spus: "Noi nu vom vota niciun membru de partid. Am spus de la început că nu vrem să politizăm Curtea de Conturi şi din acest motiv nici eu şi nici domnul Tăriceanu nu am fost de acord să începem negocieri pe marginea locurilor vacante la Curtea de Conturi".

Întrebat dacă secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, este un posibil succesor al lui Nicolae Văcăroiu la preşedinţia Curţii de Conturi, Dragnea nu a exclus această variantă: "O să vedem ce iese din audieri şi vă spun foarte sincer, e valabil pentru oricine şi-a depus candidatura".

În luna septembrie a acestui an, Curtea de Conturi a anunţat că va rămâne fără preşedintele Nicolae Văcăroiu, fără vicepreşedintele Doina Dascălu şi alţi patru oameni din plenul conducerii sale, ale căror mandate de nouă ani de zile expiră.

Autoritatea de Supraveghere Financiară ne-a transmis că Leonardo Badea rămâne preşedintele instituţiei, infirmând zvonurile apărute în presă că acesta urmează să preia funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, după ce Nicolae Văcăroiu îşi va termina mandatul.

Surse din PSD citate de Q Magazine spuseseră că Badea este susţinut de Liviu Dragnea şi de ceilalţi lideri care au un cuvânt de spus în partid, pentru funcţia de la Curtea de Conturi.

De asemenea, reprezentanţii BNR au infirmat categoric informaţia că Guvernatorul Mugur Isărescu ar urma să plece la Curtea de Conturi.

Anul acesta, un alt nume vehiculat pentru preluarea locului lui Văcăroiu a fost fostul ministru de finanţe Viorel Ştefan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb