Liviu Dragnea rămâne cu averea sechestrată în dosarul Tel Drum

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 27 iulie 2021

Liviu Dragnea rămâne cu averea sechestrată în dosarul Tel Drum

Direcţia Naţională Anticorupţie a prelungit sechestrul pe averea lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, din cauza prejudiciului constatat de procurori în dosarul Tel Drum în care acesta are calitatea de inculpat.

Decizia DNA i-a fost comunicată, ieri, personal lui Liviu Dragnea, care a fost aşteptat la sediul Direcţiei de susţinătorii, dar şi de contestatarii săi.

Întrebat la ieşirea din sediul DNA dacă mai are bani pentru traiul zilnic, din cauza sechestrelor puse pe averea sa, Dragnea a precizat că trăieşte din salariu, pe care l-ar încasa de la firma fiului său, aşa cum a precizat şi recent, când a fost eliberat condiţionat din penitenciarul Rahova, unde executa o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Situaţia a fost tensionată la sediul DNA, atât înaintea, cât şi în momentul venirii şi plecării fostului lider social-democrat. Susţinătorii lui Liviu Dragnea, majoritatea pensionari, au aruncat cu ouă şi iaurt asupra contestatarilor acestuia, dar şi asupra reprezentanţilor mass-media, fără ca jandarmii prezenţi la faţa locului să aplice vreo sancţiune contravenţională. La fel de impasibili au fost jandarmii bucureşteni şi atunci când un cameraman a fost lovit de un susţinător al lui Liviu Dragnea.

Amintim că fostul preşedinte al PSD este inculpat la DNA în dosarul Tel Drum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participaţiei improprii. Dosarul a fost constituit în urma sesizării formulată de Oficiul European pentru Luptă Antifraudă (OLAF).

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi inculpaţi din dosarul Tel Drum, pentru recuperarea prejudiciului estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, s-au instituit sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 127.547.366 de lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie.

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe un teren - situat în municipiul Turnu Măgurele, cu suprafaţă de 2913 metri pătraţi şi construcţia aferentă acestuia; un apartament - tot în Turnu Măgurele, cu suprafaţa de 80 metri pătraţi, două autoturisme - Skoda Superb şi BMW X5 şi conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea.

De asemenea, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016, asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea, precum şi asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terţe persoane. În ultima categorie intră, potrivit DNA, inclusiv sumele de 80.710 euro şi 460.110 lei datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 de lei datorată de organizaţia judeţeană Teleorman unui partid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb