LOGICĂ NEMŢEASCĂ - MINISTRUL ECONOMIEI DIN GERMANIA: "Firmele nu vor intra în faliment dacă îşi opresc activitatea"

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 septembrie 2022

"Firmele nu vor intra în faliment dacă îşi opresc activitatea"

"Habeck şi prietenii săi politici din interiorul şi din afara ministerului pe care l-a condus cândva Ludwig Erhard au arătat că nu sunt decât nişte diletanţi dogmatici care, cu un amestec fatal de ignoranţă şi voinţă conştientă, pun toporul asupra sistemului economic al ţării pentru care şi-au asumat responsabilitatea". (Tichys Einblick)

Călin Rechea

Robert Habeck este ministrul economiei din Germania. Robert Habeck este recomandat pentru această funcţie de calitatea sa de membru de vază al Partidului Verde, utecist de frunte al Forumului Economic Mondial şi de doctoratul său în filosofia literaturii. Înainte de a ajunge ministru, Habeck a scris cărţi pentru copii.

Dar nimic din toate acestea nu ar avea o importanţă deosebită în politica actuală din Europa dacă Robert Habeck nu ar fi şi un idiot notoriu, în cele mai "negre" înţelesuri ale noţiunii, care crede că firmele se pot salva de la faliment dacă îşi opresc activitatea.

Acest exemplu de strălucire intelectuală a fost prezentat cetăţenilor Germaniei în cadrul unui interviu la televiziunea ARD, unde moderatorul, Sandra Maischberger, a ridicat osanale ministrului, lipsind doar îngenuncherea în faţa acestuia, după cum scrie publicaţia Tichys Einblick (TE). Coborârea în genunchi în faţa acestui geniu al politicilor economice din Germania şi din Europa ar fi avut ca scop, desigur, prezentarea inelului pentru cererea în căsătorie.

Jurnalistul de la TE a subliniat că "Habeck nu trebuia să se teamă decât de un singur lucru din partea Sandrei Maischberger, că îl va lăsa să vorbească".

Din nefericire pentru politicile autodistructive ale guvernului german, Habeck a fost lăsat să vorbească, pentru a-şi etala, în toată splendoarea, ignoranţa şi idioţenia mânată de ideologia verde.

Ministrul economiei a declarat în cadrul interviului că Germania va acoperi deficitul de energie electrică prin importuri de la vecini, deoarece "celelalte ţări trebuie să ajute Germania".

Moderatorul de la ARD a "scăpat" ocazia să întrebe dacă aceasta nu înseamnă, de fapt, crearea unei alte dependenţe de ţări străine. A întrebat, în schimb, dacă lipsa energiei electrice şi preţul extrem de ridicat al acesteia nu va conduce la creşterea masivă a numărului insolenţelor.

Răspunsul lui Habeck a fost năucitor. Nu, ministrul economiei nu se aşteaptă la creşterea numărului insolenţelor, deoarece firmele îşi pot opri, pur şi simplu, activitatea, iar astfel nu vor intra în faliment.

Doamna Maischberger a subliniat că dacă vor opri producţia atunci nu vor mai avea venituri, însă tot vor avea costuri, adică vor ajunge tot la faliment.

Robert Habeck a avut şi aici o replică deosebit de "inteligentă": firmele nu vor intra în faliment dacă îşi vor opri producţia din timp.

Pe marginea acestei declaraţii halucinante, Tichys Einblick scrie că "Habeck şi prietenii săi politici din interiorul şi din afara ministerului pe care l-a condus cândva Ludwig Erhard au arătat că nu sunt decât nişte diletanţi dogmatici care, cu un amestec fatal de ignoranţă şi voinţă conştientă, pun toporul asupra sistemului economic al ţării pentru care şi-au asumat responsabilitatea".

După interviul lui Habeck de la ARD, Roland Tichy, editorul publicaţiei Tichys Einblick, se întreba cum vor explica oficialii guvernamentali şi presa aservită acest punct de vedere.

Întrebarea a fost retorică, desigur. "Declaraţia lui Habeck nu a fost deloc o greşeală de exprimare, ci este chiar programul de prăbuşire a economiei şi de preluare a serviciilor de bază prin controlul total al statului", a subliniat Roland Tichy.

Oare este compatibilă această "viziune" cu dorinţa exprimată recent de cancelarul Scholz în faţa conducătorilor armatei, conform căreia "armata Germaniei trebuie să devină cea mai bine echipată forţă armată din Europa"?

Echipată cu ce şi de unde, când unităţile de bază ale industriei grele se închid? Cu ce vor fi alimentate armatele de panzere care se vor îndrepta către Est pentru a-i apăra pe est-europeni de hoardele ruseşti sau care ar putea intra în Catalonia, desigur la cererea guvernului de la Madrid, pentru apărarea democraţiei şi a modului de viaţă european, care presupune, mai nou, doar mizerie, frig şi foamete?

Într-un articol ulterior, Roland Tichy a mai subliniat şi consecinţele dezastruoase ale numeroaselor programe guvernamentale de atenuare a impactului social al costurilor energiei.

"Pachetul de subvenţionare este o înşelătorie" şi "nu va preveni mişcările sociale", deoarece "sărăcirea populaţiei impusă de stat nu va fi încetinită de aceste programe", în condiţiile în care "nu sunt eliminate cauzele".

Încă din titlu Tichy accentuează faptul că "se urmăreşte transformarea cetăţeanului într-un cerşetor care depinde de stat".

Oare acesta este noul ideal al "iluminismului" european?

"Am început un marş către socialismul verde al robiei şi dependenţei, în care cetăţeanul devine un animal al statului, animal mânat către pajişti verzi de păstori buni, care vor avea grijă ca animalul să nu îşi părăsească ocolul înainte de sfârşit", mai avertizează Roland Tichy.

Preşedintele Federaţiei Industriilor din Germania (BDI) a declarat recent că se aşteaptă la o recesiune masivă în Germania.

Probabil că acesta este scenariul optimist şi se referă doar la evoluţia economiei din ultima partea a acestui an şi de anul viitor.

Fără rezolvarea problemei energiei, scenariul de bază pentru cea mai mare economie a Europei nu poate fi decât o depresiune care se întinde pe mulţi ani, cu efecte devastatoare asupra tuturor economiilor din Uniunea Europeană, care şi-au declarat hotărârea nestrămutată, aproape în unanimitate, de a se sinucide alături de Germania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Din pacate motorul economiei europene,germania

    intra in RECESIUNE din cauza preturilor materiilor 

    prime si energie mult mai scumpa ca pana acum,

    iar asta ne va afecta si pe noi foarte mult economic 

    1 firmele care nu au datorii nu vor intra in falimet

    2 firmele care au datorii vor intra in faliment 

    3 firmele care au datorii fata de firmele care nu au datorii vor intra in faliment si vor trage in datorii si firmele care nu au datorii  

    4 firmele care nu au datorii este pozibil ca angajatii sa aibe datorii sa sa intre in “faliment” si sa traga cu ei si pe altii in faliment.. 

    Stapul risca in toate situatiile sa nu mai incaseze si sa faca si default pe unele zone!! 

    Germania are supraproductie de peste 8 ani iar trendul de productivitate reala se tot duce in cap din 2008!!! = bani credit fara acoperire reala ce a dus la inflatia activelor interne in nominal si la bula corporativa / ve!! companiile zombii tre sa plesneasca! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb