London Stock Exchange cumpără unele operaţiuni ale Citigroup

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2017

London Stock Exchange cumpără unele operaţiuni ale Citigroup

Tranzacţia valorează 685 de milioane de dolari

London Stock Exchange (LSE), operatorul Bursei de Valori din Londra, a decis să cumpere platforma de analiză a produselor cu venit fix şi operaţiunile cu indici derulate de banca americană Citigroup, plătind în schimb 685 de milioane de dolari în numerar, conform anunţului făcut ieri de cele două părţi.

Platforma de analiză, Yield Book, oferă date cu privire la indicii pe bonduri şi este utilizată de 350 de clienţi instituţionali, precum băncile comerciale, bănci centrale, fondurile speculative. Vânzarea include indicele major World Government Bond.

LSE, care a anunţat, în această primăvară, că va explora investiţiile menite să îi aducă creştere după eşecul fuziunii cu Deutsche Börse, a informat că afacerea cu Citi îi va extinde capacitatea de analiză şi de furnizare a datelor, în cadrul servicilor sale de informare, respectiv activităţile derulate sub franciza FTSE Russell.

Tranzacţia trebuie să primească aprobarea autorităţilor de reglementare şi este aşteptată să se finalizeze în cea de-a doua jumătate a anunlui curent. Conform LSE, preluarea îi va creşte veniturile cu 30 de milioane de dolari în primii trei ani de la finalizarea sa şi îi va genera economii de 18 milioane de dolari.

LSE preconizează că marja sa de profit (de bază) va spori cu cel puţin 50% în trei ani de la finalizarea preluării operaţiunilor Citigroup.

Amintim că, la finele lunii martie, Comisia Europeană a blocat planul de fuziune dintre operatorii bursieri Deutsche Börse şi London Stock Exchange Group, pe motiv că această tranzacţie ar fi creat un monopol pe piaţa operaţiunilor de clearing. Decizia Comisiei nu a constituit o surpriză, având în vedere că relaţiile dintre Deutsche Börse şi LSE erau tensionate.

LSE a avertizat, la finele lui februarie, că este puţin probabil ca fuziunea să fie aprobată de oficialii de la Bruxelles întrucât aceştia i-au cerut să-şi vândă participaţia de 60% deţinută la platforma de tranzacţionare MTS SpA, solicitare care a fost catalogată de LSE drept "disproporţionată". Oficialii de la Bruxelles solicitaseră această vânzare pentru înlăturarea temerilor legate de concurenţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb