Lorzii războiului şi Hans Litten

Avocat GHEORGHE PIPEREA
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 aprilie 2015

Sunt mulţi "gânditori" şi politicieni de extremă dreapta care cred în mod sincer că lumea nu poate fi vindecată decât printr-un război global, care o va face mai curată şi care o va re-starta. Stupefiant este să vezi că politicienii şi liderii de opinie "serioşi" se pregătesc de război. Uitaţi-vă în jur. Pe străzi sunt din ce în ce mai des vehicule militare. În ziare, la tv şi la radio se vorbeşte doar de război - economic, industrial, cibernetic, anti-tero etc. Cheltuiele militare cresc chiar şi în ţări unde astfel de lucruri erau tabu (Germania, Olanda, Danemarca fiind astfel de "surprize"). Filmele de la Hollywood sunt pline de acest mesaj, eventual camuflat în ideologii eroice şi anti-terorism. Se dau şi premii Oscar pentru astfel de producţii. Unii "gânditori" care profeţesc războiul au fost laureaţi ai Premiului Nobel, ca recompensă, culmea ironiei, a activităţii lor de economişti şefi ai băncilor globale. Liderul politic al singurului stat din lume care este în război permanent din 2001 încoace, mă refer la SUA, a fost laureat cu Premiul Nobel pentru pace. Ştiţi, desigur, la cine mă refer.

Sarcastic, nu?

Vă mai miraţi că am ajuns să vorbim la modul serios de re-startarea lumii printr-un război? Ignorând oceanul de suferinţă care ar fi generată de un astfel de cataclism? Oare nu au fost de ajuns cele două războaie mondiale ale secolului XX? Oare nu am învăţat nimic în istorie?

Se pare că ceea ce s-a spus acum 2600 de ani e valabil şi azi. "Este hotărât că războiul va ţine până la sfârşit şi împreună cu el şi pustiirile" (Daniel 9 : 26).

E ca şi când omenirea ar fi încremenit la vârsta pubertăţii, iar pe planul responsabilităţii, nu a evoluat deloc.

În realitate, nu omenirea este vinovată, sunt responsabili cei care şi-au apropriat, prin manipulare şi fraudă, controlul asupra omenirii. Faceţi un experiment mental simplu: comparaţi aceste invitaţii la război cu ceea ce vedeţi şi sunteţi obligaţi să faceţi zilnic în supermarket, când cumpăraţi detergent. Pe raft, la înălţimea privirii omului normal, se află două-trei sortimente de detergent, separate vizual, în aşa fel încât un sortiment să pară mai rar, celelalte fiind în volum mai mare şi în format mai compact. Instinctual, alegeţi detergentul care pare mai rar pe raft, întrucât, cel mai probabil, şi alţii l-au cumpărat, ceea ce vă scuteşte pe dumneavoastră de o judecată de valoare: din moment ce acest detergent se cumpără de mulţi, înseamnă că e bun. Ce nu ştiţi este că aceasta este o tehnică de manipulare a simţurilor şi a judecăţilor dumneavoastră de valoare (se numeşte merchandising), iar producătorul de detergent făcut să fie foarte uşor vandabil plăteşte supermarketului o taxă de raft pentru a primi favoarea de a i se etala marfa exact la nivelul privirii dumneavoastră şi în acea formă aparent rară care vă declanşează, practic, automat, decizia de a cumpăra.

Cam acelaşi lucru se întâmplă şi cu războiul global. E merchandising. Cei vinovaţi de această manipulare sunt overlorzii, proprietari ai supermarketului global, care are de toate, inclusiv mass-media, mainstream şi fundaţii care se ocupă cu acordarea de premii - Oscar, Nobel, Pulitzer, nu contează - menite a vă convinge că războiul global este singura cale pentru re-startarea lumii.

Iar dumneavoastră acţionaţi instinctual, ca şi când "Soluţia" războiului ar fi de la sine înţeleasă. Soldaţii primului război mondial plecau la război cu entuziasm, crezând că se vor întoarce acasă în glorie şi rapid. La fel gândeau germanii în 1939, când Hitler i-a convins că războiul e firesc pentru o naţiune care nu îşi mai găsea spaţiu vital în vechile frontiere. Nu e nevoie să mă credeţi pe mine. Citiţi cartea "Hoţul de cărţi" (a şi fost ecranizată anul trecut). Veţi găsi acolo explicaţii mult mai multe şi mult mai deştepte ale acestui fenomen.

Războiul, oameni buni, maschează viciile profunde ale sistemului, amânând momentul şi gestul necesar al eliminării acestora. Războiul camuflează vinovăţiile şi, indirect, dar foarte eficient, apără vinovaţii de răspundere. Întotdeauna războiul a avut aceste "calităţi".

Şi, în plus, vedeţi aici ce urmează după un război global :

Daniel 7:23 : "Fiara a patra este o a patra împărăţie, care va fi pe pământ. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfâşia tot pământul, îl va călca în picioare şi-l va zdrobi".

Cred că povestea celui mai rău coşmar al lui Adolf Hitler este lămuritoare din acest punct de vedere. S-a numit Hans Achim Litten. A fost avocat.

Litten a trăit între anii 1903-1938. În 1931, într-un proces de crimă în care erau acuzaţi 4 membri ai trupelor de asalt SA, care uciseseră doi muncitori, Litten l-a interogat pe Hitler timp de trei ore, demonstrând indirect, dar magistral, adevăratele intenţii ale lui Hitler şi ale Partidului Nazist (care pozau atunci în politician moderat şi, respectiv, partid "strict legal"). Hitler a fost, ulterior acestui proces pentru crimă, judecat şi el pentru sperjur. Nu a mai fost condamnat, pentru că în 1933 a ajuns la putere (precum se observă, istoria se repetă). A făcut războiul global pe care îl visa, a determinat 16 milioane de morţi, după care s-a sinucis.

Experienţa acestor procese a fost însă atât de devastatoare pentru Hitler, încât ulterior, în calitate de führer, a interzis chiar şi pronunţarea numelui lui Litten în documente oficiale, în presă sau atunci când se afla el de faţă. Practic, Litten devenise o insultă la adresa führerului, prin simpla sa existenţă. După 1933, când Hitler a devenit furher (prin votul popular al germanilor), Litten a fost trimis în lagăr, fiind catalogat evreu, deşi părinţii săi erau amândoi creştini (tatăl său era un evreu convertit la lutheranism, pentru a putea preda dreptul la Universitatea din Konigsberg). În lagăr, Litten şi-a asumat originea şi mai ales calitatea de evreu. Mai mult, el i-a sfidat pe nazişti: la o serbare a ofiţerilor SS le-a recitat versurile unui cântec popular din adolescenţa sa, Die Gedanken sind frei ("gândurile sunt libere"), ulterior interzis de nazişti.

Atât de mult îl ura Hitler pe acest Litten, încât, în 1938, când Germania nazistă încă nu dădea semne că se pregăteşte de un război mondial, a refuzat Angliei o cerere de eliberare din lagăr a lui Litten. După 5 ani de tortură, în acelaşi an 1938, Litten s-a sinucis, ca un ultim act de sfidare la adresa lui Hitler.

Nimeni, însă, nu l-a bântuit atât de crunt pe Hitler: stafia lui Litten l-a urmărit până la graniţele iadului.

Litten a luptat şi a murit pentru drepturi şi libertate. Era avocat.

Culmea este că el a fost (re)descoperit de-abia în 2011, odată cu un documentar dedicat lui de BBC. Germania şi Occidentul au preferat să îl dea uitării pe Litten, timp de mai mult de 70 de ani. Ironia sorţii este că, deşi BBC şi-a făcut curaj să vorbească despre el de-abia după 73 de ani, guvernul britanic este primul care repune în discuţie principiul libertăţii de circulaţie în UE pe motive rasiale.

Şi, în altă ordine de idei, observ cu uluire cât de incredibil de puţin diferiţi sunt oamenii care, temporar, deţin puterea. Ca şi în această poveste de acum 73 de ani, şi în vremurile noastre unii şefi se tem de numele şi de prezenţa unor avocaţi. Se tem de drepturi şi libertăţi.

Aşa că luaţi aminte :

Daniel 12 : 10 "Mulţi vor fi curăţiţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul şi niciunul dintre cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Frumos articol.

    Strict doar la Romania un leu era aproape egal cu $ inainte de 89 ;dupa ce am trecut la democratie au venit binefacatorii au inchis tot tineretul lucra in tara sau afara pentrumultinationale 

    1. Anonim, nu spui nimic coerent aici, in plus nu are nicio legatura cu articolul!

      Nu stiu nici unde duce afirmatia cu leul communist: vrei cumva sa sugerezi ca reflecta o realitate economica? 

      Leul era egal cu un dolar in perioada interbelica In perioada ceausista, leul nici macar nu era convertibil.

      Leu era = $ acum 1/4 in anii 90

      Leu era = $ acum 1/4 in anii 90

      Romanii care calatoreau in afara tarii, in tarile capitaliste, foloseau bani romanesti, bineinteles la secret deoarece legile RSR interziceau scoaterea din tzara a banilor romanesti. Leul mergea bine in toate tarile, dar cel mai bine mergeau in Orientul Apropiat, in Turcia (in special la Istanbul), in toate tarile occidentale unde se schimbau banii romanesti la orice banca.

      Articolul avocatului Gheorge Piperea este nu numai bine venit ci ar trebui sa fie un imbold pentru toti intelectualii sa scrie despre ce s-a intamplat in perioada oribila a hitlerismului.

      Cei ce nu stiu istoria risca sa o repete chiar pe pielea lor. La ora actuala lumea corporatista se apropie cu pasi mari de un mare si distrugator razboi in urma caruia nu vor fi nici invinsi si nici invingatori. SUA nu poate supravietui fara un inamic principal si fara pregatiri de razboi (700 miliarde dolar pentru inarmare!), in mintea multor americani armata lor este invincibila. Am mai auzit asa ceva si la hitleristi.  

    SUPER ARTICOL !

    Domnule Avocat, din lectura articolului dvs. reiese ca sunteti printre putinii oameni care au reusit sa iasa de sub influenta manipularilor corporative/corporatiste. Felicitari !

    Felicitari domnule Piperea !

    Mi-a placut textul Dvs. Aceasta este lumea in care traim. 

    Va intreb - asteptand un al text - cum eliminam minciuna din comunitate ? Cum scapam de tagma jefuitorilor ? 

    Pun intrebarea celebra (Cernysevski, Tolstoi, Lenin) : 

    Ce-i de facut ? 

    Ma intreb si eu la fel cum cred ca se intreaba sute de milioane de oameni raspanditi in lumea larga.

    Grozavi oameni avocatii astia ce sa zic! In rest cam multe citate chiar si pentru un avocat.

    Razboiul e, pana la urma, solutia lipsei de soluti.i 

    1. Ai nume de fotbalist destul de bun la vremea lui. Minte ce-ti mai trebuie?!

    Acest site pare a avea civilitatea dialogului spre deosebire de alte forumuri de discutii. Bravo dlui Florian Goldstein.

    Paranteza : pe acele platforme (Adevarul, EVZ, Gandul) in momentul in care ai postat o opinie fie (1) diferita de a celorlalti fie (2) “incorecta politic” imediat sar “la bataie” comentatori utilizand marlania ca argument definitiv. Ceva in genul “baa, tu sa nu vorbesti pentru ca n-ai basca !” 

    Situatia actuala 

    De douazecisicinci de ani tara este stapanita de tagma jefuitorilor. Nemernicii au furat de-au stins si au adus Romania in halul in care o simtim noi cei de la talpa – norodul, viermii, firele de iarba, marele X (apud Arthur Koestler). 

    Bine a zis Vladimirescu : „pesemne dumneata pă norod cu al căror sânge s-au hrănit și s-au poleit tot neamul boieresc, îl socotești nimic, și numai pe jefuitori îi numeri patrie... Dar cum nu socotiți dumneavoastră că patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor“ (catre N.Vacarescu). 

    Tandemul DNA+SRI face curatenie. Va deveni evident pentru mine ca procesul de asanare este ireversibil atunci cand va cobori in planul doi al retelelor de jaf, cardasiile politice si economice din teritoriu. Si aici este cumplit. 

    Dar actiunea sanitara a binomului nu este suficienta : va avea rezultate pe termen scurt. 

    Exista pericolul ca actiunea de curatenie sa se impotmoleasca in urma diverselor influente. 

    Exista pericolul foarte real ca aceasta caracatita cu o singura ideologie (a raptului) sa reinvie. Amintiti-va anii ’90 : retelele de putere si influenta ale fostelor institutii (PCR si Securitatea) s-au transformat rapid in stalpi ai democratiei in regimul Iliescu. 

    Problema pe care mi-o pun este cum putem impiedica recancerizarea comunitatii romanesti ? 

    Ce-i de facut ? 

    O intrebare celebra – incorecta politica acum, banuiesc – care ma framanta zi de zi pentru ca ma preocupa peste poate ca nepotii si copii mei sa nu traiasca in lumea mizerabila in care supravietuiesc eu. 

    Solutia violenta nu este de acceptat si nici posibila. O data datorita conditiilor externe si a doua oara ii vedeti pe romani aducand ghilotina in piata publica ? 

    Asadar trebuie actionat cu mijloacele democratice universal acceptate.  

    (1) dizolvarea actualului parlament si formarea unei Adunari Constituante iarasi nu este posibila din motive exprimate frust prin “cainele nu pleaca de la macelarie”. 

    (2) vin cu o propunere nadajduind ca Dvs. le puteti sustine pentru ca aveti expunerea mediatica necesara. Daca sunteti de acord cu aceasta puteti porni o dezbatere cetateneasca reala. 

    (o asa-zisa dezbatere prin numita societate civila este inutila ; aceasta “societate civila” cel putin prin corifei traieste din stipendii grase pentru diseminarea opinilor corecte politic si din stimulente financiare serioase pentru studii si cercetari - politice, geopolitice si alte “geo”-uri - care nu folosesc nimanui) 

    Este un prilej foarte bun intrucat se doreste modificarea Constitutiei. 

    Intrebare 

    De ce un cetatean poate ocupa doar doua mandate in demnitatea de sef al statului iar celelalte demnitati alese le poate ocupa de cate ori doreste ?! 

    Presupun ca un specialist in drept constitutional mi-ar demonstra cu varf si indesat ca asa trebuie si ca sunt un prost. Da, recunosc sunt un prost, un neica-nimeni, fiu de neica-nimeni. 

    Consider ca este discriminare fatisa. Trebuie eliminata. 

    Propunere 

    Amend area legii fundamentale prin 

    amendament 1 : “un cetatean poate ocupa doar doua mandate intro demnitate aleasa ; ocupand doua mandate intro demnitate aleasa nu mai poate ocupa o alta demnitate aleasa in stat.” ; 

    amendament 2 : “cheltuielile campaniei electorale sunt asigurate de la bugetul statului in sume egale pentru toate partidele parlamentare”. 

    Ar fi unul dintre lucrurile care ar asigura primenirea in timp rezonabil a corpului politic si implicit al corpului inalt administrative, adica al “capului” acestei comunitati nefericite numite Romania. 

    Se vor gasi cateva mii de cetateni care in afara propriilor interese vor si binele comun. 

    Cei care conduc acum sa dispara. Nu sunt indispensabili. Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit. 

    Tara a trecut prin veac pe umerii milioanelor de necunoscuti si nu prin tagma jefuitorilor ! 

    Este de la sine inteles ca propunerea este perfectibila – nu am adunat eu toata desteptaciunea natiei ; 

    Evident ca pot fi si alte multe propuneri. Asta vreau – dezbatere a cetateneasca adevarata, poate se creaza curentul de opinie favorabil reformei societatii romanesti ; nu avem de pierdut – cei mai multi dintre cei care citesc Bursa – decat lanturile !) 

    Am mai facut aceasta propunere pe forum domnului Make acum cateva luni. Nu a reactionat. 

    Domnilor, aveti curajul de a Va asuma dezbaterea necesara ! 

    In afara de livra informatii aveti si datoria de a misca norodul.

    1. Dumneata ataci numai intr-o directie. Nu e nici bine si nici corect. Folositi expresia "acestei comunitati nefericite numita Romania." Cred ca nu va exprimati corect, sau ca aveti o suparare impotriva tuturor pentru toate insuccesele ce le experimentati. Prin natura profesiei mele am umblat toata lumea si nu m-am limitat doar la centrul comercial al localitatilor, ci am fost si acolo unde traiesc majoritatea "comunitatilor nefericite". Sa o luam de la varf, sa incepem cu SUA. Poate nici nu e nevoie sa mergeti acolo sa vedeti ce este in America, vedeti filmele lor alea cu periferia marilor orase. In cartierele de lux, care nu lipsesc nici in Romania, traiesc fericitii sortii. Am mers in NY in Brooklin unde locuiesc multi romani. Oras mare, singuratate mare! Saracie groasa, scumpete si inapoiere. Daca vreti sa vedeti Harlem mergeti cartierul Rahova. Singura diferenta este ca in Harlem si Brooklin o familie de 4 membri pot trai binisor cu 250 usd. La noi nu se poate.Pe timpul cand am fost eu acolo, Rahova era cartier muncitoresc si era bine asortat cu de toate: alimente, imbracaminte si biblioteci, librarii si carte ieftina, scoli profesionale si toata lumea avea de munca. Acuma s-a prabusit totul pentruca nu mai are nimeni grija de comunitate. Iar comunitatea inculta se ocupa de ce are la indemana, activitati ilegali in cadrul armatelor de interlopi.

      Am fost in Elvetia despre care romanii cred ca este Paradisul fara saraci si nefericiti ai sortii. O sa va dezamagesc, sunt multi saraci dar mai imprastiati. Am fost in Suedia despre care noi romanii credem ca acolo nu se fura. Ba se fura, nu gainarii ca la noi ci mai asa "angro". Asta e lumea. Daca mergeti in unele tari asiatice, nu mai vorbim de Africa, o sa veniti repede acasa si nu o sa vi sa para ca Romania este chiar asa de nefericita. Sa nu uitam ce a spus Nicolae Iorga: Romania este o tzara minunata dar din nefericire este asezata in calea tuturor nenorocirilor. Si tot N.Iorga: "Nemtii si rusii sunt dusmanii romanilor si cand astia isi dau mana incepe cosmarul romanilor." Uite ca si-au dat mana si ne putem astepta la ce e mai rau pentru viitor. Tot Iorga: Marea Neagra este cel mai bun vecin al Romaniei. Sunt cateva repere la care trebuie sa reflecte orice roman. Iar romanii care vor o "tzara ca afara", trebuie sa lupte si sa munceasca sa aiba tara asta aici nu in alta parte. Am intalnit romanii de afara si am constatat o raceala nesanatoasa pentru tara lor, pentru limba materna, o raceala vecina cu dispretul si ura. Dar aceasta manifestare a lor se rasfrange si asupra copiilor lor care sunt reci si indiferenti fata de parintii lor inca de la pubertate. Cand se fac mari nici nu se mai intereseaza de parinti, iar cand acestia mor tristi, ii incinereaza degraba, nu isi mai aduc aminte de copilarie nici de bunici, sunt de fapt suflete moarte. Sa iasa lumea la proteste cand se vinde pamantul tzarii la straini nu pentru porcarii politice rosii, galbene sau alta culoare, deoarece tagma jefuitorilor se imparte pe culori doar pentru a capata avantajele unui grup de interese pe care sa il slujeasca ca sa capete dreptul de a-si jefui propriul popor. Asa fac si interlopii si clanurile romtziganilor. Romanii sa se uneasca acasa la ei si sa isi aleaga lideri romani si de religie crestin ortodoxa, sa se adune in jurul altarelor si in traditiile romanesti. Pastrati ceeace v-au lasat stramosii, fiti tari si severi cu cozile de topor care v-au dezbinat si v-au insamantzat in suflete ura, organizati-va sub drapel si veti reusi! Veti fi ce ati fost si inca si mai si 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb