Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie (22 km) a fost inaugurat azi

A.C.
Companii #Construcţii / 14 noiembrie 2014

Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie (22 km) a fost inaugurat azi

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a inaugurat, azi, lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, după ce a făcut o ultimă inspecţie pe tronsonul de 22 de kilometri pentru a se asigura că traficul se poate desfăşura în siguranţă, având în vedere că mai există lucrări care trebuie făcute în zonă, transmit surse din presă.

"Autostrada poate fi deschisă şi, în consecinţă, am să rog CNADNR şi Poliţia să ia măsurile necesare şi să dea drumul la circulaţie", a spus Rus.

Întrebat ce se întâmplă în zonele cu alunecări de teren, Rus a precizat: "Zonele sensibile vor fi monitorizate 24 de ore din 24 şi vor fi utilaje în cazul în care va fi nevoie să se intervină. Pe cei 126 de kilometri de autostradă, astăzi, de la Sibiu la Deva, se poate circula în siguranţă".

Ioan Rus a menţionat că astăzi a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru construcţia drumului expres Sibiu-Piteşti, fiind primite şase oferte.

De asemenea, ministrul a afirmat că până în 2016 se vor finaliza 1.000 de km de autostradă, iar până în 2018 estimează că vor fi gata şi "două autostrăzi transcarpatice".

Ulterior, ministrul a plecat spre judeţul Alba, unde urma să semneze contractele de execuţie pentru Autostrada Sebeş-Turda, loturile 1 şi 2.

Loturile 1, 2 şi 4 din Autostrada Sibiu-Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul trei, de la Sălişte la Cunţa, rămânând însă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă. Loturile 1, 2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, au fost realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde de lei, fără TVA.

Lotul trei are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase au fost afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro. Cei 16 kilometri care erau finalizaţi din respectivul lot nu puteau fi daţi în folosinţă deoarece nu exista nicio ieşire de pe autostradă între Sălişte şi Cunţa.

De asemenea, între Orăştie şi Deva se poate circula deja pe autostradă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb