Dan Voiculescu s-a înţeles cu premierul Călin Popescu Tăriceanu să preia demnitatea de vicepremier în echipa remaniată a guvernului.
Dan Voiculescu susţine că în această nouă echipă ar trebui să-şi găsească locul şi Dinu Patriciu.
Pentru Teodor Meleşcanu, faptul că Dinu Patriciu este cercetat penal în dosarul Rompetrol nu-i un motiv să-i fie interzisă funcţia de ministru, iar cine susţine contrariul este tributar mentalităţii comuniste, care îl consideră vinovat pe oricare cercetat, fără să-i acorde prezumţia de nevinovăţie.
Toate cele patru nume de personalităţi menţionate în acest articol, până acum, sunt implicate direct sau indirect în Dosarul Rompetrol.
Fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, este una dintre participantele majore la tranzacţiile cu acţiunile "Rompetrol" suspectate de manipulare şi spălare de bani.
Călin Popescu Tăriceanu apare printre beneficiarii acelor operaţiuni.
Dinu Patriciu este suspectat a fi fost autorul lor.
Teodor Meleşcanu a fost administrator al Rompetrol S.A. (Vega) - până în decembrie 2004, când a demisionat de acolo, ca să devină compatibil în calitatea de parlamentar.
Aşa că, de unde era gata-gata să intre la pârnaie, Patriciu este gata-gata să intre la guvernare (ca să rimeze, ar trebui spus "guvernaie").
O menţiune specială merită nedreptatea suferită de George Copos, demisionar din funcţia de vicepremier pe motiv de mentalitate comunistă - cercetat penal (dar, desigur, prezumtiv nevinovat). De altfel, termenul de "guvernaie" îşi are temeiul său mai adânc, pentru că mai nou, ţara a avut sau are la conducere tot soiul de cercetaţi (ori implicaţi) penal - Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu, George Copos, Călin Popescu Tăriceanu.
Am uitat pe cineva? Ah, da! Şi Traian Băsescu. Dar Băsescu nu-i ministru.