LOVITURĂ PENTRU LIVIU DRAGNEA Ministerul de Externe retrage pledoaria agentului ţării noastre la CEDO

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 14 noiembrie 2019

Ministerul de Externe retrage pledoaria agentului ţării noastre la CEDO

Ministerul de Externe a retras, la dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, pledoaria pro-Liviu Dragnea depusă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de fostul agent guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu. Un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe arată că retragerea a fost determinată de "nerespectarea procedurilor de lucru ale direcţiei de specialitate menţionate din MAE, fiind formulate în detrimentul intereselor statului român şi cu nesocotirea punctelor de vedere transmise de autorităţile naţionale cu competenţe în domeniul de referinţă".

Agentul guvernamental al României la CEDO, Viorel Mocanu, a fost eliberat din funcţie la cerere de premierul Viorica Dăncilă, în 29 august. Mocanu era un apropiat al Sorinei Pintea, ministrul Sănătăţii, şi a trimis la CEDO o pledoarie în favoarea lui Liviu Dragnea în procesul intentat de acesta statului român.

Mocanu a demisionat după ce procurorii anticorupţie au demarat o anchetă împotriva sa pe motiv că, în loc să pledeze în favoarea statului român, i-a ţinut partea lui Liviu Dragnea. DNA a deschis dosar penal după ce presa a arătat că agentul României la CEDO, Viorel Mocanu, face apărări în defavoarea statului român şi în favoarea lui Liviu Dragnea în procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Înainte de a deveni agentul ţării noastre la CEDO, Viorel Mocanu i-a reprezentat, în calitate de avocat, pe Sorin Oprescu, Rovana Plumb, dar şi pe Oana Zăvoranu şi Florin Salam.

Menţionăm că avocatul lui Dragnea în procesul de la Strasbourg, irlandezul Bernard O'Connor, a folosit deja argumentele fostul agent al României, Viorel Mocanu, drept o acceptare în faţa CEDO a culpei statului român faţă de Dragnea, pe motiv că nu ar fi avut şansa la un proces corect.

Viorel Mocanu fusese numit în februarie 2019 în funcţia de Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu rang de director general. La momentul numirii, Mocanu era consilier onorific al ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

După retragerea pledoariei lui Mocanu, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că va transmite către CEDO noi observaţii în cauza care îl priveşte pe Liviu Dragnea, observaţii care vor reflecta prevederile legale şi practica naţională în materie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb