LSRS şi Universitatea Ştefan cel Mare Suceava semnează un protocol strategic de colaborare

A.C.
Politică / 19 aprilie 2017

Sigla LSRS (Sursa foto: Facebook)

Sigla LSRS (Sursa foto: Facebook)

Reprezentanta Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Cristina Bleortu, s-a întâlnit cu Rectorul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, Valentin Popa, Prorectorul responsabil cu relaţiile internaţionale şi dezvoltare personală, Ştefan Purici, şi cu Sanda Maria Ardeleanu, director al bibliotecii USV pentru a încheia un acord strategic de colaborare ce reprezintă un pas pentru implementarea propunerilor LSRS de încurajare a întoarcerii spre ţară a tinerilor cu studii peste hotare şi accesul lor la cercetare în universităţiile din ţară, potrivit unui comunicat de presă. În comunicat, reprezentanţii Ligii transmit: "Scopul acestui acord îl reprezintă colaborarea părţilor în vederea efectuării de către studenţii români cu pregătire academică în străinătate a stagiilor de practică şi a celor de pregătire la Biblioteca USV, respectiv în organizaţiile/instituţiile în care există filiale ale LSRS, în domeniile: litere, informatică, istorie, geografie, inginerie mecanică, inginerie electrică, relaţii internaţionale, ştiinţele educaţiei, ştiinţe economice, drept, educaţie fizică şi sport, nutriţie, kinetoterapie, inginerie alimentară, silvicultură; organizării în comun a unor evenimente ştiinţifice, culturale, de promovare a imaginii universităţii, bibliotecii şi LSRS; realizării unor servicii biblioteconomice în cadrul schimbului şi împrumutului de publicaţii, dar şi a efectuării unor stagii de formare pentru profesia de bibliotecar".

Sanda Maria Ardeleanu - director al bibliotecii USV a declarat: "Ne onorează faptul ca suntem prima universitate cu care LSRS semnează un asemenea acord, apreciem dialogul constructiv şi profesionalismul celor care s- au implicat si dorim să demaram cât se poate de repede activităţile prevăzute. Întreg colectivul Bibliotecii USV militează pentru lărgirea colaborărilor interne şi internaţionale în sensul satisfacerii unui număr tot mai mare de solicitări venite direct din partea beneficiarilor serviciilor noastre. Internaţionalizarea acestora, schimburile de carte, modulele de practică în bibliotecă, stagiile de formare reprezintă doar câteva dintre obiectivele muncii noastre care se regăsesc în textul protocolului".

De asemenea, reprezentanţii Ligii s-au declarat încântaţi de deschiderea arătată de către USV faţă de viziunea şi proiectele LSRS: "Ne dorim că astfel de protocoale de colaborare să dea naştere unor iniţiative strategice cu impact real asupra comunităţii de studenţi români de peste hotare şi a societăţii româneşti. Încă de la înfiinţare, LSRS a avut printre obiectivele sale principale, facilitarea întoarcerii în şi spre România a tinerilor români cu pregătire academică în străinătate. Acordul cu USV ne întăreşte speranţa că propunerile SMART Diaspora de atragere a "creierelor" româneşti de peste hotare vor deveni realitate şi vor fi parte a unei strategii naţionale care să recunoască importanţa strategică a studenţilor şi absolvenţilor români de la cele mai prestigioase universităţi ale lumii. Parteneriatul de colaborare reprezintă un pas esenţial în această direcţie şi suntem convinşi că va fi de bun augur, atât pentru comunitatea de studenţi din Diaspora, cât şi pentru mediul academic din ţară".

Potrivit sursei citate, cei peste 300 de voluntari activi ai Ligii vor continua "să pună umărul activ la dezvoltarea României", iar astfel de parteneriate îi fac pe reprezentaţi să fie "optimişti că muncă are impact real".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb