Lucian Bolcaş neagă că s-ar fi înţeles cu PSD

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 5 octombrie 2005

Vicepreşedintele Partidului România Mare (PRM), Lucian Bolcaş, a negat ieri, într-o conferinţă de presă, existenţa vreunei înţelegeri cu conducerea Partidului Social Democrat (PSD) în privinţa izolării şefului statului şi blocării activităţii Parlamentului. Bolcaş a reamintit că PRM a fost primul partid care a anunţat, cu mult înaintea PSD, că refuză invitaţia pentru consultări la Palatul Cotroceni. Domnia sa a motivat refuzul propriului partid prin aceea că preşedintele Traian Băsescu a tratat cu dispreţ opoziţia, pronunţîndu-se anticipat asupra deciziei pe care o va adopta în privinţa organizării unui referendum în problema parlamentului unicameral. "Nu noi îl izolăm pe Traian Băsescu, ci el se autoizolează atît în ţară, cît şi în mediile internaţionale, tratîndu-şi partenerii de dialog cu dispreţ", a afirmat Lucian Bolcaş, subliniind că între PRM şi PSD nu a existat o înţelegere în privinţa participărilor la consultările de la Cotroceni, dar că "este bine că s-a întîmplat aşa pentru că acest fapt dovedeşte un comportament coerent al opoziţiei". De asemenea, vicepreşedintele PRM a afirmat că partidul său şi PSD acţionează unitar pentru susţinerea interesului naţional.

În privinţa activităţii celor două camere legislative, Lucian Bolcaş consideră că opoziţia "a impus interesul naţional, prin dezbaterea în plen cu prioritate a legilor necesare integrării europene".

Amintim că, ieri seara, preşedintele Traian Băsescu a reluat seria consultărilor politice cu partidele parlamentare, pe tema reformării şi eficientizării activităţii legislativului, cu accent pe ideea trecerii la sistemul parlamentar unicameral, şi pe evoluţiile din procesul de integrare a ţării în structurile europene, în special pe necesitatea unui efort crescut al diplomaţiei parlamentare. Liderii PSD şi ai PRM au anunţat, luni, că nu se vor prezenta la consultările cu şeful statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb