LUCIAN PETICILĂ, DIRECTORUL GENERAL AL ALLVIEW: "Obiectivul principal este să punem «la lucru» capitalul atras"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 iulie 2021

"Obiectivul principal este să punem «la lucru» capitalul atras"

"Vom apela la toate mecanismele bursei pentru a creşte capitalizarea companiei, inclusiv majorări de capital cu acţiuni gratuite"

Obiectivul principal imediat al Visual Fan, companie de tehnologie ce deţine brandul Allview, este să pună "la lucru" capitalul atras prin plasamentul privat, firma propunându-şi să devină liderul pieţei din ţara nostră de televizoare smart cu sisteme Android TV şi Google Play, a spus ieri Lucian Peticilă, directorul general şi fondatorul emitentului, cu ocazia listării companiei în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Lucian Peticilă a declarat: "Obiectivul principal este să punem «la lucru» capitalul atras, având în vedere mai multe direcţii de dezvoltare, pe toate segmentele de business. Astfel, pe termen scurt, ne propunem să devenim lideri pe piaţa românească de Smart TV-uri cu Android TV şi Google Play. Există toate premisele ca acest obiectiv să fie atins, dacă luăm în calcul, pe de o parte, integrarea celor mai noi tehnologii, precum QLED şi Far Field Voice Control (ce presupune controlul vocal al televizorului fără telecomandă) iar pe de altă parte potenţialul de creştere pe care îl manifestă piaţa".

Anterior listării, în a doua parte a lunii aprilie, compania a derulat un plasament privat, prin care a atras de la investitori 15,5 milioane de lei. Operaţiunea, prin care compania a vândut 111.100 de acţiuni, s-a încheiat la preţ de 140 lei/titlu, ceea ce ridica capitalizarea societăţii la 155,5 milioane de lei. "În acest moment, o prioritate pentru noi este reprezentată de capitalizarea puternică a companiei şi vom apela la toate mecanismele bursei pentru acest lucru, inclusiv majorări de capital cu acţiuni gratuite anual", spune Lucian Peticilă.

Compania vine în piaţă după un an marcat de şocul Covid-19, care a creat oportunităţi de dezvoltare pentru firmă, prin intrarea pe noi linii de business şi prin creşterea rapidă a celor existente. În acelaşi timp, pentru contracararea efectelor negative ale pandemiei, autorităţile din întreaga lume au inundat cu bani economiile, ceea ce probabil va duce la creşterea cererii dar şi a costurilor de producţie. Dar, CEO-ul Allview spune că, pentru produsele folosite de companie ce sunt cel mai puternic supuse unui astfel de risc, firma este asigurată până aproape de finalul anului viitor.

"Astfel de fenomene au mai avut loc, sigur nu de o asemenea amploare. Iar din experienţa anilor anteriori ştiam ce urmează, astfel încât din toamna anului trecut am realizat o planificare a achiziţiilor, o economisire (...). Şi ne-am asigurat până aproape în 2022. Şi sperăm ca în 2022 lucrurile să se alinieze un pic. Sigur că va exista inflaţie, preţurile vor fi ridicate pentru o perioadă mai lungă de timp deoarece cresc costurile. Şi este greu să scădem costurile doar prin diferite optimizări, digitalizare etc. Asta înseamnă capitalism şi depinde de fiecare cum reuşeşte să îşi controleze veniturile şi costurile astfel încât să înainteze. Dar din punctul acesta de vedere noi ne-am asigurat partea de produse", a spus ieri Lucian Peticilă.

Allview a fost fondată în Braşov, în anul 2002, şi produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi. 

Anul trecut, compania a înregistrat un profit net de 23,3 milioane de lei, echivalentul unei creşteri de aproape treisprezece ori faţă de 2019, în timp ce veniturile au crescut de patru ori, până la circa 406,4 milioane de lei. Creşterile spectaculoase au apărut ca urmare a intrării temporare a companiei pe noi linii de business, respectiv echipamente medicale şi produse pentru segmentul educaţional, în contextul creat de pandemie.

Lucian Peticilă deţine 82,8% din companie, în timp ce Manuela Peticilă are 4,5% din titlurile emitentului. În acţionariatul firmei se mai găseşte Camelia-Ştefania Cotuna cu 2,7% iar restul de aproximativ 10% din titluri sunt deţinute de persoane fizice şi juridice şi reprezintă free-float-ul companiei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. DACA INTELEG BINE , COMPANIA ASTA E UN FEL DE ''''' I HUNT '''''' 2 ??? DAR CEVA MAI MARE ???

    1. Sau invers ..

    aceasta firma de telecomunicatii este cel mai mare brand romanesc in acest domeniu, valoarea pe bursa este foarte mica acum, in America ar costa actiunile de zeci de ori mai mult

    1. MULTA SANATATE , LA AMANDOI !!!

      OAMENI BUNI , AM CITIT SI EU , ACUM PROSPECTUL LOR ; PANA LA CAPITOLUL ''''' POLITICA DE DIVIDENDE ''''' !!! CEL PUTIN , SANT CINSTITI , LA DECLARATII !!! ASA E SI BINE !!! INSA : AU LUAT S-AU V-OR MAI LUA , DE 4 ORI DIVIDENDE FOARTE FRUMOASE , IN BANI !!! IN CE PRIVESTE NOII VENITI , EI SE V-OR ALEGE CU ZATUL , IN SCHIMB SANT INVITATI POLITICOS , SA CONTRIBUIE ANUAL CU BANI NOI , DE LA EI DIN BUZUNARE , LA VIITOARELE MAJORARI DE CAPITAL , PENTRU DEZVOLTAREA COMPANIEI !!! DECI : CAIMACUL GRAS SI LAPTELE BUN , LE-AU LUAT FAMILIA PETICILA & ; TOT EI , VOR BENEFICIA SI DE EVENTUALELE ACTIUNI GRATUIE , CARE SE V-OR DISTRIBUI IN VIITOR !!! [ CAND O FI !!! ] . RESTUL ACTIONARILOR NOI , CEI MICI ??? MAI VEDEM !!! COMPANIA ARE NEVOIE DE BANI MULTI , FOARTE MULTI !!! DE ASTA S-A SI LISTAT , NU CA I-AR FI FOST VREUN DRAG SA SE LISTEZE !!! SFATUIESC PE FIECARE VIITOR INVESTITOR , SA SE GANDEASCA FOARTE BINE , SANT BANII LUI IN JOC , LA CE SE BAGA !!! O FI BINE , N-O FI BINE ??? EU , CE CASTIG LA URMA-URMEI ??? AU FACUT IN ASA FEL , INCAT SA EVITE A IMPARTI CASTIGUL DE ANUL TRECUT , CU NOII ACTIONARI INTRATI ACUM IN FIRMA !!! NU M-I SE PARE CA SANT OAMENI CINSTITI , SI NICI DREPTI !!! MAI CURAND NISTE SMECHERI , LACOMI , SI MAI ALES , PROFITORI !!! STIU CA NU E TOTUSI , ILEGAL , CE-AU FACUT , INSA E UN GEST URAT !!! OARE , GRESESC MULT IN CEEA CE SPUN ???

    Allview are mari sanse de crestere. Industria IT are, in general, mari sanse de crestere in aceasta perioada, deci Trade Ville a facut o miscare inteligenta. Felicitari! Apreciez cand vad companii romanesti care evolueaza frumos.

    1. totul corect, insa ce are Allview de a face cu industria IT? ei vand niste chinezarii rebranduite+au o linie de asamblare TV in Romania

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb