LUDOVIC ORBAN: 'Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a provocat o pierdere masivă de încredere în premierul Cîţu"

S.B.
Politică / 17 august 2021

'Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a provocat o pierdere masivă de încredere în premierul Cîţu"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că dezvăluirile recente despre trecutul premierului Florin Cîţu afectează Partidul Naţional Liberal care înregistrează o "pierdere masivă de încredere", informează news.ro.

Orban a comentat şi apariţia publică a premierului alături de preşedintele Klaus Iohannis la Ziua Marinei, susţinând că aceasta nu este, în opinia sa, "un semnal public de susţinere" din partea preşedintelui pentru premier.

Ludovic Orban s-a declarat "foarte îngrijorat" şi "profund afectat de ceea ce se întâmplă" în spaţiul public, susţinând că Florin Cîţu nu este "orice membru" al PNL, iar ceea ce face acesta afectează imaginea partidului, având în vedere funcţia pe care o deţine.

"Orice face Florin Cîţu bun sau rău face bine Partidului Naţional Liberal sau face rău Partidului Naţional Liberal. Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a provocat o pierdere masivă de încredere în premierul Cîţu şi, din păcate, şi în Partidul Naţional Liberal. Mie mi se rupe inima să văd cum munca noastră de patru ani de zile, din 2017, a unor liberali de bună credinţă, liberali serioşi care practic au reuşit să reclădească încrederea în Partidul Naţional Liberal, să redea practic gustul victoriei membrilor Partidului Naţional Liberal şi care au adus Partidul Naţional Liberal în situaţia de a câştiga trei alegeri consecutive şi ulterior de a deveni principalul partid de guvernământ este pusă în umbră de nişte dezvăluiri care, în mod normal, ar fi trebuit să apară mult mai demult şi care pun sub semnul întrebării credibilitatea şi moralitatea premierului care reprezintă Partidul Naţional Liberal", a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la Realitatea Plus.

El a susţinut că "echipa câştigătoare e echipa care a câştigat alegerile".

Orban a declarat că liberalii sunt afectaţi şi de competiţia internă din partid pentru preşedinţia formaţiunii politice.

"Literalmente am fost pus în această campanie să fac faţă unor situaţii care au creat o percepţie de separare în partid, de dispută dură. (...) Nu spusele mele, nu acţiunea mea politică l-au adus pe Florin Cîţu în situaţia în care se găseşte astăzi. Să fi foarte limpezi", a susţinut Orban.

În ceea ce priveşte atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la situaţia primului ministru, liderul PNL a afirmat: "Faptul că au apărut într-o împrejurare publică preşedintele, premierul, preşedintele Senatului, vicepremierul Dan Barna, se datorează modului în care fost organizat evenimentul, au primit invitaţii, şi eu am primit invitaţie, nu am putut să mă duc, pentru că am avut alt program. S-a întâmplat ca de 15 august să am alt program. Toţi au primit invitaţii. Nu cred că e un semnal public de susţinere faptul că a fost preşedintele Iohannis, cu premierul Cîţu, cu preşedintele Senatului, cu vicepremierul la un eveniment practic de sărbătorire a Zilei Marinei", a arătat Ludovic Orban.

Orban a amintit că a făcut un "sacrificiu personal" şi a renunţat a preşedinţia PNL pentru a maximiza şansele lui Klaus Iohannis de a fi ales preşedinte al României, el considerând, în acest context, că preşedintele trebuie să se gândească la viitorul partidului.

"Cred că Partidul Naţional Liberal şi-a onorat toate angajamentele în relaţia cu preşedintele României şi cred că este extrem de important ce se întâmplă în continuare cu Partidul Naţional Liberal. Preşedintele Iohannis este la al doilea mandat, nu mai poate să candideze pentru un mandat. Eu cred că inclusiv preşedintele Iohannis trebuie să se gândească la soarta Partidului Naţional Liberal, iar soarta Partidului Naţional Liberal nu poate fi asta: să fim, practic, sub asediu din cauza faptului că un reprezentant al Partidului Naţional Liberal aflat într-o funcţie atât de importantă nu a avut curajul să comunice public nici măcar preşedintelui aceste puncte din biografie şi să ajungem acuma ciuca miştourilor", a mai afirmat Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Totul pentru Romanicaahhaha (si lacrimi de crocodil).

    Iata ca ORBAN,a iesit din logica de LACHEU al lui IOHANNIS si a declarat ferm ca cel care v-a trage in jos PNL,v-a fi chiar IOHANNIS.Subtil,acesta la tras de urechi pe IOHANNIS aratand ca prin sustinerea tacita pe care IOHANNIS io acorda lui CATU,PNL,daca membrii sai (adevaratii liberali,nu surogatii din fostul PDL) nu ies din logica de slugi ale lui IOHANNIS,partidul risca sa aibe soarta PNTCD.Cred ca satul sa fie umilit(asa cum a recunoscut aseara ORBAN ca s-a intamplat la CLUJ),ORBAN cu toate bubele lui de TRISOR(cine nu sare ia condamnare,gest de saltimbanc),este totusi un liberal mai autentic decat profesorasul de la Sibiu IOHANNIS si decat PUSCARIASUL CATU.In orgoliul sau de fata batrana ramasa nemaritata care nu a simtit forii iubirii,IOHANNIS,a demonstrat si duminica cu ocazia zilei MARINARILOR ca el este cel care il apara si sustine pe CATU si il vrea dat afara pe ORBAN. Dupa ce parintele TEODOSIE i-a cantat prohodul "ospatarului" IOHANNIS (cata prostie in alegerea vestimentatiei petru un presedinte) care nu ii mai doreste pe Romani prin preajma sa, tu,sa uiti de Romanii din Afganistan si apoi sa vii cu anuntul ca el doarme,intrucat la vila de protocol unde se afla este cald si sa spuna ca,CATU i-a dat ORDIN sa trimita un avion dupa Romanii ramasi in Afganistan. O fi fost obosit sasu dupa ce i-a servit la masa pe invitatii la paranghelia dupa sarbatoare si cum nu i-a pasat nici de militarii Romani care au murit departe de Tara a zis,dai ba dracu pe Romanii ramasi acolo ca se descurca ei.Speriat de sondajele in care se arata ca PNL este in stare de avarie in preferintele romanilor,ORBAN,a iesit public si a tras un puternic semnal de alarma.Cuplul de COMICI ai politicii romanesti,IOHANNIS si CATU,daca vor continua TRANDETURILE,vor fi GROPARII PNL. Asa ca,cine este PNList autentic sa auda,iar vechii PDListi,au ramas tot ce au fost si pe timpul lui Basecu,o COCINA de PORCI.!

    si atunci de ce il sustineti , sinteti masochisti ?

    1. Maine,se vor prezenta la Bucuresti toti TALIBANII care il sustin pe Catu ca sa semneze MOTIUNEA cu candidatura lui la sefia PNL. Astfel,Romanii,vor avea ocazia sa vada cum cei mai multi sustinatori ai lui CATU sunt fosti PDListi,precum si scursurile TRADATOARE din vechiul PNL.Iata cum PNL,singurul partid NATIONAL,a devenit o ANEXA a fostului PDL,partidul care a INGROPAT in timpul lui BASESCU Romania,iar acum,cu ajutorul lui IOHANNIS prin PENALUL CATU,o vor INGROPA definitiv.IUBESC TRADAREA,dar nu IUBESC TRADATORII. ORBAN,are bubele lui insa in comparatiile cu RANILE lui CATU,ORBAN este GHIOCEL.Iata raspunsul meu.!

    Pieleanu ti-a spus ca partidul a platit "intamplarea" cu Citu?

    1. pieleanu nu face nimic , decat asteapta de la securitate procentele la partide ca sa le bage in sondaje .

    Catu un betivan notoriu impreuna cu Iohannis trag PNL ul in jos... Nu mai vorbesc de aripa PDL din partidul liberal care il sustin pe neomarxistul betivan Catu la sefia PNL... Nu mai votez PNL...

    1. Nu mai vota. Dar ce votezi?

      VOTEAZA ROMANI adevarati nu STRAINI TRADATORI,NEOFASCISTI si UNGURI care vor TRANSILVANIA. Tu,cred ca essti un PUI de FASCIST,cumva german la origine.?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb