LUDOVIC ORBAN: "România are buget"

B.F.
Politică / 6 ianuarie 2020

"România are buget"

Actualizare - Ludovic Orban a declarat că urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare situaţia creată între SUA şi Iran şi a precizat că nu doreşte o escaladare a tensiunilor.

"Nu am avut discuţii, am prezentat o poziţie pe care aţi văzut-o, care a fost prezentată de Ministerul de Externe. Sigur că urmărim cu atenţie şi cu îngrijorare, că nu ne dorim o escaladare a tensiunilor. Evident că noi suntem parteneri NATO", a precizat Orban, întrebat pe această temă.

Cel puţin opt persoane au fost ucise în noaptea de joi spre vineri în timpul bombardamentului asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad, la trei zile după atacarea ambasadei americane de către demonstranţi pro-iranieni. Generalul iranian Qassem Soleimani, însărcinat cu afacerile irakiene în cadrul armatei ideologice iraniene, a fost ucis în acelaşi bombardament. Pentagonul a anunţat că preşedintele american Donald Trump însuşi a dat ordin pentru "uciderea" lui Soleimani. Iranul a promis imediat că va "răzbuna" moartea lui.

---

Actualizare - Ministrul Agriculturii: "Marţi intră în contul ministerului 1.024.250.000 de euro."

"Vreau să vă informez că astăzi BNR a confirmat că intră mâine (marţi - n.r.), în contul Ministerului Agriculturii, 1.024.250.000 de euro, conform declaraţiei de cheltuieli APIA. Sunt bani pentru plăţile pe care le-am făcut anul trecut", a spus Oros.

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Salut decizia preşedintelui României, care a promulgat şi legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat. România are buget."

Va trebui, în schimb, să rezolvăm o problemă care este creată de atacul la Curtea Constituţională al PSD împotriva legii de corectare a ordonanţei 114. Suntem pregătiţi cu soluţia. După cum bine ştiţi, o serie de măsuri de reformă, o serie de măsuri pe care le considerăm necesare, cum ar fi îngheţarea salariilor demnitarilor, cum ar fi prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, adică amânarea cu un an. Se ştie că ordonanţa privind Codul administrativ este supusă controlului constituţional şi noi am introdus în legea de corectare a OUG 114 un articol prin care, practic, nu se plătesc pensii speciale pentru aleşii locali", a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că printre măsurile care urmau să intre în vigoare prin legea de corectare a OUG 114 se mai numără şi interzicea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public, încetarea detaşărilor în instituţiile publice a salariaţilor din afara instituţiilor publice, plafonarea punctului de amendă.

"Aceste măsuri nu pot să intre în vigoare din cauză că PSD a atacat la CCR legea de corectare a ordonanţei 114. De asemenea, în cazul în care Ministerul Finanţelor nu a inclus, trebuie obligatoriu inclusă prevederea prin care anulăm taxa de 2% care este aplicată companiilor din energie, pentru că în mod normal, de la 1 ianuarie ar fi trebuit anulată această taxă. Nu mi se pare normal ca ea să rămână în continuare în vigoare numai pentru că PSD a atacat la CCR. Pentru a fi perfect realişti, în această lege sunt foarte multe prevederi care creează un impact asupra legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat şi, ca atare, este vitală adoptarea acestor prevederi sub formă de ordonanţă de urgenţă, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu ministrul Justiţiei", a menţionat premierul.

---

Actualizare - Ludovic Orban anunţă ordonanţă pentru modificările la OUG 114

"O serie de măsuri de reformă, pe care le considerăm necesare, cum ar fi îngheţarea salariilor demnitarilor, prorogarea a pensiilor speciale pentru primari (...), interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public, încetarea detaşărilor în instituţiilor publice din afara instituţiilor publice, plafonarea punctului de amendă, care e legat de salariul minim (...) şi alte măsuri nu pot să intre în vigoare din cauză că PSD a atacat la CCR", a precizat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că "trebuie obligatoriu inclusă prevederea prin care se anulează taxa de 2% pentru companiile din energie".

"Ca să fim perfect realişti, în această lege sunt foarte multe prevederi care creează un impact asupra legii bugetului şi este vitală adoptarea acestor prevederi sub formă de OUG, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu ministrul Justiţiei", a mai spus Orban.

---

Guvernul Orban se reuneşte astăzi în şedinţă de la ora 16.00, potrivit unui anunţ al executivului.

După şedinţa de guvern, premierul Ludovic Orban va pleca la Bruxelles într-o vizită oficială. El se va întâlni cu liderii UE, ai NATO, dar şi cu conducerea Partidului Popular European (PPE).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si minciunile pe care spun unii !!!

    1. Ne-ai lamurit bustean anonimule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb