Ludovic Orban şi-a depus demisia de la şefia Camerei Deputaţilor

S.B.
Politică / 13 octombrie 2021

Ludovic Orban şi-a depus demisia de la şefia Camerei Deputaţilor

Ludovic Orban a anunţat astăzi că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Acesta a precizat că demisionează pentru că a anunţat această demisie încă de la Congresul PNL şi pentru că el consideră că "pentru a gira astfel de funcţii este necesară legitimitate, dar mai ales pentru că nu mai poate fi părtaş la decizii luate de o conducere instalată cu forţa la conducerea PNL".

Conform deciziei conducerii liberale, interimatul ar urma sa fie deţinut de Florin Roman.

Ludovic Orban a fost les preşedinte al Camerei Deputaţilor în 22 decembrie 2020, cu 179 de voturi, contracandidatul său fiind liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis.

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, calitatea de preşedinte al Camerei încetează la data menţionată în cererea de demisie.

Potrivit articolului 22 din Regulament, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe durata mandatului Camerei, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordine alfabetică, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.

Este declarat ales preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu condiţia respectării cvorumului legal.

Dacă niciun candidat nu a întrunit votul majorităţii deputaţilor prezenţi, se organizează un nou tur de scrutin, la care participă cei doi candidaţi care au obţinut numărul cel mai mare de voturi.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Vorbind despre motivele demisiei sale, de la inalta tribuna a Parlamentului Romaniei, Orban, printre alte dezvaluiri foarte grave, cum ar fi modul nedemocratic si abuziv in care a fost indepartat de la conducerea PNL de catre ehipa Johanis Citu, a spus: ... "nu pot asista la tradarea intereselor Romaniei".

    Parlamentul Romaniei nu este piata Berceni, iar Ludovic Orban nu este o oarecine din piata, care sa vorbeasca orice.  

    In fond, vorbind despre debarcarea sa, prin afirmatiile facute, Orban denunta o fapta foarte grava, "tradarea intereselor nationale ale Romaniei, savarsita de ehipa de la conducerea actuala a PNL, care l-a debarcat, evident cu complicitatea lui Johanis.  

    Oare Parlamentarii Romaniei au auzit ce a spus Orban? Oare Partidele, OAMENII POLITICI CINSTITI au auzit ? Oare Justitiarii din Romania au auzit cand el vorbea de " TRADAREA INTERESELOR ROMANIEI" ?

     

    1. Nu te ambala. Toți vorbesc AURist ! Cuvinte grele? Ca si Oprea si el se crede omul " interesului national" .Ceilalți trădează!

      Tradarea interesului national se vede zi de zi. Cum sa imparti un miliard de euro liberalilor care te-au votat la congres, bani din Fondul de rezerva la dispozitia primului ministru? Fondul de rezerva este pentru situatii urgente cum ar fi o pandemie. Cu un miliard de lei adica 250 milioane de EURO se cumparau camioane de anticorpi monoclonali , favipiravir sa te speli pe cap cu el si s eplateau medici. Liberalii au ales sa se faca piscine la tara, sau drumuri spre nicaieri. Intr-o lume normala liberalii ar trebui sa dispara ca partid iar pentru cei care populeaza acum partidul ar trebui redeschisa Doftana.

    Demisia lui Orban ajuta acum USR-ul si pe Ciolos, care au posibilitatea de-a negocia functia avuta de el in schimbul sustinerii guvernului Ciolos. La deputati va fi sef ori un penelist, ori un pesedist, in functie de cum joaca USR. Pe de alta parte, asumandu-si un mandat pana in primavara si numind ministri independenti, (esalonul doi si alte functii, inclusiv prefecti, urmand a fi date dupa alte criterii), Ciolos ar putea convinge PSD si AUR sa-l voteze acum, Citu si Iohannis devenind marii pierzatori.

    N-ar fi exclusa nici varianta in care PNL va accepta noile ordine, intrand la guvernare sub Ciolos, maximizand pozitiile pe care le vor ocupa fara sa se erodeze, guvernarea fiind decontata electoeal de USR. Am mai scris aici ca Iohannis si Citu au xazut ca musca-n lapte in jocul global, americanii acceptand xa francezii sa-si extinda influenta in unele parti ale globului pentru a-i calma cu privire la AUKUS. In orice varianta, drogatul e deja istorie si PDL-ul e victima! Ca-n natura: parazitul (PDL) si-a omorat gazda (PNL), sinucigandu-se astfel! 

    Șică pui pariu cu mine că nu vei mai figura pe nici-o listă pentru

    Parlament la alegerile din 2014 ?! De cele Europarlamentare 

    nici nu mai vorbesc. Singura listă pe care ai să figurezi e cea de 

    la Forțele de Muncă ca șomer. Poți să candidezi la prezidențiale 

    ca independent dacă vrei. Nu mai pun pariu, dar sigur procentul va fi cu o singură cifră, așa că

    tot pe lista Forțelor de Muncă ajungi. Ai pus ceva la saltea pentru zile negre ?  

    1. Bulă, din multele povesti cu tine, stiu ca poti fi haios si naiv dar nicidecum ca avand opinii pertinente. Orban are o cota de credibilitate, chiar daca nu prea mare, mult peste drogat si peste PDL. Viitorul lui politic este mult mai putin negru decat cel al drogatului, al neamtului sau al PDL!

    Demagogie ieftina. Daca era el in locul lui Câțu nu mai era trădare făcând în principiu aceleași năzbâtii ca și Câțu. Mămăliga trebuia să explodeze dar mămăliga doarme. De 2000 de ani dormim, nu degeaba chiar imnul nostru ne îndeamnă la deșteptare dar ne comportăm precum un școlar în online care ar mai dormi cel puțin 5 minute dimineata. Somn ușor națiune!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb