LUDOVIC ORBAN: "Suntem categoric împotriva inepţiilor fiscale anunţate de ministrul Mişa"

GEORGE FORCOŞ
Politică / 5 noiembrie 2017

Ludovic Orban (Sursă foto: Facebook/PNL)

Ludovic Orban (Sursă foto: Facebook/PNL)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Timişoara, că partidul pe care-l conduce se opune categoric ''inepţiilor fiscale'' anunţate de ministrul Ionuţ Mişa şi cere actualei guvernări să renunţe la ''experimentele'' pe firmele româneşti şi pe cetăţean, care pot avea consecinţe extrem de grave.

''Suntem categoric împotriva inepţiilor fiscale anunţate de ministrul Ionuţ Mişa. (...). Măsurile anunţate de guvern sunt nişte experimente pe firmele româneşti şi pe cetăţeanul român, care pot genera consecinţe extrem de grave. În nicio ţară din Europa, contribuţiile nu sunt integral în sarcina angajatului, ci se plătesc atât de angajator cât şi de angajat. În nicio ţară din Europa nu există cont special de plată TVA, decât în Italia unde este utilizat doar de companiile care au contracte cu statul. De asemenea, taxa de 2,25% pe fondul de salariu reprezintă tot o inovaţie în materie fiscală'', a afirmat Ludovic Orban, care a arătat că nu exclude nicio variantă legală de protest în această privinţă, potrivit Agerpres.

Liderul liberal consideră că acest guvern nu are capacitatea de a guverna, de a genera politici economice, fiscale şi bugetare care să menţină trendul de creştere economică pe care l-au moştenit de la guvernul anterior.

Ludovic Orban a subliniat că investiţiile publice sunt la un nivel minim în ultimii 10 ani, iar la rectificarea bugetară Guvernul a tăiat 10 miliarde de lei de la investiţii, în timp ce investiţiile private, pe primele nouă luni ale anului, sunt cu 20% mai mici decât pe perioada similară de anul trecut.

''În nouă luni, balanţa comercială s-a dezechilibrat grav, deficitul balanţei comerciale crescând cu peste 35%. Leul ar fi trebuit să aibă un derapaj mult mai grav, dacă nu ar fi existat o BNR care să intervină în menţinerea unui curs decent al leului în raport cu euro, în special, dar şi cu celelalte valute. Inflaţia a crescut rata anuală de la 0,1 %, cât era în momentul instalării guvernelor PSD, până la 1,9% şi are tendinţă de creştere'', a spus Ludovic Orban.

Liderul liberal susţine că contraperformanţele actualului guvern îngrijorează PNL, care respinge categoric toate ''aberaţiile fiscale pe care vrea să le introducă''.

''Joi a fost reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL şi am hotărât să demarăm o amplă campanie de consultare a partenerilor sociali, a patronatelor, a confederaţiilor sindicale care încă stau în picioare, în special Cartea Alfa şi BNS (pentru că din păcate, alte confederaţii sindicale sunt doar nişte anexe ale actualului guvern), a asociaţiilor profesionale, a diferitelor organisme reprezentative ale diferitelor profesii care sunt afectate de regimul fiscal, pentru a genera o poziţie amplă în societate împotriva experimentelor pe care vrea să le facă partidul de guvernământ'', a detaliat liberalul.

Conform calculelor liberalilor, pentru a putea menţine salariul net actual pentru angajaţii pe care-i au, firmele vor avea costuri suplimentare pe care majoritatea nu au de unde să le susţină.

El a detaliat că angajaţilor din administraţia centrală li s-a promis o creşterea salariului de 25%, fiind ''o ţeapă uriaşă dată de PSD angajaţilor din sectorul public'', întrucât această creştere va fi doar pe hârtie, brutul, ca urmare a transferului contribuţiilor către angajat, creşterea salariului net va fi de maximum 4% pentru angajaţii din sectorul public, iar restul de 21% se va duce în buzunarele statului.

''Reducerea impozitului pe venit este gândită tot ca o şmecherie (...) o coţcărie cu care încearcă să scoată pârleala ageamiii care se prefac astăzi că conduc România (...) PSD şi-a pierdut orice legitimitate de a guverna România. I-au păcălit pe români ca să pună mâna pe putere, una au spus în campania electorală şi cu totul altceva fac astăzi, acum folosesc puterea pentru cu totul alte lucruri'', a concluzionat Orban.

Preşedintele liberalilor a participat vineri, la Timişoara, la dezbaterea cu tema ''Fonduri Europene şi Dezvoltare Regională'', organizată de Comisia Fonduri Europene şi Dezvoltare Regională a PNL.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Perfect de accord, acest MISA esre ceva intre ridicol si penibil!

    1. Nu-i nevoie decât să fie o idee mai cinsist decât pedelacii lui Orban și un pic mai realist decât trubadurul sistemului, al cărui discurs s-a schimbat radical după acuzațiile care i s-au adus degeaba. N-a fost nevoie decât de o eroare judiciară pentru ca Orban să băsească cum n-a făcut-o nici pe timpul lui băs.

    Stimate domn, chiar stii ce vorbesti, stii matematica, economie?!?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb