"Lufthansa" renunţă la greva de săptămâna aceasta

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 noiembrie 2015

"Lufthansa" renunţă la greva de săptămâna aceasta

Principalul sindicat al personalului navigant al companiei aeriene germane "Lufthansa" AG a anunţat, ieri, anularea grevei programate pentru zilele de joi şi vineri, în urma progreselor realizate în cursul negocierilor cu echipa managerială pe tema pensiilor şi a vârstei de pensionare, transmite Reuters, conform Agerpres.

Cu toate acestea, sindicatul UFO a avertizat că este nevoie de un nou acord cu privire la locurile de muncă pentru evitarea declanşării unor alte acţiuni de protest în viitor.

UFO, care reprezintă aproximativ 19.000 de salariaţi de la "Lufthansa", a ameninţat, luni, cu declanşarea unor greve în zilele de joi, vineri şi luni, în situaţia în care conducerea companiei nu va face concesii cu privire la salarii, pensii şi condiţii de muncă.

Grevele declanşate în cursul acestei luni de personalul navigant au costat "Lufthansa" zeci de milioane de euro, compania aeriană germană fiind obligată să anuleze un număr de aproximativ 4.700 de zboruri, ceea ce a afectat în jur de 550.000 de pasageri.

Anterior, "Lufthansa" a fost puternic afectată şi de cele 13 greve declanşate în ultimele 18 luni de sindicatul german al piloţilor, Cockpit, tot din cauza disputelor privind salariile, beneficiile şi reducerile de costuri.

Ca să poată concura cu operatorii de transport aerian low-cost, dar şi cu transportatorii din Golful Persic, "Lufthansa" a lansat negocierile cu diferite categorii de salariaţi, încercând să micşoreze costurile. Conducerea "Lufthansa" vrea să înfiinţeze o nouă divizie low-cost, "Eurowings", cu sediul în Austria, care va plăti salarii mai mici decât în Germania şi, de asemenea, va prelua o parte din rute în cadrul reorganizării operaţiunilor grupului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb