Lui Grindeanu i se pare "un pic ciudat" chemarea la DNA a unor miniştri şi secretari de stat în dosarul privind adoptarea OUG 13, abrogată ulterior

Adi Iacob
Politică / 20 februarie 2017

Sorin Grindeanu (Sursa foto: captură Youtube)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: captură Youtube)

"Mi se pare un pic ciudat", a răspuns primul ministru, întrebat de ziarişti cum i se pare audierea de către procurorii DNA a unor miniştri şi secretari de stat în acest dosar.

Acesta a precizat că el personal nu a primit "invitaţie la DNA" şi a afirmat că "guvernul, a spus şi Curtea Constitutională, a acţionat legal" prin adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, relatează HotNews.ro.

Întrebarea ziariştilor a venit după ce ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, a fost audiat luni dimineaţă de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul privind adoptarea controversatei OUG 13. Ministrul a plecat de la sediul DNA dupa circa o ora şi jumătate. Carmen Dan a declarat că a fost audiată în calitate de martor.

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat, pe 2 februarie, că "s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate în competenţa de soluţionare a instituţiei, în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative" şi că "se efectuează acte procedurale cu privire la aspectele sesizate".

Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Razvan Patachi, membri ai mişcării civice Iniţiativa România, au depus, pe 25 ianuarie, la Direcţia Naţională Anticorupţie, un denunţ penal împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, pe care îi acuzau de favorizarea făptuitorului şi prezentarea cu rea credinţă de date inexacte Parlamentului şi preşedintelui României în legătură cu intenţia (la acea vreme) de a promova graţierea şi modificarea Codurilor penale prin Ordonanţă de urgenţa.

Mihai Politeanu a anuntat, ulterior, că, în urma modificării prin OUG a Codurilor penale şi a "indiciilor publice ale unei întâlniri între ministrul Justiţiei şi seful său de partid Dragnea Liviu, în care cel din urma ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonanţei amintite", a decis să completeze denunţul penal "în vederea efectuării de cercetări penale împotriva preşedintelui PSD pentru comiterea infracţiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/2000".

Art.13 din Legea 78/2000 prevede că "Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite."

Şi procurorul general al României, Augustin Lazar, a confirmat, pe 2 februarie, că există o anchetă la DNA care vizează redactarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codului penal, adoptată marţi seara de Guvernul Grindeanu.

Augustin Lazăr a declarat că, în urma unei plângeri, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut lista cu persoanele implicate în redactarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Augustin Lazăr a declarat atunci: "Există o anchetă a DNA şi pentru mai multe date vă rog să consultaţi Biroul de presă al DNA. Adică să fie nişte date concrete, să nu vă spun nişte lucruri care nu sunt riguros exacte. (...) Exista un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb