LUMINĂ ÎN CAZUL "ELECTRICA MUNTENIA SUD"? Senatorii jurişti propun anchetarea lui Stolojan şi Videanu

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 26 august 2008

Senatorii jurişti propun anchetarea lui Stolojan şi Videanu

Fostul ministru al Economiei, senatorul PC, Codruţ Şereş, acuzat de procurori în dosarul privatizărilor din energie, pentru care senatorii jurişti au cerut începerea urmării penale, ar putea avea parte, la audierile privind dosarul "Electrica Muntenia Sud", de o companie selectă: Adriean Videanu, Theodor Stolojan şi Gheorghe Seculici.

Senatorii jurişti vor cercetarea penală în cazul tuturor persoanelor a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările telefonice în dosarul privatizării SC Electrica Muntenia Sud SA, potrivit raportului alcătuit de Comisia juridică a Senatului privind cererea de urmărire penală a senatorului Codruţ Şereş.

Mai exact, este vorba despre foştii miniştri de stat Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Gheorghe Seculici dar şi o serie de secretari de stat din ministerele Economiei, Justiţiei, Transporturilor şi Comunicaţiilor, dar şi a altor persoane din apropierea Guvernului şi a Preşedinţiei.

Fostul ministru de stat, Theodor Stolojan, a declarat că nu are nicio reţinere dacă senatorii juriştii îl vor chestiona pe această temă.

Stolojan a precizat că poate figura în interpelări doar în situaţia în care telefonul lui Şereş a fost ascultat.

La rândul său, Seculici nu a dorit să comenteze raportul senatorilor jurişti.

Şereş este acuzat de procurori în dosarul privatizărilor din energie, în baza unui dosar din noiembrie 2006. Acesta a fost pus sub acuzaţia că la privatizarea "Electrica Muntenia Sud", din interiorul Ministerului Economiei şi Finanţelor au avut loc scurgeri de informaţii către firmele înscrise în competiţia pentru cumpărare a "Electrica".

Senatorii jurişti au mai apreciat că, în cazul lui Şereş, materialul probator transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este "confuz şi neconcludent, fiind inserate o serie întreagă de elemente fără legătură cu speţa".

Potrivit raportului, concluzia senatorilor jurişti o reprezintă faptul că, fie există şi alte probe care "justifică o asemenea abordare, dar care nu au fost transmise Senatului, fie concluziile anchetatorilor se bazează, în bună măsură, pe presupuneri, speculaţii şi bănuieli".

Astfel, membrii Comisiei nu au fost în măsură să determine, în toate situaţiile, temeiurile pe baza cărora anchetatorii de caz au concluzionat, doar bazându-se pe interceptări telefonice, faptul că Ioan Codruţ Şereş a comis infracţiunile prevăzute şi pedepsite legea privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

"Cu toate acestea, ţinând seamă de complexitatea acestei cauze, precum şi de gravitatea consecinţelor, astfel cum sunt prezentate de organele de anchetă, apreciem că cercetarea penală trebuie continuată", se arată în raport.

Şi în dosarul "Hidroelectrica" senatorii jurişti nu au fost în măsură să determine, în toate situaţiile, temeiurile pe baza cărora anchetatorii de caz au concluzionat faptul că Şereş a comis infracţiunile de ""favorizare la infracţiunea de subminare a economiei naţionale"" şi ""sprijinirea unei asociaţii infracţionale"".

""Deşi dosarul cauzei înaintat Senatului de către Parchetul General nu conţine acte sau dovezi concludente, care să conducă la adoptarea unei decizii clare de către Comisia juridică a Senatului, întrucât aceasta şi-a fundamentat cererea de începere a urmăririi penale pe prezumţii de nevinovăţie şi indicii, ţinând cont de complexitatea acestei cauze, precum şi de gravitatea consecinţelor, astfel cum sunt prezentate de organele de anchetă, apreciem că cercetarea penală trebuie continuată"", mai arată raportul Comisiei Juridice a Senatului.

Raportul întocmit pe 13 august, vizat cu două cereri de începere a urmăririi penale, va fi supus, astăzi, votului plenului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Senatorii au reusit sa-i demaste pe adevaratii spioni ,iar astazi urmeaza sa-i condamne la moarte ! Ce simplu si eficient . Bine ca au fost vigilenti bunii nostri senatori (norica nicolai , serban nicolae ,taracila s.a.) altfel "cainii negri " ai lui Basescu condamnau niste biete fiinte nevinovate .

    Da' cu Bombonel, de ce n-au vecheat senatorii? Ei vegheaza doar cind vor si (mai ales) cu cine vor?Halal justitie, halal dreptate! Da' de ce sa vina Stolo, etc. in fata comisiei senatoriale? Ei au putere de judecata? Ametitii astia nu-si dau seama ca incalca grav principiul separarii puterilor?Sau nu le pasa?

    1. Implicarea unui membru marcant al PC-ului untr-un dosar penal, in plina campanie electorala, arata clar ca atat PNL cat si PSD, partide care vor forma majoritatea parlamentara in toamna acestui an, au inceput negociearile pe timpii de antena controlati de PC. In rest praf in ochii electoratului. Nimeni nu va pati nimic, cu conditia sa fie judecat in Romania, de catre justitia impartiala doar cu cei saraci si vai de ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb