Luminiţa Odobescu a condamnat atacurile ruse asupra Ucrainei

V.S.
Politică / 26 septembrie 2023

Luminiţa Odobescu a condamnat atacurile ruse asupra Ucrainei

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a participat, marţi, la reuniunea Consiliului Permanent consolidat al OSCE, în cadrul căreia a condamnat atacurile Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, inclusiv cele din imediata vecinătate a graniţelor României, potrivit News.ro.

Potrivit MAE, reuniunea a fost convocată de Preşedintele-în-Exerciţiu al OSCE, ministrul afacerilor externe al Republicii Macedonia de Nord, Bujar Osmani, pentru reiterarea condamnării agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei şi identificarea unor soluţii pentru situaţia dificilă în care se află organizaţia, din cauza blocajului instituţional al Rusiei, susţinută de Belarus.

[În intervenţia sa, ministrul de externe Luminiţa Odobescu a condamnat atacurile Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, inclusiv cele din imediata vecinătate a graniţelor României şi a reafirmat sprijinul consolidat oferit de ţara noastră Ucrainei. A subliniat că actuala criză de securitate, generată de agresiunea neprovocată şi nejustificată a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei a afectat buna funcţionare a OSCE, ca urmare a atitudinii obstrucţioniste a Rusiei în procesul de luare a deciziilor la nivelul organizaţiei", a transmis MAE.

Potrivit instituţiei, în context, alături de reprezentanţii celorlalte state membre ale UE, şefa diplomaţiei române a accentuat necesitatea depăşirii acestei situaţii prin adoptarea unei decizii de sprijinire a candidaturii Estoniei la Preşedinţia-în-Exerciţiu a OSCE pentru anul 2024, precum şi nevoia asigurării predictibilităţii la nivelul poziţiilor de Secretar General, Director ODIHR, Reprezentant pentru Libertatea Presei şi Înalt Comisar pentru Minorităţi Naţionale.

"De asemenea, ministrul român a asigurat conducerea actuală a OSCE de susţinerea României pentru accesul organizaţiei la resursele necesare funcţionării sale în parametri corespunzători", a mai transmis MAE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O alta Dorinela in actiune

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb