Lună plină, Crăciun, ghinion, fenomene extreme

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 24 decembrie 2015

Lună plină, Crăciun, ghinion, fenomene extreme

Cititorii în stele şi semne ne aduc o nouă veste proastă. Pentru că de Crăciun va fi lună plină, un fenomen destul de rar, anul 2016 va fi unul plin de ghinioane pentru toată planeta. Cum traduc aceste ghinioane "specialiştii" ? Prin fenomene naturale extreme, care vor afecta toate continentele.

Pentru prima dată în acest secol, Luna plină va străluci pe cer în prima zi de Crăciun. Ultima Lună plină care a fost vizibilă de Crăciun s-a produs în 1977, iar următorea coincidenţă astronomică de acest tip va avea loc abia în 2034. Locuitorii din America de Nord vor putea să se bucure de fenomenul astronomic în noaptea de Ajun, în timp ce în Europa, Luna plină va fi vizibilă în prima zi de Crăciun. Există însă numeroase superstiţii legate de acest fenomen şi de ghinionul pe care îl aduce Luna plină în noaptea de Crăciun, conform unora dintre ele, suprapunerea fenomenului astronomic cu o zi de mare sărbătoare pentru lumea creştină afectează mările şi oceanele, dar poate prevesti şi un cutremur devastator. Pe de altă parte se crede că şi oamenii vor fi influenţaţi negativ. Dincolo de superstiţiile care nu au nicio bază ştiinţifică, conform unor studii, 80% dintre specialiştii în sănătate mintală sunt convinşi că fazele Lunii au efect asupra comportamentelor umane, provocă stări de agitaţie, irascibilitate, agresivitate şi insomnii puternice.

Anul acesta luna a mai fost în centru atenţiei în luna septembrie. Vânătorii de "apocalipse" anunţau mari dezastre din cauza suprapunerii Super Lunii şi a unei eclipse în data de 28 septembrie 2015. Şi atunci s-a vorbit de iminenţa unor cutremure, furtuni puternice, inundaţii. Super Luna - sau Luna la perigeu - este un fenomen care apare atunci când Luna plină (sau Luna nouă) ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi apare mult mai mare decât în celelalte nopţi. În general, se produc între trei şi şase Super Luni pe an. În timpul acestei apropieri, diametrul Super Lunii pare cu 14% mai mare decât cel al Lunii pline obişnuite. Apariţia simultană a Super Lunii şi a unei eclipse de Lună se petrecuse ultima dată în 1982, iar următorul eveniment astronomic similar va avea loc în anul 2033. "Specialiştii în semne" au făcut deja legături şi între cele două evenimente, Super Luna din septembrie şi Luna plină din decembrie şi sunt convinşi că 2016 va fi un an foarte greu. Cum majoritatea previziunilor din ultimul deceniu nu s-au adeverit, de la sfârşitul timpului prevăzut de calendarul mayaş pentru decembrie 2012 şi până la iminentele ciocniri cu diverse comete, nici de această dată nu ar trebui să ne îngrijorăm mai mult decât este cazul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da, intradevar BURSA este un ziar economic. 

    1. Decat sa citesc gogoshile jnapanilor de brokeri mai bine tampenii de astea...

      Oricum dobitocii de brokeri nu merita altceva decat ciomageala stil kumite si azvarliti in custile mma, sa-i bumbaceasca bine Catalin Morosanu... 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb