LUNI ŞI MARŢI Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene se reuneşte la Bruxelles

G.D.
Internaţional / 14 noiembrie 2022

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene se reuneşte la Bruxelles

Actualizare Ministrul apărării naţionale, Angel Tâlvăr, va participa mâine la Consiliul Afaceri Externe şi Comitetul Director al EDA

Ministrul apărării naţionale Angel Tâlvăr participă mâine la Consiliul Afaceri Externe şi Comitetul Director al EDA, care are ca principală temă de dezbatere procesul de dezvoltare a capabilităţilor pentru apărare, informează News.ro.

"Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, va participa mâine, 15 noiembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Agenda Consiliului va avea ca principal punct de dezbatere procesul de dezvoltare a capabilităţilor pentru apărare. Astfel, reuniunea va oferi cadrul pentru prima discuţie anuală a miniştrilor apărării dedicată acestui domeniu, în linie cu obiectivele Busolei Strategice", transmite MAE.

În deschidere, miniştrii apărării vor fi informaţi cu privire la ultimele evoluţii operaţionale, inclusiv în ceea ce priveşte noua misiune militară de asistenţă a UE pentru Ucraina, precum şi la stadiul implementării Busolei Strategice.

În cadrul unui prânz de lucru, miniştrii apărării vor discuta situaţia de securitate generată de războiul de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina. La această sesiune a fost invitat să participe şi Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, va avea o intervenţie prin sistemul de videoconferinţă.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, va participa la şedinţa Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA).

---

Consiliul Afaceri Externe (CAG) al Uniunii Europene se reuneşte la Bruxelles, în perioada 14-15 noiembrie 2022. În prima zi a reuniunii, se întâlnesc miniştrii afacerilor externe, iar în cea de-a doua zi, miniştrii apărării, potrivit informării de pe site-ul www.consilium.europa.eu.

La 14 noiembrie, Consiliul, prezidat de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, va desfăşura schimburi de opinii cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, la regiunea Marilor Lacuri şi la Balcanii de Vest.

De asemenea, Consiliul va purta o discuţie privind afacerile curente, în cursul căreia miniştrii vor avea ocazia să facă schimb de opinii cu privire la evenimentele recente şi evoluţiile rapide din domeniul relaţiilor externe, cum ar fi situaţia din Liban, recenta COP27 şi viitoarea COP15, precum şi reuniunea ministerială UE-CELAC care a avut loc la Buenos Aires la 27 octombrie.

A doua zi a reuniunii, Consiliul Afaceri Externe, în configuraţia sa "Apărare", va primi informaţii de la Înaltul Reprezentant Josep Borrell cu privire la afacerile curente, examinând o serie de evoluţii recente şi evenimente viitoare.

Consiliul va desfăşura apoi un schimb de opinii cu privire la reducerea decalajului dintre capabilităţile de apărare şi realităţile operaţionale.

În cursul unui prânz de lucru, miniştrii vor purta un schimb de opinii informal cu secretarul general al NATO şi cu ministrul apărării din Ucraina (prin videoconferinţă).

Reuniunea Consiliului va fi precedată de o reuniune a Comitetului director al Agenţiei Europene de Apărare (AEA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb