Lupta pentru şefia PSD s-a mutat în teritoriu

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 7 ianuarie 2005

PSD se regrupează pentru Congresul care va avea loc la începutul lunii februarie. Deşi în prezent circulă zvonul că PSD se află în faţa unei sciziuni, liderii partidului neagă această posibilitate.

Cele mai vehiculate nume pentru şefia partidului sînt Ion Iliescu, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea şi Adrian Năstase. Vechea gardă va trebui să ţină cont de votul tuturor delegaţiilor locale. Se pare, însă, că în teritoriu situaţia este extrem de tulbure. În urma declaraţiilor făcute zilele acestea de unii lideri locali ai PSD, înţelegem că partidul se află din nou în campanie electorală. Liderii locali folosesc din ce în ce mai des sintagme precum: "trebuie făcută curăţenie în partid" (Eugen Ovidiu Vlad, liderul PSD Teleorman), "trebuie analizat şi asumat eşecul electoral", "restructurarea partidului şi construirea unui nou proiect politic" (Severin Ion Mocioalc, PSD Reşiţa), "trebuia mai multă prudenţă la vîrful partidului" (Silvian Ciuperc, PSD Slobozia). De asemenea, liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, ne-a declarat că Adrian Năstase nu mai este o soluţie pentru PSD, dar a lăsat să se înţeleagă că nici Ion Iliescu nu este soluţia cea mai bună.

Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte PSD, a spus că va pleca din partid în cazul în care Ion Iliescu se întoarce ca preşedinte al partidului. Alte voci din PSD, preluate de presa centrală, certifică intenţia vice-preşedintelui PSD, Dan Ioan Popescu, de a pleca pentru a-şi forma propriul său partid.

Alin Teodorescu, fostul şef al Cancelariei premierului, ne-a declarat: "Cine pleacă acum din PSD, pierde." În opinia domniei sale, PSD nu se află în pragul unei scindări.

Mihai Tănăsescu spune că primul pas care trebuie făcut de PSD este solidizarea echipei, în jurul căreia să se consolideze partidul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb