Macron le-a transmis militarilor săi: "Eu sunt şeful vostru"

Cristina Radu
Internaţional / 14 iulie 2017

Emmanuel Macron (Sursa foto: Wikipedia)

Emmanuel Macron (Sursa foto: Wikipedia)

Emmanuel Macron, le-a transmis joi militarilor: "Eu sunt şeful vostru", fiind nevoit să-şi amintească în mod public autoritatea atât armatei, cât şi a ţării, potrivit News.ro. Acesta a riscat un exces de autoritarism şi a arătat că întâmplină o dificultate în a gestiona afirmaţia şi situaţia, potrivit unor deputaţi şi analişti.

În urma criticilor pe plan intern vizând bugetul armatei, Macron le-a promis militarilor creşterea efortului apărării în 2016. Acesta le-a comunicat că "nu este demn să se etaleze în anumite dezbateri în piaţa publică", în numele datoriei lor de a fi rezervaţi.

Preşedintele îl viza în mod clar pe şeful Statului Major al Armatelor (Cema), generalul Pierre de Villiers, care a protestat într-o comisie parlamentară cu uşile închise faţă de restricţiile bugetare vizând armata în 2017, conform sursei.

Consemnul de tăcere este al doilea după cel adresat de Macron la început de mandat miniştrilor săi, care s-au ferit de jurnalişti când au ieşit miercuri de la Elysee. Deputatul Jean-Christophe Lagarde a amintit că scopul "forţei" campaniei lui Macron a fost de a "crea" o capacitate de aderare, nu de supunere, potrivit agenţiei.

Jean-Christophe Lagarde (UDI), membru al Comisiei, a declarat pentru AFP: "Eu sunt împotriva faptului ca militarii să stea de vorbă cu jurnalişti, însă Cema are legitimitatea să le răspundă deputaţilor care-l audiază şi cărora trebuie să dea socoteală. Dacă nu, putem să desfiinţăm Comisia Apărării!".

Jean-Christophe Lagarde a explicat: "Acest lucru denotă o voinţă de autoritate legitimă, dar el trebuie să fie atent ca asta să nu devină autoritarism. De când se aşează puterea lui, cuvântul de ordine cel mai curent este «tăcere în rând». O vedem la Adunare: deputaţii En Marche au consemnul să nu stea de vorbă cu presa şi să nu semneze vreun amendament depus de alt partid. Vedem un sistem care se închide".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare se iau dupa romani? 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb