MAE analizează, în continuare, închiderea de reprezentanţe

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 15 septembrie 2010

Ministerul Afacerilor Externe analizează, pentru reducerea cheltuielilor instituţiei, reducerea şi restructurarea numărului de reprezentanţe ale Româ-niei în străinătate, se arată într-un răspuns semnat de ministrul Teodor Baconschi şi trimis la o interpelare a unui senator. Potrivit Mediafax, în prezent, posibilitatea reducerii numărului de reprezentanţe ale României în străinătate este în stadiul de analiză la nivelul factorilor de decizie din cadrul ministerului şi, în momentul în care o hotărâre finală va fi adoptată, aceasta va fi comunicată public. Totodată, Teodor Baconschi menţionează, în documentul citat, că "restructurarea MAE este legată de adoptarea cadrului normativ în acest sens".

Pe de altă parte, o serie de măsuri de austeritate adoptate de Ministerul de Externe sunt prevăzute într-un alt răspuns semnat de Teodor Baconschi şi trans-mis, de această dată, în urma unei interpelări a deputatului PDL Mihaela Stoica, referitoare la restructurarea instituţiilor din subordinea ministerelor. Potrivit răspunsului semnat de ministrul Baconschi şi transmis în timpul vacanţei parlamentare, numărul de posturi reduse din cele patru instituţii din subordinea MAE - ANCEX, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, Institutul Diplomatic Român şi Comisia Fulbright - a fost de 86. Totuşi, nu au fost persoane disponibilizate din aceste instituţii "fiind identificate alte formule de încadrare a personalului în numărul total redus de posturi alocat fiecărei instituţii".

Până acum, în declaraţii publice, ministrul Teodor Baconschi s-a exprimat împotriva închiderii de misiuni susţinând că, pe termen lung, costul pe care îl implică redeschiderea acestora este mult mai mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb