MAE:  Bogdan Aurescu şi un oficial OCEMN, schimbi de vederi pe tema migraţiei

Simona Grigorescu
Politică / 17 septembrie 2015

Ministrul Afacerilor Externe (MAE) Bogdan Aurescu, l-a primit, astăzi, pe Secretarul General al Secretariatului Internaţional Permanent al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), ambasadorul Michael Christides, prilej cu care cei doi oficiali au avut, printre altele, un schimb de vederi pe tema migraţiei, potrivit unui comunicat MAE remis azi redacţiei.

Potrivit sursei citate, Aurescu a apreciat că prima vizită a secretarului general Christides într-un stat membru OCEMN de la preluarea funcţiei, la 1 iulie 2015, are loc în România.

"Cei doi oficiali au discutat despre subiecte de actualitate de pe agenda OCEMN, priorităţile organizaţiei şi modalităţile în care Preşedinţia în Exerciţiu română a OCEMN (iulie - decembrie 2015) contribuie la promovarea acestora. Astfel, ministrul român de externe şi Secretarul General al OCEMN au fost de acord că este necesară sporirea eficienţei organizaţiei, astfel încât aceasta să răspundă mai bine aşteptărilor statelor membre", precizează MAE.

"Referitor la mandatul Preşedinţie în Exerciţiu a OCEMN, ministrul de externe a subliniat că viziunea României de articulare a cooperării în jurul conceptului de «conectivitate» este de natură să încadreze misiunea şi caracterul de cooperare economică al OCEMN cu abordările care au loc în spaţiul mai larg, direct învecinat regiunii noastre, şi care accentuează necesitatea aprofundării cooperării sectoriale - transporturi şi politici maritime, energie, protecţia mediului - toate acestea regăsindu-se între priorităţile sectoriale ale PiE RO", adaugă aceeaşi sursă.

Totodată, MAE arată că între cei doi oficiali a avut loc un schimb de vederi pe tema evoluţiilor fluxurilor de migraţie masivă generate inclusiv din regiunea extinsă a Mării Negre. Sursa citată menţionează că acest subiect ar urma să fie supus atenţiei în cadrul reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe ai Statelor Membre OCEMN de la New York, găzduite de preşedinţia română în marja Adunării Generale a ONU.

Pe altă parte, şeful diplomaţiei române a vorbit şi despre dinamizarea interacţiunii dintre UE şi OCEMN, prin desfăşurarea de proiecte în domenii comune de interes şi stimularea participării UE în activităţile OCEMN.

"Partea română consideră că printr-un parteneriat real, solid, pragmatic şi eficient între UE şi OCEMN întreaga regiune şi statele membre vor avea de beneficiat", se mai arată în comunicat.

La rândul său, adaugă MAE, Michael Christides a mulţumit demnitarului român pentru angajamentul constant al României faţă de cooperarea regională în cadrul OCEMN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb