MAE:  Micula subliniază importanţa pe care România o acordă domeniului reconstrucţiei post-conflict

Laura Boico
Politică / 17 octombrie 2016

Secretarul de stat Victor Micula a subliniat, astăzi, importanţa pe care România o acordă domeniului reconstrucţiei post-conflict şi stabilizării între priorităţile tematice ale politicii sale externe, la deschiderea celei de-a X-a ediţii a programului de pregătire "Reconstrucţie post-conflict şi stabilizare", potrivit unui comunicat al MAE remis redacţiei.

Cursul se desfăşoară în perioada 17-21 octombrie şi este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Ministerul Apărării Naţionale şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Conform sursei citate, Victor Micula a arătat că accentul pus pe creşterea rezilienţei statelor membre UE şi a vecinilor Uniunii, unii dintre ei aflaţi în situaţii de post-conflict, este una dintre cele cinci priorităţi stabilite de Strategia Globală pentru Politică Externă şi de Securitate a UE.

Prin organizarea acestui curs, a adăugat secretarul de stat, România doreşte să consolideze expertiza naţională şi a statelor partenere în domeniul reconstrucţiei şi stabilizării post-conflict, ca mijloc de a contribui, prin formare de specialişti pregătiţi să asume misiuni internaţionale, la mai buna gestionare a crizelor, la stabilitatea şi securitatea UE şi a vecinătăţii sale estice şi sudice, la prevalenţa principiilor ONU în soluţionarea paşnică şi durabilă a conflictelor.

"Conflictele actuale şi situaţiile post-conflict sunt tot mai complexe. Gestionarea lor necesită alcătuirea unor misiuni integrate, cu dimensiune militară şi dimensiune civilă sau misiuni civile şi militare care acţionează în acelaşi teatru, în acelaşi timp. De aceea, încurajăm participarea la acest curs a mai multor categorii de experţi civili, dar şi militari", a spus Micula.

La ediţia din acest an participă 26 de cursanţi din Armenia, Belarus, Egipt, Georgia, Republica Moldova, Palestina, Serbia, Ucraina şi România. În decurs de o săptămână, cursanţii vor parcurge o serie de module teoretice privind dezvoltarea capacităţilor în situaţii post-conflict şi la un exerciţiu practic, desfăşurat în teren, care contribuie la pregătirea necesară unei participări efective la misiuni civile în acest domeniu. Activităţile teoretice şi practice ale cursului sunt susţinute de experţi din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, Serviciului European de Acţiune Externă, MAE, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Muncii, precum şi de experţi din ONG-uri de profil din ţară şi străinătate.

România are o tradiţie solidă de participare la operaţiuni de reconstrucţie post-conflict în diverse zone de pe glob, sub egida ONU şi a UE. Pe baza acestei tradiţii, România dispune de o expertiză naţională în domeniu, pe care o valorifică şi prin participarea la politicile UE, NATO şi ONU în domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb