MAE: Secretarul de Stat Daniel Ioniţă a vizitat distrugătorul britanic HMS Duncan

Ioana Dogaru
Politică / 10 noiembrie 2015

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a efectuat luni o vizită la bordul distrugătorului britanic HMS Duncan, care face o escală în Portul Constanţa, în perioada 8 - 11 noiembrie, informează un comunicat al MAE.

Vizita navei britanice în România se înscrie în pachetul de măsuri NATO pentru creşterea încrederii între aliaţi şi asigurarea securităţii în Marea Neagră, precizează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe apreciază că, prin astfel de evenimente, NATO şi statele aliate demonstrează "angajamentul solid de a face faţă împreună provocărilor acute la adresa securităţii şi stabilităţii spaţiului euro-atlantic, precum şi necesitatea promovării cooperării şi dialogului în regiune".

La bordul distrugătorului britanic, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din România şi Organizaţia pentru Apărare şi Securitate din Regatul Unit au organizat, luni, Ziua Industriei de Apărare şi Securitate, un eveniment la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai MAE, MApN, oficiali guvernamentali şi companii româneşti de profil, se mai arată în comunicat.

Pe parcursul vizitei în România a navei HMS Duncan, sunt programate vizite ale oficialilor militari britanici la autorităţile militare şi civile din municipiul Constanţa, iar marinarii militari români şi britanici vor executa acţiuni comune de instruire, la cheu şi la bordul navelor, în vederea stabilirii procedurilor comune de operare în timpul exerciţiilor planificate a avea loc, în perioada următoare, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb