MAE susţine îndreptarea cât mai grabnică a situaţiei postului Radio Chişinău

F.D.
Politică / 27 mai 2022

MAE susţine îndreptarea cât mai grabnică a situaţiei postului Radio Chişinău

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă şi juridică, a situaţiei postului Radio Chişinău şi va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat, potrivit Agerpres.

MAE transmite că regretă "decizia nejustificată şi nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chişinău în ceea ce priveşte interzicerea utilizării toponimicului "Chişinău" de către postul Radio Chişinău".

"Parte componentă a Radio România, postul Radio Chişinău este prezent pe piaţa media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 şi s-a impus de la bun început prin calitatea şi echidistanţa producţiei editoriale şi prin profesionalismul echipei sale. Radio Chişinău a stabilit standarde înalte în ceea ce priveşte jurnalismul modern, european şi respectul pentru public, pentru informarea corectă şi onestă a acestuia", completează MAE.

Potrivit ministerului, prin prezenţa sa, Radio Chişinău a adus o contribuţie importantă la consolidarea pluralismului pe piaţa media din Republica Moldova şi la emergenţa unei prese cu adevărat libere şi independente.

"Radio Chişinău reprezintă o sursă de informare valoroasă şi de încredere pentru cetăţenii din Republica Moldova. De asemenea, postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susţinerea parcursului pro-democratic şi pro-european al Republicii Moldova, iar încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor", subliniază MAE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb