MAE: "Ţara noastră reiterează condamnarea referendumurilor din regiunile ocupate ilegal de trupele ruse în Ucraina"

V.G.
Politică / 28 septembrie 2022

"Ţara noastră reiterează condamnarea referendumurilor din regiunile ocupate ilegal de trupele ruse în Ucraina"

Ministerul Afacerilor Externe prezintă, astăzi, poziţia României privind aşa-zisele referendumuri organizate în regiunile ucrainene, şi a arătat că România reiterează condamnarea acestora, în termenii cei mai fermi, notează News.ro.

"România reiterează condamnarea, în termenii cei mai fermi, a aşa-ziselor referendumuri desfăşurate în perioada 23-27 septembrie 2022 în regiunile ocupate ilegal de trupele ruse în Ucraina, cu implicarea şi sprijinul nemijlocite ale forţelor de ocupaţie ruse, ale căror rezultate finale au fost anunţate astăzi. România nu recunoaşte rezultatele acestor aşa-zise referendumuri, care sunt ilegale şi ilegitime. Ele reprezintă o încălcare gravă a dreptului internaţional şi, prin urmare, nu produc niciun fel de efect juridic", transmite MAE.

Potrivit Ministerului de Externe, prin organizarea acestor acestor referendumuri, Federaţia Rusă demonstrează încă o dată că acţionează cu încălcarea principiilor fundamentale ale dreptului internaţional şi contrar responsabilităţilor pe care un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU le are, în calitate de garant al păcii şi securităţii în lume. De asemenea, acest comportament nu poate fi tolerat de comunitatea internaţională.

"În Rezoluţia cu privire la «Agresiunea împotriva Ucrainei», adoptată cu o majoritate covârşitoare la 2 martie 2022, Adunarea Generală a ONU a subliniat că niciun câştig teritorial realizat prin folosirea forţei sau ameninţării cu forţa nu poate fi recunoscut ca legal. Astfel de acţiuni instigate, sprijinite şi organizate de forţele de ocupaţie ruse reprezintă o nouă escaladare a războiului ilegal dus de Rusia împotriva Ucrainei, precum şi o încercare a Kremlinului de a-şi legitima controlul militar abuziv asupra unor teritorii aparţinând altui stat suveran. Prin acest comportament Moscova urmăreşte schimbarea prin forţă a graniţelor Ucrainei, ceea ce constituie un act clar de încălcare flagrantă atât a Cartei ONU, cât şi a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei", arată MAE.

"România reafirmă sprijinul ferm pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei şi face apel la toate statele să respingă încercările Federaţiei Ruse de a anexa ilegal teritorii ale altui stat sau orice tip de acţiuni similare", mai precizează ministerul Afacerilor Externe.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. De acord, dar vreau o minune, vorba cântecului lui Dan Bitman - Holograf.

    Altfel mă duc să mă culc învelit de scutul de la Deveselu :) Deocamdată nu sunt ambuteiaje in trafic până acolo.

    Vorba olteanului: Adio și un praz verde :) 

    Oare la referendumul din Kosovo,

    de ce nu am fost vocali,

    Scuze de întrebarea slabuta 

    1. Subscriu! Mai am doar o nedumerire: de echipa nationala de fotbal a Romaniei, a jucat cu echipa "tarii" Kosovo pe care nu am recunoscut-o( pe buna dreptate!). Nu era corect sa procedam ca Spania de exemplu , care refuza sa joace cu Gibraltar??

    Daca se ajunge la bombe tactice nucleare va fi si raspunderea tuturor participantilor la recenta sesiune ONU! Toti sunt finantati de popoare, merg la aceste forumuri si acolo.. Se evita unii pe altii, se ofenseaza si acuza reciproc dar fac zero pentru pace si securitate! Izotopii aruncati in aer de bombe contamineaza suprafete mult mai mari si au timpi de injumatatire de la ani la mii de ani! I deci nu va mai avea importanta cum s a pozitionat Aurescu si ce a mai uneltit Geoana! Discursuri sforaitoare despre arhitectura de securitate in timp ce se persevereaza spre razboi! Si Putin si Biden au o varsta la care nu le mai pasa de viitorul peste 10 ani, trimit la moarte sigura oameni in floarea varstei!

    1. Eu aș fi pagubă colaterala.

      "Fost-ai lele cât ai fost" :)

      "Pușca si cureaua lată" :) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb