Magistraţii continuă să fie nemulţumiţi de situaţia din justiţie

Răzvan Scărlătescu
Ziarul BURSA #Politică / 15 iulie 2005

Magistraţii se plîng în continuare de condiţiile în care se realizează actul de justiţie, situaţie neschimbată timp de şase luni, de cînd ministrul Monica Macovei a venit în fruntea Ministerului de resort.

Viorica Costiniu, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, afirmă că, pînă în prezent, nici un guvern nu a efectuat o analiză a sistemului judiciar, care să urmărească lipsurile, necesităţile, ori eventualele practici ce ar putea fi implementate din experienţa altor state. Doamna Costiniu afirmă că actul de justiţie se desfăşoară, în continuare, în condiţii improprii, magistraţii confruntîndu-se cu diverse probleme, precum lipsa de personal, calificarea insuficientă, lipsa documentaţiei, locaţii improprii ale instituţiilor în care trebuie să se desfaşoare actul de justiţie. Toate acestea generează un act de justiţie cu randament scăzut şi de calitate îndoielnică.

Un alt aspect criticat de către magistraţi este numărul foarte mare de dosare ce trebuie analizate şi judecate într-un timp extrem de scurt.

Magistratul Viorica Costiniu a făcut o comparaţie între volumul de muncă depus de magistraţii români, care este de aproximativ 12 dosare/zi, şi cel al magistraţilor din Uniunea Europeană, rezultînd un volum de lucru de trei ori mai mare pentru români faţă de europeni. Acest aspect duce la scăderea calităţii actului de justiţie de la noi, spune doamna Costiniu.

La rîndul său, Maria Pivnicelu, magistrat la Judecătoria de pe lîngă Curtea de Apel Iaşi, afirmă că problema majoră a justiţiei nu este corupţia, ci supraîncărcarea magistraţilor, cauză care aduce principalul val de nemulţumire din partea oamenilor ce vin în justiţie pentru soluţionarea anumitor probleme.

Asociaţia Magistraţilor din România cere membrilor Consiliului Naţional al Magistraturii să efectueze "un examen de conştiinţă", prin care să-şi evalueze activitatea profesională, raportat la articolul 125 din Constituţie, care interzice cumulul de funcţii publice, iar în urma acestei analize să decidă autosuspendarea din una dintre funcţiile publice, pe care consideră că nu o pot îndeplini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb