MAGNOR: Aurul devine o investiţie strategică în 2025, pe fondul instabilităţii economice

M.B.
Companii / 18 februarie

MAGNOR: Aurul devine o investiţie strategică în 2025, pe fondul instabilităţii economice

Într-un context economic şi geopolitic marcat de incertitudini, aurul se profilează ca o alegere strategică pentru investiţii în 2025, potrivit unei analize realizate de Cosmin Popovici, CEO-ul MAGNOR, companie specializată în tranzacţionarea metalelor preţioase, electronice şi produse de lux, potrivit unu comunicat emis redacţiei.

Potrivit acestuia, cererea de aur pentru investiţii a înregistrat o creştere constantă, conturându-se o preferinţă pentru lingourile de aur de 24K, mai ales cele cu gramaje mari. "În 2025, aurul se impune ca o alegere strategică de investiţii", afirmă Cosmin Popovici.

Sectorul de finanţare pe termen scurt, inclusiv cel de tip amanet, a continuat să crească în ultimii ani. În 2023, piaţa acestui segment s-a apreciat cu 18%, atingând o valoare totală de două miliarde de lei, iar în 2024 a depăşit pragul de 2,5 miliarde de lei. Evoluţia ascendentă a fost influenţată, printre altele, de creşterea preţului aurului. "Pentru 2025, estimăm că piaţa îşi va menţine trendul ascendent şi va înregistra o apreciere cu cel puţin 20%", susţine Popovici, conform aceleiaşi surse.

Acesta explică faptul că mulţi clienţi aleg această metodă de finanţare datorită accesibilităţii rapide şi lipsei riscurilor financiare pe termen lung. Pragmatismul, transparenţa şi flexibilitatea sunt principalele criterii de care ţin cont consumatorii în alegerea unor soluţii financiare rapide.

Pe lângă aur, interesul pentru electronicele pre-owned a crescut semnificativ, fiind alimentat de tendinţele de consum sustenabil, în special în rândul Generaţiei Z şi Millennials. "Tinerii din aceste categorii vor tehnologie performantă la preţuri accesibile şi sunt atraşi inclusiv de produsele de lux, dacă le pot achiziţiona la un preţ corect", explică CEO-ul MAGNOR.

Compania a înregistrat creşteri importante în segmentul electronice second-hand, pe fondul programelor de Buy Back implementate atât pentru electronice, cât şi pentru aur.

MAGNOR a investit în digitalizare, dezvoltând soluţii tehnologice menite să optimizeze procesele şi să îmbunătăţească experienţa clienţilor. În paralel, compania a alocat resurse şi pentru proiecte de responsabilitate socială, sprijinind modernizarea şcolilor din comunităţile unde activează.

Printre iniţiativele educaţionale se numără şi programul "Summer School - Micii Magnorifici", destinat copiilor angajaţilor, oferindu-le o bază solidă în educaţia financiară. "Educaţia şi excelenţa sunt motorul schimbării, al unui mâine mai bun", subliniază Popovici.

Pentru 2025, MAGNOR îşi propune consolidarea brandului, extinderea reţelei de puncte de lucru, diversificarea ofertei de produse şi investiţii continue în digitalizare şi perfecţionarea echipei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7573
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2777
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9915
Gram de aur (XAU)Gram de aur445.0254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb