Mai bine o Harvard-nistă, decât un anchetat, la BEI?

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 4 septembrie 2015

Mai bine o Harvard-nistă, decât un anchetat, la BEI?

Ministrul "Apciză" se mută la BEI, potrivit surselor, pe un salariu de 35.000 de euro pe lună

Ioana Petrescu, fosta ministră a Finanţelor, cu studii la Harvard, ar fi fost propusă de însuşi premierul Victor Ponta să îl înlocuiască pe Mihai Tănăsescu, în funcţia de vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI), potrivit informaţiilor publicate de site-ul pesurse.ro.

Corneliu Calotă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, ne-a spus că nu poate confirma informaţia.

Saltul ar fi unul spectaculos, cel puţin din punct de vedere financiar, pentru Ioana Petrescu, care în 2014 spunea că, în SUA, o aşteaptă un job de 100.000 de dolari pe an. La BEI, salariul ar fi de patru ori mai mare comparativ cu oportunitatea din Statele Unite, pe care Ioana Petrescu susţine că a refuzat-o pentru funcţia de la Guvern.

Nominalizarea Ioanei Petrescu la BEI nu este încă oficială, însă.

BEI a luat act de relatările din presă referitoare la numirea Ioanei Petrescu în locul lui Mihai Tănăsescu, ne-au spus surse din cadrul instituţiei.

Potrivit acestora, numirea vicepreşedinţilor BEI se face de către Boardul Guvernatorilor, la propunerea Boardului Directorilor.

Boardul Guvernatorilor este alcătuit din miniştri de finanţe din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, iar Boardului Directorilor are 29 de membri (câte un director pentru fiecare stat membru plus un reprezentant al Comisiei Europene).

Mihai Tănăsescu este anchetat de procurori în scandalul licenţelor Microsoft şi, în contextul cercetărilor, a intrat în concediu prelungit la instituţia europeană.

Ioana Petrescu era considerată o mare speranţă atunci când a primit portofoliul finanţelor - tânără, şcolită în America, la Harvard, întoarsă în România pentru binele ţării... Ioana Petrescu nu a confirmat însă aşteptările, dezamăgind prin prestaţiile sale.

Celebru este episodul în care fostul ministru al Finanţelor se prezintă, împreună cu Victor Ponta, în faţa preşedintelui Traian Băsescu, cerându-i acestuia să promulge legea reducerii CAS, fără să-i prezinte mecanismul şi sursele băneşti de recâştigare a celor cinci miliarde, estimate că s-ar pierde prin adoptarea măsurii, de la bugetul asigurărilor sociale.

Băsescu le-a reproşat celor doi miniştri că nu au prezentat felul în care au gândit reechilibrarea, socotind că, în total, ar ajunge la un deficit bugetar suplimentar de circa 1,7%, dacă ar promulga legea.

Fâstâcită ca o şcolăriţă, Ioana Petrescu nu a reuşit să răspundă întrebărilor "profesorului".

Ioana Petrescu şi-a mai atras porecle batjocoritoare, precum "Ministrul Usturoi" sau "Ministrul Apciză", după ce, într-un interviu, a îndemnat românii să cumpere tot usturoiul din pieţe de la bătrâne, iar într-un altul a folosit "apciză" în loc de cuvântul acciză.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. eu v-am pus sa nu faceti Harvardul?

    Abia scapasem de scenarii hamletiene si iarasi trebuie sa compilez. Cand s-a hotarat Harvard sa vand padurile? Dupa sau inainte de recolta de usturoi.  

    1. Si totusi legea reducerii C.A.S a fost promulgate ,asa ca socoteala Harvard-nistei a fost buna .Este adevarat ca este greu sa se compare unul care termina Harvard-ul,cu unul care trei ani a invatat care-I dreptul si care-I stangul ,cum sa faci stanga imprejur si cum sa strigi 'Sa traiti'!SA TRAITI BINE!

      deci sa calculam si anul in care iti Dai masteratu ar fi 4. Trebuie sa recunosc este o onoare sa fii sef de promotie si sa-ti dea rectorul diploma de absolvire in vazul intregii natiuni. Tu si Commander MTO.

      ...faci hărvardu, ajunj menestresă, pici în behehei și ce mai contează apciza???

      mă-ntreb doar că când or găsi miticii ezponenț care să nu-i facă de tăăăă rahatu????? adică să nu le arate certa „valoare”... 

    ...carcotasilor adevarata valoare triumfa. Si suntem doar la inceputul unei cariere ce se anunta de "exceptie" !

    1. pe principiul ca cei ce se tin de bancuri sunt bancheri.

    Fata asta acolo se va descurca foarte bine, ca este intre altii ca ea. Si mai si prinde de la unul, de la altul.

    Si sa nu ne gandim ca ii raman ei toti cei 35.000 Euro. Va trebui sa cotizeze la greu, parerea mea. Dar nici nu va muri de foame 

    1. Vrei sa spui ca toti cei de acolo sunt si ei retardati?

      BEI, daca analizezi bine "starea" Europei, singura concluzie ar fi ca chiar toti cei de acolo sunt retardati. 

      Sunt contemporan cu Basescu .In acele timpuri nu existau masterateEste adevarat ca el l-a obtinut dupa ce a schimbat ce a invatat la scoala 'Sa traiti tovarase commandant suprem'( atunci era un singur commandant) cu lozinca'Sa traiti bine!(manipulatorie si diversionista)In ceea ce priveste sefia de promotie ,probabil era o licenta poetica din finalul poeziei dedicate 'mamei moarte' (desi ea era vie)

    In mod cert Ioana petrescu nu e un mamut gen Cosea Paun ionescu si nici un abil politruc gen Basescu dar e o vizionara greu de inteles de acestia si de puzderia de pigmei care se hranesc cu cifre . Numai FMI are obligatia aceasta pentru ca e bancher. Vizionarii ca si filosofii nu pot fi intelesi nici macar de profesionisti. Nu includ aici Marinarul dictator care se visa un excelent prim ministru. Sa ne fereasca Domnul...MTO.

    1. NEA Steliane, vezi ca incurci replicile. Comandantul e cel Mai putermoc, altfel nu-l trecea Petrom in prospect la categoria riscuri:-):-):-) De fapt NEA Stoica Justitiarul ., ca el a avizat prospectul. Adica doamna Gheorghe e in stare Sa finanteze deschiderea la mare pentru rafinaria de la Pitesti si pigmeii astia politici Il acuza ca a schpariato PE tanti Firea.Asta e Buna de bancul secolului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb