MAI: Toate activităţile pentru organizarea alegerilor locale sunt în grafic şi nu există întârzieri

Ioana Dogaru
Politică / 28 martie 2016

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a condus luni prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor locale, constatând că toate activităţile sunt în grafic şi nu există întârzieri, potrivit unui comunicat al MAI.

Din Comisia Tehnică Centrală fac parte reprezentanţi din 15 ministere şi instituţii publice cu atribuţii privind organizarea alegerilor.

Conform comunicatului, din 22 martie au început primele acţiuni din calendarul desfăşurării alegerilor locale, aşa cum a fost el aprobat prin Hotărâre de Guvern. La sfârşitul săptămânii trecute a fost aleasă componenţa Biroului Electoral Central, iar începând de vineri structurile MAI au preluat în pază sediul BEC din str Ion Câmpineanu, nr. 28, sectorul 1.

Ministrul Petre Tobă le-a cerut membrilor Comisiei Tehnice Centrale să respecte calendarul activităţilor organizatorice, conform atribuţiilor stabilite prin Hotărârile de Guvern adoptate pentru buna desfăşurare a alegerilor locale, se precizează în comunicat.

MAI va asigura paza sediilor BEC, ale birourilor electorale de circumscripţie şi ale sediilor secţiilor de votare. De asemenea, din bugetul MAI vor fi achiziţionate timbrele autocolante, vor fi confecţionate ştampilele cu menţiunea "VOTAT" şi se va asigura hârtia necesară realizării buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor de vot, confecţionarea ştampilelor birourilor electorale de circumscripţie şi a ştampilelor de control ale secţiilor de votare vor fi realizate de către Instituţiile Prefectului.

Potrivit MAI, la finalul şedinţei de lucru a comisiei a avut loc o videoconferinţă cu prefecţii şi o primă instruire a acestora.

"Am făcut o primă evaluare şi putem spune că suntem în grafic cu toate activităţile din calendarul electoral, nu avem întârzieri şi nici probleme deosebite. Ca element de noutate al acestui proces electoral, vom avea un singur tur de alegeri, iar tot ce înseamnă partea de indemnizaţii a membrilor birourilor electorale şi ai secţiilor de votare, inclusiv plata personalului tehnic auxiliar va fi asigurat de MAI. De altfel, până în prezent, MAI a pus la dispoziţia Prefecturilor fondurile necesare pentru derularea achiziţiilor necesare alegerilor. O altă noutate este că Autoritatea Electorală Permanentă, Institutul Naţional de Statistică şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale gestionează împreună un soft de semnalare în timp real a votului multiplu", a transmis ministrul Petre Tobă prefecţilor în videoconferinţa de la sediul MAI.

În finalul videoconferinţei, Petre Tobă i-a asigurat pe cei prezenţi de sprijin din partea specialiştilor Ministerului Afacerilor Interne şi ai Autorităţii Electorale Permanente pentru îndeplinirea activităţilor prevăzute în calendarul electoral, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb