Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat, după Conferinţa de Securitate de la Munchen, că o Europă unită este singura cale spre pace, securitate şi prosperitate, iar pacea în Ucraina "nu se poate decide fără Ucraina, şi nici fără Europa".
Maia Sandu, a participat la Conferinţa de Securitate de la Munchen, un forum de referinţă în domeniul securităţii globale, unde a discutat cu lideri internaţionali despre necesitatea consolidării unităţii europene şi a cooperării democraţiilor în faţa provocărilor de securitate actuale.
În marja conferinţei, Maia Sandu a discutat cu mai mulţi oficiali prezenţi la eveniment, printre care preşedintele Consiliului European, Antonio Costa, preşedintele Estoniei, Alar Karis, preşedintele Letoniei, Edgars Rinkēviès, prim-ministrul Irlandei, Micheal Martin, cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, ministrul canadian al Afacerilor Externe, Melanie Joly.
În dialog cu Salome Zourabichvili, Maia Sandu a reafirmat sprijinul pentru democraţia şi drumul european al poporului georgian.
Şefa statului Republicii Moldovei a subliniat importanţa unităţii europene ca fundament al păcii, securităţii şi prosperităţii.
"Nimeni nu-şi doreşte pacea mai mult decât Ucraina. Şi noi, în Moldova, ne dorim pacea - ne dorim o pace durabilă şi care să ne menţină în lumea liberă. O astfel de pace nu se poate decide fără Ucraina, şi nici fără Europa", a menţionat Maia Sandu, referindu-se la securitatea regională.
În cadrul discuţiilor, a fost reafirmat rolul Republicii Moldova pentru securitatea regională şi importanţa sprijinului internaţional în consolidarea rezilienţei ţării noastre.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2025, 18:19)
Dorinela,se pare ca nu pricepe ce se intampla,
in politica mare,dar are pareri saraca
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2025, 18:54)
Ce buni ar fi Soso și Calinut G. la tine în Rusia…sau în Transnistria.
Cu ei ai face treaba, România e prea mică pentru valoarea lor ;)
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2025, 18:59)
daaa. cg nu-i dorinel. a lucrat la "ONU" unde a vazut reptilieni
Conform informațiilor disponibile, Călin Georgescu a deținut funcția de Raportor Special în cadrul Oficiului Națiunilor Unite de la Geneva (ONUG) timp de doi ani, între 2011 și 2013. Deși el a afirmat în diverse interviuri că a lucrat pentru ONU timp de 17-18 ani, aceste declarații nu sunt susținute de dovezi concrete. Mai mult, Organizația Națiunilor Unite a confirmat că Georgescu nu a ocupat niciodată funcțiile de "director executiv" sau "consilier special" în cadrul ONUG, așa cum a pretins în CV-ul său.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2025, 20:56)
Mincinosule, ONU nu a "confirmat" ce minti tu pe aici. Plimba ursul mincinos de aici.
1.4. mincinos e georgescu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.02.2025, 11:31)
Organizația a precizat, într-un răspuns pentru ..., că Georgescu „Nu a fost niciodată angajat la Oficiul Națiunilor Unite la Geneva (UNOG) și nu a avut nicio afiliere, funcție oficială sau angajare ca Consilier Special al Directorului General al ONUG în perioada 2015-2016”.
Călin Georgescu a scris în CV-ul său, că, între 2015 și 2016, a fost consilier special al directorului general ONU Geneva, informație care se dovedește a fi falsă.
ADVERTISING
„? ?n perioada 2010-2012, domnul Georgescu a fost Raportor Special cu privire la obligațiile privind drepturile omului legate de gestionarea ecologică și eliminarea substanțelor și deșeurilor periculoase. Dl. Georgescu și-a prezentat demisia în noiembrie 2012,”, se mai arată în răspunsul oficial al ONU Geneva.
În realitate, Georgescu a fost doar doi ani Raportor Special la ONUG.
Călin Georgescu a susținut, într-un interviu publicat pe canalul de YouTube Multerland, că a lucrat 17-18 ani la ONU ca „director pentru un proiect important”.
Când a fost întrebat, în interviu, ce a lucrat mai exact la ONU, Georgescu a răspuns:
„Am lucrat la această instituție 17 ani, aproape 18”.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2025, 23:42)
Maia s a sculat brusc din somn si si a dat seama ca, ca superputere globala, tre sa zica si ea ceva, chiar daca nu stie ce
3. Deocamdata nu se vede in declaratii!
(mesaj trimis de anonim în data de 16.02.2025, 10:51)
Presedinta PE tocmai ce a declarat ca EU sprijina Ukr chiar daca respinge negocierile de pace! Doamna dintr o mica insula periferica si care nu participa cu trupe si f putin cu finantari, vrea sa rateze aceasta sansa unica de a pune capat macelului din est! De ast0a au numit prin negocieri obscura doamne in conducerea Europei, ca sa nu arate un minim de compasiune pt ucraineni?! Trump trebuie ajutat ca oricand poate abandona oricand proiectul ca INCA NU SUNT NEGOCIERI!! Europa trebuia sa faca mediere si negocieri in conflict, n a facut nimic bun, B Johnson a intrerupt negocierile si acum se opun si sa inceapa negocierile Trump! Sa se inceapa proceduri de acuzare ptt ca sacrifica multe vieti umane si risipesc bani europeni in gol! Chiar vor sa ajunga sa fie acuzati de genocid?!