Maioreanu, eToro: "Rezoluţiile de Anul Nou - uşor de stabilit, greu de respectat"

T.B.
Piaţa de Capital / 4 ianuarie

Bogdan Maioreanu, analist eToro

Bogdan Maioreanu, analist eToro

Rezoluţiile de Anul Nou devin un obicei pentru mulţi oameni, însă statisticile arată că promisiunile făcute la început de an sunt foarte greu de respectat, se arată într-un comunicat al analistului Bogdan Maioreanu, eToro, remis redacţiei. Deşi cea mai populară rezoluţie este aceea de a face mai multă mişcare, mulţi dintre noi promitem să ne străduim să obţinem o situaţie financiară mai bună, conform sursei menţionate.

Un studiu recent realizat de Forbes arată că 48% dintre americani îşi doresc să aibă o condiţie fizică mai bună în 2024, urmaţi de 38% care caută modalităţi de a-şi îmbunătăţi finanţele şi de 36% care caută o sănătate mentală mai bună, relatează sursa citată. Scăderea în greutate şi îmbunătăţirea dietei sunt următoarele rezoluţii de anul nou pentru peste 32% dintre americani. Studiul a mai arătat că majoritatea respondenţilor (46%) îşi stabilesc trei rezoluţii, 20% îşi stabilesc două şi 14% dintre ei patru rezoluţii, potrivit analistului eToro. Iată de ce a avea mai puţine rezoluţii, dar cu o bună planificare, poate aduce rezultate importante. Indiferent de rezoluţie, atingerea obiectivelor necesită disciplină atât în ceea ce priveşte condiţia fizică, cât şi în ceea ce priveşte finanţele, arată datele comunicatului.

Potrivit analistului, "Dacă cineva doreşte să îşi îmbunătăţească situaţia financiară pentru anul 2024, există câţiva paşi pe care experţii recomandă să îi urmeze. În primul rând, creaţi un buget. Stabilirea unei strategii de economisire şi de investiţii în timpul anilor de activitate este, în general, cea mai bună modalitate de a vă spori valoarea netă şi de a vă ajuta să atingeţi multe dintre cele mai importante obiective de-a lungul vieţii. La începutul fiecărui an, priviţi în viitor şi planificaţi pentru cele mai importante cheltuieli care vor urma. Banii necesari pentru a susţine copiii la facultate, o maşină nouă sau chiar o casă sunt lucruri care trebuie planificate cu atenţie."

Atunci când priviţi în viitor, este important să planificaţi şi urgenţele. Ultimii ani ne-au arătat cum pot apărea din senin cheltuieli neaşteptate, care nu pot fi controlate de noi, transmite Maioreanu, eToro. Inflaţia, facturile mari la electricitate şi căldură au afectat bugetele familiilor din întreaga lume. Este important să aveţi banii necesari pentru a supravieţui unei perioade dificile. Începeţi să economisiţi până când aveţi puşi deoparte bani pentru cel puţin 3 până la 6 luni de cheltuieli, potrivit sursei precizate.

Conform datelor comunicatului, Bogdan Maioreanu informează: "Gestionaţi-vă datoriile. Întrucât datoria este un instrument şi modul în care o utilizaţi o face bună sau rea, este important să o ţineţi sub control. Există o diferenţă între cât de mult puteţi împrumuta şi cât de mult ar trebui să împrumutaţi. Fiţi cu ochii pe modul în care puteţi rambursa datoria şi asiguraţi-vă că aveţi mijloacele necesare pentru a o face. De asemenea, vedeţi dacă rambursarea accelerată vă poate economisi mulţi bani din dobânzi."

Potrivit analistului, acesta adaugă, "Nu în ultimul rând, începeţi să investiţi. După ce v-aţi pus în ordine finanţele casei, priviţi spre viitor şi creaţi un plan de investiţii. Dar mai întâi încercaţi să înţelegeţi care este apetitul dumneavoastră pentru risc. După aceasta, existenţa unui plan vă va ajuta să rămâneţi disciplinat în investiţii. Găsiţi un broker sau o platformă de investiţii de renume. Urmaţi-vă planul şi ajustaţi-l în funcţie de necesităţi. Fiţi disciplinat şi încercaţi să învăţaţi cât mai multe despre instrumentele de investiţii care vă pot duce spre obiectivul dumneavoastră. Creaţi-vă obiceiul de a investi."

Istoricii consideră că babilonienii au fost primii care au stabilit rezoluţii de Anul Nou, în urmă cu aproximativ 4.000 de ani, conform sursei menţionate. O practică similară a avut loc în Roma antică, după ce împăratul Iulius Cezar, care avea un spirit reformator, a modificat calendarul şi a stabilit ziua de 1 ianuarie ca început al noului an, în jurul anului 46 î.Hr, potrivit sursei citate. Pentru primii creştini, noul an a devenit ocazia tradiţională de a se gândi la greşelile din trecut şi de a se hotărî ce să facă pentru a fi mai buni în viitor. Dar practica actuală a rezoluţiilor de Anul Nou este în mare parte seculară, oamenii făcându-şi promisiuni lor înşişi în prezent, iar acesta poate fi un motiv pentru care este atât de greu este să le urmezi pe parcursul întregului an, se mai arată în comunicat.

Din păcate, rezoluţiile sunt mai uşor de făcut decât de îndeplinit, informează analistul eToro. Acestea tind să aibă o viaţă scurtă, 51% nu supravieţuiesc după primele trei luni, conform sursei menţionate. Doar 6% dintre persoanele care îşi stabilesc rezoluţii de Anul Nou reuşesc să le respecte, potrivit studiului Forbes, transmite sursa. Cu toate acestea, deşi este posibil să eşuăm într-o oarecare măsură an de an (şi poate că bulele de şampanie ne fac să fim prea ambiţioşi la 1 ianuarie), aceste rezoluţii sunt totuşi utile, deoarece ne ajută să ne concentrăm asupra priorităţilor şi să ne planificăm viitorul, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb