Majorarea capitalului social a producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri iHunt Technology (HUNT) cu 0,47 milioane de lei, prin emiterea a 470.000 de acţiuni noi, este la un pas de implementare, după ce ieri Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul operaţiunii de piaţă.
Conform tiparului la care apelează companiile din Piaţa AeRO, majorarea de capital este compusă din două etape. În prima, subscrierile se vor face pe baza dreptului de preemiţiune, de către cei ce erau acţionari ai companiei la data de 22 martie sau de către cei care vor achiziţiona drepturi în perioada de tranzacţionare a acestora prin Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Preţul de subscriere pentru un deţinător de drepturi de preferinţă este de 0,9382 lei/acţiune. Pentru subscrierea unei acţiuni noi sunt necesare trei drepturi de preferinţă.
După expirarea perioadei de exercitare a dreptului de preferinţă, acţiunile nou-emise rămase nesubscrise vor fi oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat, la un preţ ce va fi mai mare decât preţul oferit acţionarilor în prima etapă, conform deciziei AGEA din luna ianuarie a acestui an, când a fost aprobată operaţiunea de piaţă.
"Majorarea capitalului social se realizează pentru asigurarea implementării planurilor de dezvoltare ale societăţii", se mai arată în raportul de atunci al iHunt Technology.
Pentru primele nouă luni ale anului, producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri a raportat o cifră de afaceri de 34,02 milioane de lei, în creştere cu 27,6%, în timp ce profitul net a fost de 5,09 milioane de lei, cu 31,8% peste cel din intervalul ianuarie - septembrie 2020.
Pe lângă acţiuni, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti compania are listate două emisiuni de obligaţiuni, fiecare cu o valoarea de şapte milioane de lei. Scadenţele sunt de trei şi patru ani, iar dobânda este fixă, de 8,75% pe ani.
iHunt Technology, ce este controlată de fondatorul Cezar Stroe, are o capitalizare bursieră de circa 85 milioane de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2021, 09:17)
Ia sa vedem cine mai subscrie ca sa joace stro banii la pacanele :))
regula nr. 1 pe bursa-niciun randament potential nu justifica investitia la o firma cu management care minte in legatura cu folosirea banilor atrasi
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2021, 09:30)
I se pare cuiva normal faptul ca au inceput aceasta majorare de capital social in urma cu 11 luni si abia astazi se finalizeaza?
Sunt alte companii care au rezolvat totul in doua-trei luni: de ce tovarasul Cezar Stroe a tinut intentionat lucrurile pe loc atat timp?
Regula nr. 2 pe bursa => nici un papagal nu vorbeste ce gandeste, el doar imita si simuleaza!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2021, 10:18)
Altfel arata,societatea pe bursa,dac,actionarul maj.nu dadea cu bata in balta tocmai cand nu trebia.Se ridica multe semne de intrebare.
2. fără titlu
(mesaj trimis de contaranu' în data de 18.11.2021, 19:54)
Sunt listati de brk ? Astia umblă cu fofirlica , aere de Cluj , dar maniere de Dîmbovița ...
3. fără titlu
(mesaj trimis de Danusia în data de 18.11.2021, 20:26)
Fiți happy că luați la 0,92....că ziua următoare face Stroe dump la 0,80,să rădă puțin de restul și să arate cine are puterea