Manageri ai Raiffeisen, investigaţi pentru "insider trading"

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 octombrie 2012

Manageri ai Raiffeisen, investigaţi pentru "insider trading"

Procurorii austrieci investighează o serie de manageri ai Raiffeisen Bank pe baza unor suspiciuni de "insider trading", privind fuziunea dintre Raiffeisen International şi Raiffeisen Zentralbank, din 2010, a declarat, ieri, un purtător de cuvânt al Procuraturii, potrivit Reuters.

Un grup estimat la 15 persoane sunt suspectate că, înaintea anunţării unei posibile fuziuni dintre Raif-feisen International şi Raiffeisen Zentralbank, au profitat de informaţiile pe care le deţineau pentru a vinde acţiunile Raiffeisen International, iar acest lucru a dus la scăderea cotaţiilor acţiunilor băncii.

Procurorii au demarat o investigaţie, în urmă cu câteva luni, după ce au primit o plângere de la Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Aus-tria (FMA), a precizat purtătorul de cuvânt al Procuraturii. Reprezentantul Procuraturii a adăugat că, având în vedere că numărul de persoa-ne şi sumele implicate (87.000 de euro) sunt mici, este posibil ca inves-tigaţia să se finalizeze în câteva luni.

Oficialii băncii austriece au subliniat că fuziunea dintre Raiffeisen International şi Raiffeisen Zentralbank a devenit o certitudine după ce au fost efectuate tranzacţiile, astfel că nu există o bază pentru acuzaţiile de "insider trading".

"Nu a existat posibilitatea teoretică de a utiliza în mod incorect informaţiile", a declarat purtătorul de cuvânt de al Raiffeisen. Nu este prima dată când Raiffei-sen Bank se află în atenţia autorităţii de reglementare financiară din Aus-tria. FMA a demarat, în luna iulie, o investigaţie privind implicarea lui Herbert Stepic, directorul general al Raiffei-sen Bank International, în afaceri imobiliare suspecte, în Serbia. În cazul în care FMA va dovedi că Herbert Stepic este implicat în astfel de afaceri, domnia sa ar trebui să renunţe la conducerea băncii, potrivit legis-laţiei din Austria.

Raiffeisen Bank International este prezentă în sistemul nostru bancar prin Raiffeisen Bank România. Subsidiara de la noi a înregistrat, în prima jumătate a anului, un profit net de 50 milioane euro, în creştere cu 28%, faţă de rezultatul din perioada similară a anului trecut. Valoarea totală a activelor băncii a ajuns, în perioa-da analizată, la 5,64 miliarde euro, de la 5,17 miliarde euro, la finele lui iunie 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb