Managerul spitalului din Deva, suspendat din funcţie după ce unitatea medicală a intrat în carantină

A.M.
Miscellanea / 30 martie 2020

Managerul spitalului din Deva, suspendat din funcţie după ce unitatea medicală a intrat în carantină

Prefectul Judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, susţine că l-a suspendat pe managerul spitalului judeţean din Deva după ce mai multe cadre medicale au fost depistate cu coronavirus, iar unitatea medicală a intrat în carantină, informează G4media.

Este al treilea spital, după Gerota din Bucureşti şi spitalul judeţean din Suceava, care intră în carantină din cauza unor erori manageriale.

El a declarat, într-o intervenţie la Digi24.ro, că managerul spitalului i-a închis pe medici într-o secţie de oncologie şi că managerul nu i-a răspuns la telefon. Prefectul a mai spus că nu se ştie în acest moment câţi medici şi câţi pacienţi sunt infectaţi cu coronavirus şi că acest lucru se poate stabili abia după finalizarea anchetei epidemiologice.

La nivelul Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus patru medici, dintre care doi de la Secţia de Onclogie, aceştia fiind transferaţi la Timişoara.

Prefectul spune că sunt 69 de pacienţi care în perioada următoare vor fi izolaţi, li se vor face testele, pentru ca în următoarele 14 zile să poată fi pus în aplicare programul ministerului Sănătăţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a anunţat că vor fi alocate 2 milioane de lei pentru dotările de la spitalul judeţean, e vorba de aparate pentru testarea virusului şi mobilier pentru a avea posibilitatea să cazăm oameni care vor să fie separaţi de familie în momentele astea.

Daniela Roşca, managerul suspendat al spitalului din Deva, a spus că sunt 104 angajaţi în spital şi 69 de pacţienţi. "Numărul de cazuri infectate sunt în număr de 13, 10 pe secţia de boli infecţioase şi 3 pe terapie intensivă. Numărul de cadre medicale nu îl ştim", a precizat managerul susendat al spitalului. Ea a mai spus că nu se ştie cauza infectărilor.

Ulterior, Roşca a spus că în prezent sunt cinci medici confirmaţi cu coronavirus, dar a spus că sunt aşteptate şi rezultatele altor teste. Managerul suspendat susţine că spitalul dispunea de echipamentul necesar de protecţie pentru coronavirus, dar că personalul medical nu purta echipamentul de protecţie corespunzător şi pentru care spitalul a fost amendat cu 10.000 de lei în urma controlului efectuat de Direcţia de Sănătate Publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb