MAPN: Doi militari români au murit în Afganistan, iar un al treilea a fost rănit

S.A.
Miscellanea / 7 mai 2016

Doi militari români au murit în Afganistan, iar un al treilea a fost rănit

Actualizare 18:27 Premierul Cioloş transmite condoleanţe familiilor militarilor români morţi în Afganistan

Premierul Dacian Cioloş a transmis condoleanţe familiilor celor doi militari români care au murit în timpul unei misiuni în Afganistan, precizând că ţara noastră va onora memoria acestor tineri aşa cum se cuvine.

"Sunt profund îndurerat de pierderea celor doi militari români, Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu, în urma unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan. Transmit sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile acestora şi le asigur că România va onora memoria acestor tineri aşa cum se cuvine. De asemenea, urmăresc alături de Ministerul Apărării Naţionale starea de sănătate a celui de-a treilea militar rănit şi îi vom oferi tot sprijinul necesar", a scris premierul, pe pagina sa de Facebook.

(S.A.)

----------

Actualizare 16:30 MAE transmite condoleanţe familiilor militarilor morţi în Afganistan

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă regretul faţă de moartea celor doi militari în Afganistan şi transmite condoleanţe familiilor acestora.

"Ministerul Afacerilor Externe exprimă sincere condoleanţe şi întreaga sa compasiune familiilor persoanelor decedate în acest tragic eveniment şi transmite însănătoşire grabnică militarului român rănit", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:23 Preşedintele Iohannis transmite condoleanţe familiilor militarilor români morţi în Afganistan

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a celor doi militari români căzuţi la datorie în timpul unei misiuni în Afganistan, informează Administraţia Prezidenţială.

"Am primit cu durere vestea încetării din viaţă a celor doi militari români căzuţi la datorie astăzi, în Afganistan. Militarii noştri şi-au servit ţara cu devotament şi curaj şi vor rămâne veşnic în amintirea mea şi a poporului român. În aceste momente de tristeţe, transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate. Militarului rănit în aceeaşi misiune îi urez însănătoşire grabnică şi să se întoarcă cu bine acasă", a transmis şeful statului.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:58

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc astăzi, la ora 10:45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

"În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania" se arată în comunicat.

Familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.

"Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe aceşti bravi ostaşi şi buni români!", a transmis ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

(S.A.)

-----------

Doi militari români ar fi murit în Afganistan, informează Antena3.ro. Potrivit primelor informaţii, care vin de la rudele unuia dintre militari, familiile ar fi fost informate în această dimineaţă de tragedie.

Cu toate acestea, nu există încă o informaţie oficială în acest sens.

Militarii români şi-ar fi pierdut viaţa în timpul unui exerciţiu de instruire pentru militarii afgani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. prea tarziu... acum o sapt...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb